un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Dacia a prezentat noile modele Logan și Sandero

29 Sep 2016  ·

AUTO  ·

12 comentarii

Dacia_82185_global_en

Renault și Dacia au prezentat la Salonul de la Paris noile modele Logan și Sandero și variantele lor MCV și Stepway. Nu sunt generații noi, ci facelift-uri, restilizări cum s-au exprimat francezii.

Schimbările se văd cel mai bine din față. Noua grilă este luată de la cel mai recent Duster, iar becuri LED își fac apariția în interiorul farurilor. Grila fagure este replicată în interiorul blocurilor optice, în față prin patru dreptunghiuri verticale, în spate prin patru pătrate ce alcătuiesc “noua semnătură luminoasă a mărcii Dacia”. Proiectoarele, bara și restul elementelor au fost la rândul lor redesenate.

Dacia_82724_global_en

Dacia_82723_global_en

La interior, cea mai importantă modificare pare volanul în patru spițe, cu butoane pe el! O tehnologie uimitoare se găsește acum pe Logan: claxonul pe volan! Nu mai este pe maneta din stânga!
Dacia_82743_global_en

Bordul a fost și el ușor redesenat, un plastic mai lucios îmbracă consola centrală, ceea ce s-ar putea să nu placă unora. Funcții noi includ cameră de marșarier și asistența la pornirea în rampă. Sunt câteva spații de depozitare suplimentare, o cotieră și butoane cu impuls pe partea șoferului pentru operarea geamurilor electrice.

Îmi place ce văd. Mi se pare că Loganul devine o mașină tot mai bună, cu dotări normale, și cred că vânzările (care oricum erau mari la nivel mondial) vor fi bine impulsionate de noul facelift.

Dacia introduce și un nou motor pe benzină de 1 litru și 75 CP, care va fi cel mai ieftin din ofertă. Are 3 cilindri și este conform cu Euro6. Prețurile de bază pentru variantele cu facelift sunt aceleași, 7790 € și respectiv 7990 € pentru Logan și Sandero.

    12 comentarii

  1. E o progresie normala si sanatoasa.

    Insa la momentul aparitie(septembrie 2004) preturile erau untre 6700-8400 euro. Cursul la acea vreme era e undeva e la 3.5 euro=23.000 ron.

    Azi, 7800 la un curs de 4.55=35,000 ron.

    Adica undeva la peste 50% crestere. Desigur, poate au crescut salariile, inflatia. E o masina ceva mai moderna.

      (Citează)

  2. Si baga si cutia EDC pe Duster. Pe ala 4×2 …

      (Citează)

  3. Aștept 4 stele EuroNCAP, și un diesel de peste 120 de cai, măcar la o versiune specială, sau la un Duster.
    Nu văd nicio poză cu cotiera.

      (Citează)

  4. cea mai mare smecherie e sa ai faruri si stopuri led alaturi de potentul motor de 76 de cp…

      (Citează)

  5. Vad ca acum geamurile de pot deschide atat de pe usi cat si din consola centrala, ar fi prima masina cu asemenea dotari :)

      (Citează)

  6. mie nu prea mi se pare mare chestie cu claxonu pe volan. Bine, cand claxonezi simti mai bine ca poti sa dai cu pumnu :)

    arata decent. motoru ala de 75 a fost mereu mort, dar scopul lui nu era sa faci liniute. Si era destul de fiabil

      (Citează)

    • Motorul ala de 1.4 cai avea 78 nu 75 cai.
      Motorul de 1.6 8v avea 87 nu 90.

      Pe hartie l-au trecut altfel.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus