un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole bune de citit astăzi – 4 septembrie 2016

4 Sep 2016  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

Agenția de turism Mareea intră în insolvență. E un nume mare, unul pe care verificam și eu oferte. Ca de obicei, asigurarea este inutilă, se estimează că au contracte neplătite pentru turiști de un milion de euro, iar asigurarea este de 50.000. Articolul spune câteva cauze. Mareea a vândut excursii până în ultimul moment.

Tactici de reglare a prețului. Dacă aș face genul acesta de vânzări, aș încerca tot felul de astfel de strategii. Dacă o simplă introducere în ofertă a unui produs scump, pe care oricum nu vrei să-l vinzi, îți mută 70% din vânzări de la cel ieftin la cel mediu, atunci orice vânzător ar trebui să analizeze astfel de principii de psihologie.

Fotografii best wildlife 2016. Vulpea aia e perfect surprinsă.

O unitate de propulsie spațială, cu un principiu fizic neînțeles, va fi testată. Se pare că funcționează, deși nimeni nu poate explica de ce împinge în față o navă spațială.

Ovidiu Eftimie despre elitele țării. Sau impostura lor.

Probleme în SUA: toată țara vorbește despre un jucător de fotbal american ce refuză să stea în picioare la intonarea imnului. Este o formă de protest, dar protestul în sine este ignorat în indignarea că omul rămâne așezat în timpul imnului.

Locuitorii din Silicon Valley s-au săturat de start-up-uri și antreprenori. Un pic fără legătură cu articolul, citeam într-o carte cât de ușor este să deschizi acolo un business. Spre deosebire de alte orașe din SUA, întreg mediul de acolo s-a dezvoltat pentru pornirea, lansarea și dezvoltarea cât mai rapidă a afacerilor. Nu se cer garanții la chirie, birourile se pun la punct imediat, oamenii încep munca sau sunt concediați imediat. N-au timp de pierdut.

SpaceX nu asigurase racheta care a explodat. Economie făcută în cel mai rău moment. Filmul exploziei este mai jos.

Vama Veche nu mai e ce-a fost. Ce surpriză.

Poți cumpăra un craniu de T-rex dacă ai suficienți bani. Deși, cu așa bani, mai bine te orientezi spre o prospătură.

Distracția începe la momentul 1:10:

    8 comentarii

  1. Joi m-am intors dintr-o vacanta in Bulgaria, rezervata si platita prin Mareea. A doua zi anuntau probleme cu plata rezervarilor si azi citesc ca intra in insolventa. Cred ca am fost la limita sa-mi pierd si eu banii.

      (Citează)

  2. Cred ca ar mai fi de mentionat faptul ca ultimul update de la instagram… aduce zoom-ul pe poza :)

      (Citează)

  3. Vama Veche nu mai e ce a fost pentru ca nici o stațiune nu mai e ce a fost. Oamenii se schimba și schimba și locurile. E ceva normal.

      (Citează)

  4. Am fost in Vama, singura plangere concreta pe care am auzit-o este ca a crescut pretul la bauturi. Pe mine m-a enervat ca strazile ce duc la plaja nu sunt pietonale.

      (Citează)

  5. Despre Silicon Valley, ce spui tu sunt truisme. E evident ca au ultra mega facilitati din toate punctele de vedere posibile si imposibile, doar nu crezi ca din intamplare au aparut acolo in ultimele decenii companiile care astazi controleaza tot internetul si fluxul de informatii si comunicatii de pe planeta (si in mare parte, direct sau indirect, vietile locuitorilor planetei)… ultra concentratie de high-tech corporations si high-tech startups nu se intampla cand ai facilitati ca oriunde altundeva. Au incercat multe alte tari sa copieze modelul, dar nici pe departe nu au reusit.

      (Citează)

  6. Vulpea face toti banii.

      (Citează)

  7. E foarte corect si la obiect articolul despre vama.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus