un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Avem nevoie de mai multe festivaluri precum Beer Craft

8 Sep 2016  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

16 comentarii

Sâmbătă, după ce-am fost plătit regește ca să zic că n-am ce mânca în noul mall, mi-a sunat telefonul: “boss, vino și la noi, plătim la fel de bine!”. Așa că m-am dus și la Beer Craft Festival sau ceva așa, un festival legat de orci care beau mult bere artizanală ce-a avut loc undeva pe Barbu Văcărescu.

Aici mi-a plăcut. A fost combinația care-mi place mie, bere bună și mâncare bună. Să mai fie!

Prin bere bună, înțeleg Ground Zero, care fac o bere foarte bună, dar poate fi cumpărată numai de la berero.ro și din câteva cafenele precum Orygyns. Este o bere aromată și gustoasă precum unele artizanale englezești și sper ca băieții să producă mai mult ca să o vândă și în magazine mai apropiate mie. Urmăriți-i pe Facebook, eu de acolo am aflat că prin luna mai au avut un eveniment de porți deschise la ei la sediu (o casă prin Bucureștii Noi, unde e microberăria), ocazie cu care au dat berea în regim 1+1 și am băut jumătate de zi acolo împreună cu prietenii.

Am băut și un Csiki Sor, o bere artizanală din Transilvania. Mi s-a părut o simplă bere, bună, dar clasică. Am mai băut și un Sikaru, dar pe asta o știam de prin magazine.

La mâncare am băgat o pizza mică de la Camionetta, ceva cu varză roșie, măr, carne și brânză, un sandviș cu pulled porc de la unii al căror nume cred că era Meat sau M’eat, bun tare la gust și picant rău ca aromă (iar niște coaste făcute de ei arătau foarte bine), și un burger de la Circus Pub, care se laudă că au câștigat Burger Fest-ul de anul acesta. Am mâncat burgerul King Louis, care nu-i prea inspirat, având brânză cu mucegai, trufe și ciuperci, o combinație care-i dă un gust foarte puternic și destul de greu de digerat. Un burger are nevoie și de ceva acru sau de legume-care-nu-sunt-ciuperci. Totuși, carnea era gustoasă și meniul lor interesant, data viitoare încerc alt burger.

Au și cântat unii pe acolo, dar nu știu cine pentru că programul începea pe la ora 19 și n-am stat până atunci. După o anumită vârstă, nu mai poți sta până târziu.

Avem nevoie de mai multe astfel de festivaluri. Îmi place mult conceptul de street food (dacă vizitați Londra, mergeți în Borough Market, lângă galeriile Tate, ca să vedeți până unde se poate ajunge cu acest concept) și aș vrea să-l văd mai bine pus în valoare la noi, inclusiv cu toate rulotele astea adunându-se undeva în fiecare weekend.

Aflu de la Andrei Cismaru că acest weekend, la Romexpo, are loc chiar Bucharest Street Food Festival. A început chiar pe 8 septembrie și promite 60 de vânzători diferiți de street food, plus mai mulți cu bere artizanală. Intrarea costă, dar nu-i nimic, oricum veți plăti mult mai mult în interiorul festivalului. La cel cu bere un jeton costa 5 lei, iar pentru orice bere dădeai echivalentul a 10 lei, pentru ceva de mâncare 20-25 de lei.

Eu nu știu dacă ajung la Street Food Festival, că Matilda pleacă din oraș și nu-mi place să merg singur (mă duc la striptease!), dar voi ar trebui să mergeți, chiar dacă are loc în mijlocul betonului de la Romexpo. La cât de mulți vânzători se anunță, probabil că vă va interesa să cumpărați un abonament și să treceți în mai multe zile, dacă vreți să asistați și la concerte, altfel accesul este liber până la ora 16.

Lista e mare, dar vă recomand de acolo cei numiți mai sus, adică Circus Pub, Camionetta, M’eat, dar și înghețata Moritz Eis, care-i foarte, foarte bună.

    16 comentarii

  1. Accesul la Street Food Festival este gratuit până la ora 16:00.

      (Citează)

  2. Trebuia sa incerci si Nemteana. Foarte, foarte buna!

      (Citează)

  3. Ground Zero gasesti si la Expirat (Halele Carol).

      (Citează)

  4. Ia fii sincer, se simte zgarda Matildei cum se strange in jurul gatului?

      (Citează)

  5. Lista cu evenimentele de pe Facebook: http://www.zelist.ro/events/

      (Citează)

  6. Nu mai voiam sa comentez pe ideea asta, nu de alta dar vreau sa ma pastrez pentru BF-ul de la emag de anul asta, unde sunt sigur ca nea’ Radu o sa fie in forma, dar pentru ca totusi tine mortis sa o faca pe desteptul cu remarci de genul celor de la inceputul articolului, nu pot sa nu ii spun ca well, nea’ Radu, e problema ta daca te vinzi ieftin.

    Oricum, ce imi place cel mai mult este cand nea’ Radu da sfaturi care tradeaza o pretiozitate demna de un adevarat andrei versace al blogosferei romanesti. Pe modelul “bai, mergeti in Borough Market daca vreti sa vedeti cum se face, Borough Market is the shit”. Eu am fost si nu doar o data si nu pot sa spun ca m-a dat pe spate, nu e nici mare locul, nu sunt nici asa multe tarabe, ok, sunt chestii interesante ca well e Londra si au acces la alte ingredinte, produse, dar nu e in niciun caz wow. Mai multe chestii gasesti in Camden, dar deh nu e asa posh ca Borough Market, de aia probabil nu e de nasul lui nea’ Radu. A doua chestie, da, ai putea spune ca Borough Market e langa Tate, care e la vreo 15m de mers, sau ai putea spune ca e langa statia de metrou de la London Bridge, unde practic iesi, traversezi strada si ai ajuns. Dar nu am mai fi asa de pretiosi atunci, nu-i asa, nea’ Radu?

      (Citează)

    • Mama da’ ce te-ai aprins. Zici ca te-a injurat personal. Eu si uitasem ce scria acolo pana sa termin de citit propozitia.

        (Citează)

  7. Daca Csiki Sor e bere simpla, Timisoreana ce mai e?

      (Citează)

  8. nea radule, tinand cont ca ai o varsta si zici ca nu-ti plac piscoturile, de ce insisti pe faza cu park lake, atunci? inca mai crezi in terenul ala lasat in paragina? vrei sa vezi cum arata prin 2000 zona aia?

      (Citează)

  9. De ce nu e anuntat StreetFood de la Romexpo pe site-ul streetfood.ro?

      (Citează)

  10. Am fost la o chestie la Băneasa anul ăsta, am plătit vreo 17 lei pe intrare, câteva standuri, m-am învârtit până să găsesc ceva de mâncare (am luat ceva burger) și mi-a picat fața când am văzut standuri cu Lays(parcă) sau cu alte tâmpenii comerciale.

    Cu toate astea, am vrut să merg la Streetfood festival dar după ce am citit ce postau oamenii pe pagina lor de Facebook m-am lăsat păgubaș.
    Cred că au lăsat reviewuri pozitive doar buticarii și organizatorii, e „delicios”: https://www.facebook.com/BucharestStreetFoodFestival/reviews

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus