un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Amazon face un pas spre vânzarea de vehicule online și lansează secțiunea Vehicles

21 Sep 2016  ·

AUTO  ·

5 comentarii

Încă nu le vând pe site, dar au creat secțiunea Amazon Vehicles, unde listează zeci de tipuri de autoturisme, SUV-uri, camionete, dube șamd.

Puteți accesa aici secțiunea Amazon Vehicles, e parte din site-ul mare.

Totul arată exact ca restul magazinului online. Poți filtra mașinile după marcă, an, consum, dotări, transmisie șamd, vezi fotografii și descrieri amănunțite și, în loc de buton de “Cumpără”, există un “Adaugă în garajul meu”.

“Garajul meu” este o noutate în zona de profil personal, poți pune acolo ce mașină ai sau ce mașină te-ar interesa și Amazon te va ajuta să cumperi mai ușor piese și accesorii pentru ea, că asta vând deja.

De aici mi se pare doar un mic pas până la etapa la care vor vinde online mașini. Gândiți-vă că poate așa ceva pare de neconceput, dar mie la fel mi se părea acum câțiva ani achiziția online a unui televizor sau frigider, iar acum am trecut de mult timp peste această idee. Oamenii văd mașini prin showroom-uri sau la prieteni, vor și ei, știu cum arată și ce fac, așa că la o adică ar putea-o configura și comanda online, mai ales dacă Amazon va oferi prețuri bune (sau va vinde pentru dealeri în sistem Marketplace).

Chiar și dacă nu vor vinde prea curând mașini, cred că Amazon Vehicles devine un fel de GSMarena al autovehiculelor, chiar dacă cele din piața americană sunt destul de diferite de ce avem noi pe aici. Posibilitatea de a compara rapid diverse variante ale unui anumit model este o funcție de multe ori indisponibilă chiar pe site-ul producătorului, plus că listează și rechemările în service.

amazon_vehicles

    5 comentarii

  1. Cred ca asta marcheaza inceputul cert al erei masinilor electrice si Amazon a vrut sa fie primul in piata de masini “aruncate” pentru care oamenii au nevoie de piese. Nu m-ar mira sa devina un fel de dezmembrari+autovit

      (Citează)

  2. Sa nu uitam totusi ca eMag a facut deja asta la ultimele 2 zile de Black Friday. Testeaza terenul iar apoi vor intra live pe piata la fel ca si Amazon.

      (Citează)

  3. Pentru rechemările în service primesti acasa scrisoare dupa baza de date de la DMV.
    Eu nu vad sa aiba masinile ci mai degraba sa alegi ce masina ai si ce piese si acessorii pot ei sa iti vanda, placute de frana la o masina ramdom 2-4 saptamani pentru a le trimite ::))), cand este autozone in fiecare oras.
    Tesla are mari probleme cu vanzarea masinilor online in multe state asa ca amazon nu prea cred ca o sa vand masini, dar piese si accesorii e foarte usor.
    Autozone au ajuns de la 100$/actiune la 800$/actiune in 10 ani si in ultimii 5 de la 300$ la 800$, asa ca e o piata a pieselor de schimb destul de mare si e loc de facut bani.
    Advance Auto Parts, Inc. de la 25$ in 2008 au ajuns pana la 200$ si acum sunt la 150$.
    Crestere de 800% normal ca atrage atentia si e loc de facut bani.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus