un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

A fost cineva în Zanzibar?

24 Sep 2016  ·

TURISM  ·

66 comentarii

L-am ascultat zilele trecute pe Răzvan Pascu vorbind despre călătorii și am rămas cu două idei mari și late.

Prima este că trebuie să ajung în Zanzibar. Nu în stilul John Brunner, ci pentru relaxare, că e insula cu plaje albe și apă limpede ca în imaginile cu paradisuri exotice, imagini ce, probabil, sunt luate și de acolo. Iată câteva fotografii, iar mult mai multe găsiți chiar la Răzvan pe site, unde sunt mai multe articole.

zanzibar_2
zanzibar_1

Pare genul de insulă care nu doar are peisaje extraordinare, ci și animale exotice, pești și fructe de mare, o întreagă cultură inedită de explorat pe acolo, de văzut cum trăiesc și ce mănâncă. Am înțeles că n-ar costa mult, poți ajunge acolo cu 1000 de euro avion+cazare, dacă pândești oferte bune. M-am uitat acum pe Eturia, listează un sejur de 8 nopți la 4 stele demipensiune cu 1360 de euro de persoană, cu zbor KLM. Bănuiesc că atunci când apar și oferte speciale la prețurile biletelor de avion pachetele pot scădea și mai jos.

A fost cineva dintre voi în Zanzibar? Este așa cum am înțeles eu că este?

Al doilea lucru a fost despre cum să te ferești de hoți prin excursii ce te duc în zone mai îndepărtate sau orașe mai mici. Un sfat de-al lui Răzvan este să ai un portofel “la derută”, unul în care să ții 25 de euro și atât, pe care să-l dai în caz că te amenință cineva.

Eu nu aplic asta, dar am alte metode de a mă feri de furtul actelor: las pașaportul la hotel, în seif, și circul la mine cu o copie xerox după aceasta. Pierderea pașaportului înseamnă că nu te poți urca în avion decât după multe zile pierdute contactând autoritățile, consulatele și cine știe ce alte proceduri.

Las și o parte din bani la hotel, în seif, împreună cu unul dintre cele două carduri bancare. Dacă n-am seif, atunci în bagajul încuiat, eventual ascunse între șosete. Alea folosite.

Pe lângă asta, nu ieșiți în evidență fluturând teancuri mari de bani sau cinci aparate foto la gât, că atrageți atenție nedorită. Voi aveți alte sfaturi în această privință sau vă place să trăiți periculos?

Apropo, prezentarea asta a avut loc într-o cafenea din mallul Plaza România. Eu n-am mai fost pe acolo de când l-au renovat, dar am dat acum o tură și mi s-a părut că arată foarte modern, cu foarte multă lumină și atenție la finisaje. Afară, pe latura de pe Bd Timișoara, sunt două cafenele cu terasă, iar seara era și un DJ cu muzică aproape ca de club, de mă simțeam ca la mare. Mă simțeam bătrân, țin minte deschiderea lui, primul Starbucks din România, food court-ul unde am mers de multe ori în facultate, o lansare de iPhone făcută acolo.

N-arată rău mallul. Știu gluma că “păcat că-i aproape de AFI”, dar dacă aveți treabă punctual la niște magazine, în Plaza găsiți imediat parcare și nu înotați printr-o mulțime de oameni pentru a ajunge la țintă.

plaza_romania_mall_3

    66 comentarii

  1. Zanzibar? De Bucovina ce ziceti? e mai sigur si mai aproape… Nu ne vizitam / nu ne stim bine tara dar mergem la capatul pamantului sa vedem nisip si plaje ca dau bine pe Facebook.

      (Citează)

    • Ce legătură au una cu alta? Au în Bucovina plaje? Scopuri diferite, turism diferit. Pentru țară va fi suficient timp când ai copii și nu-ți mai arde/permiți să călătorești jumătate din planetă.

        (Citează)

    • La noi în țară sunt prea mulți români. Mai schimbăm și noi peisajul, măcar în concedii.

        (Citează)

    • Băi, vă detest sincer când vă aud pe unii cu placa asta, întâi România, apoi alte țări. Da’ care-i problema, nu mai încăpem de ăia care merg în excursii în străinătate? Sunt legat printr-un contract de vizitarea exclusivă a României? Eu zic să revenim la vremurile din epoca de aur. Vor să treacă granița? Să-i împușcăm, mama lor de trădători de țară!

        (Citează)

    • Prin aceeași logică, nici un turist străin n-ar trebui să vină în România, deși ne dorim asta din motive economice. Să stea la ei în țară, ce, n-au ce vizita acolo?!

        (Citează)

    • pe drum faci cam tot atata din bucuresti.

        (Citează)

  2. Salut.
    Nu am fost dar am inteles ca e frumos. E destul de popular pentru luna de miere.

    Ca sa fac si o gluma, este mai ieftin decat pe la Mamaia.

      (Citează)

  3. Puteam sa jur ca primul Starbucks a fost in Liberty Mall

      (Citează)

  4. Sunt sărac și nici nu primesc pișcoturi

      (Citează)

    • Cam așa sunt toate comentariile tale. Ai tot felul de opțiuni: fă-ți un blog și vezi dacă îți oferă lumea călătorii gratuite. Concentrează-ți eforturile pentru a-ți îmbunătăți propria viață, nu de a te oftica despre a altora.

      Nu mai comenta inutil, că nu-i pasă nimănui și nici nu zice nimeni “băi, ce cool e omul ăla!”. Tu-ți pierzi timpul inutil, iar tot ce fac ceilalți este să dea un scroll de rotiță în plus.

        (Citează)

    • Eu citeam un blog fain care intre timp a devenit neatractiv. Stirile despre tehnologie au fost inlocuite cu articole despre locatii exotice, restaurante de fite si review-uri la chinezarii. Prin comentariile cu piscoturi de pana acuma am incercat sa-ti atrag atentia. Iar viata mea…eu nu simt nevoia de validare pe FB/blog.

      Over & out.
      Mihai

      P.S: Nici review-urile despre masini sunt ok. Aveai o nisa pe care ai stricat-o scriind despre toti si despre toate.

        (Citează)

    • Cine il citeste de la inceput il citeste si acum.
      Lasati cacaturile astea, nu v-a facut nimeni stapani peste blogul cuiva doar pentru ca il cititi, nu va convine “x” dreapta sus si mergeti mai departe la Buhnici.

        (Citează)

    • SirNeo:
      Eu citeam un blog fain care intre timp a devenit neatractiv. Stirile despre tehnologie au fost inlocuite cu articole despre locatii exotice, restaurante de fite si review-uri la chinezarii. Prin comentariile cu piscoturi de pana acuma am incercat sa-ti atrag atentia. Iar viata mea…eu nu simt nevoia de validare pe FB/blog.

      Over & out.
      Mihai

      P.S: Nici review-urile despre masini sunt ok. Aveai o nisa pe care ai stricat-o scriind despre toti si despre toate.

      Nu-l mai citi. Fă ca mine, citesc doar ce-mi place și de-a lungul timpului am schimbat destul de multe.

      Eu nu am o nișă. N-am avut niciodată, deși alții au spus asta. Nișa mea este “tot ce mă interesează pe mine” și sper să atrag oameni interesați de aceleași lucruri.

        (Citează)

    • @SirNeo, Bai nush unde te uiti tu, dar stiri despre tehnologie eu vad aproape zilnic pe aici.

        (Citează)

  5. Zanzibar? Sau Zanzi-Bar? Era unul in Mamaia Nord daca te intereseaza mai ieftin:)

      (Citează)

  6. fain articolul :) te urmaresc de aprox. 6 Luni si imi place mult ce vad la tine pe site cat si despre articolele de zi cu zi :)
    Cat despre articolul de mai sus,da merita investitia in asemenea vacante(acum cand ma uit pe site la eturia,da 1.300 € e pretul) dar si asa cred ca merita o asemenea vacanta,vorba aia nu o faci in fiecare luna. Sincer ma bate gandul si pe mine ca la anul viitor sa fac o asemenea escapada :)
    Cu tot Respectul,de prin Cluj :)

      (Citează)

  7. Zanzibar este departe si complicat de ajuns si periculos intrucatva. Deci nu este chiar prima alegere pentru o vacanta.

      (Citează)

    • În orice loc exotic este dificil de ajuns, că de asta se numește exotic.

      În particular, cele din Oceanul Indian măcar nu-ți dau și jet lag, ca să te epuizeze suplimentar. Mauritius era cu o oră înaintea României. Dacă găsești un zbor prin Istanbul, e aproape o linie dreaptă.

        (Citează)

  8. De ce ai vrea să mergi în vacanta într-un loc în care trebuie să faci faze de genul ăleia cu portofelul?

      (Citează)

    • În orice oraș sunt hoți, inclusiv aici la noi, iar turiștii sunt ținta preferată, că nu mai stau să depună plângeri și au și bani mulți la ei.

      Probabil că sunt mai multe furturi în Paris sau Amsterdam decât în orașe exotice, că sunt mult mai mari. Dacă stai la Paris prin niște hoteluri ieftine de la periferie, e o șansă chiar mare să pierzi rapid tot ce ai la tine.

      Răzvan parcă vorbea de nu știu ce orășel din Peru, cine știe spre ce destinație mergea atunci.

        (Citează)

  9. Am prieteni care au ajuns prin zona si absolut toti au fost dezamagiti de discrepantele imense intre zonele turistice si restul tarii. E un pic ridicol sa te lafai la 5 stele si oamenii din jurul tau sa caute de mancare prin gunoi, parca iti sta si caviarul in gat. Daca mergi pentru plaje si lafaiala e misto, altfel daca iti place sa te plimbi prin sate si alte asemenea, poate deveni o experienta ciudata, chiar periculoasa pe alocuri.

      (Citează)

  10. Filipine- Palawan? anyone? cum e ?

      (Citează)

  11. Nici nu stiu unde e zanzibar….

      (Citează)

  12. Freddie Mercury s-a născut acolo, parcă. Nu? Dacă da, înseamnă că și statuia lui e de vizitat.

      (Citează)

  13. nwradu:
    …Pentru țară va fi suficient timp când ai copii și nu-ți mai arde/permiți să călătorești jumătate din planetă.

    Parțial adevărat. Pentru concediu în România trebuie să ai bani. Trebuie să-ți permiți așa ceva?

      (Citează)

  14. De Zanzibar nu pot sa-ti zic nimic, doar “vacanta placuta” daca ajungi acolo.
    In Plaza am mai ajuns insa si desi dupa renovare e mai luminos si arata mai bine la prima vedere, parca au abuzat de plastic ieftin pe stalpi, scari rulante, pereti.

      (Citează)

  15. Situatia de acolo e precum Antalya. Lux in resort si pustiu neatractiv in afara. Oamenii de acolo o duc mult mai rau decat iti poti imagina, e un oarecare soc sa observi “casele” in care locuiesc.
    La aproximativ aceiasi bani mai bine ai alege Tailanda, populatia mult mai primitoare, se vede ca fac turism de multi ani. In Zanzibar a devenit o afacere pt marii dezvoltatori sa creeze un resort apoi sa il vanda, cei care cumpara nu sunt interesati de altceva in afara de proiect in sine, mediul inconjurator fiind lasat pe ultimul loc.

      (Citează)

  16. razvan pascu?? care sustinea provident??

      (Citează)

    • Dar ce are Provident? Câtă vreme te informează corect câți bani ai de dat înapoi de lună, cât va dura și cât dai înapoi în total, unde e vina lor?

      Dacă oamenii iau credite pe care nu le pot plăti, poate că problema e la lipsa de educație financiară și ce înseamnă un credit și dacă ai nevoie de bunurile pe care le cumperi apoi, nu la cei care ți-l oferă.

        (Citează)

  17. nwradu:
    Cam așa sunt toate comentariile tale. Ai tot felul de opțiuni: fă-ți un blog și vezi dacă îți oferă lumea călătorii gratuite. Concentrează-ți eforturile pentru a-ți îmbunătăți propria viață, nu de a te oftica despre a altora.

    Nu mai comenta inutil, că nu-i pasă nimănui și nici nu zice nimeni “băi, ce cool e omul ăla!”. Tu-ți pierzi timpul inutil, iar tot ce fac ceilalți este să dea un scroll de rotiță în plus.

    Nea’ Radu, indirect ma simt vizat si eu de comentariul tau de la tara deoarece comentariile mele chiar sunt toate in nota asta. Tu chiar crezi ca cei care se mai iau de tine pe aici o fac de oftica pentru ca nu au si ei o viata asa “glamour” ca a ta? Cam prea plini de noi suntem, nu crezi?

    Ia zi, chestia asta cu Zanzibarul, tot off season o sa mergi? Eu sunt curios ce o sa urmeze dupa asta, Coasta Amalfitana? San Sebastian (ca tot esti tu mare gurmand)? Care o sa fie marea ta descoperire la ani dupa ce au descoperit-o toti ceilalti?

    PS: Poti sa mergi linistit in Zanzibar, tu oricum o sa vegetezi in resort, nu o sa te deranjeze saracie lucie din jur.
    PS2: Daca e vreun blogger mai plin de el decat tine, atunci acela e noul tau prieten Pascu, nu stiu cum v-ati gasit dar e la perfectie. Ma rog, mai e si zoro, dar el e din Bv, n-ai ce sa-i ceri.

      (Citează)

    • Mentalitate 100% românească plină de invidie și frustrare. În loc să mă gândesc, “uite-l nene pe Radu ăsta în ce locuri mișto ajunge, cum să muncesc mai mult și mai bine încât să ajung și eu acolo”… nu, mai bine îmi spun ” dă-l în mă-sa de lăudăros, prea ne face el în ciudă cu textele de pe blog”. Chiar așa. Scrie mai bine doar despre băile de nămol de la Techirghiol și despre Băile Felix, ca să nu mai superi “boborul”.

        (Citează)

    • Asta e din seria “cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia” !
      Am asa un feeling ca următoarea destinație va fi Musha Cay! Asa ca sa nu deranjeze sărăcia din jur. Si ca sa se oftice proletariatul invidios!
      Bre, ca sa înțelegi si tu, banii aia pe care-i cheltuiesc turiștii, ii ajuta pe aia săraci. De obicei pe insulele astea exotice, singura “industrie” profitabila e … Surpriza, turismul.
      Eu am o întrebare pentru tine Radu: de ce preferi all-inclusive? Mie mi se pare fantastic sa savurez/încerc mâncarea locală in zone NON-turistice, ceva de genul “Eat like a local”. De exemplu, Pe una din insulele hawaiiene, cel mai bun ahi poke l-am găsit la un …liquor store. :)

        (Citează)

    • Unde e Musha Cay?

        (Citează)

    • publiman: Nea’ Radu, indirect ma simt vizat si eu de comentariul tau de la tara deoarece comentariile mele chiar sunt toate in nota asta. Tu chiar crezi ca cei care se mai iau de tine pe aici o fac de oftica pentru ca nu au si ei o viata asa “glamour” ca a ta? Cam prea plini de noi suntem, nu crezi?

      Ce știu e că, dacă nu-ți place un blog, nu-l mai citești. Sau te plângi o dată, bine, dar apoi ura și la gară, nu pierzi ani în șir trollând pe acolo, că ar trebui să ai lucruri mai bune de făcut în viață.

      publiman: Ia zi, chestia asta cu Zanzibarul, tot off season o sa mergi?

      Lol, tu erai ăla care a zis că am mers în Mauritius ca săracii, în off-season? Din păcate, la noi concediile se dau în timpul verii, nu în decembrie-ianuarie când faci alte lucruri, așa că nu-mi pasă prea tare de părerea ta despre ce înseamnă că am mers eu off-season. Însuși gândul tău arată totuși o obsesie pentru viața altuia, dacă ai stat să faci astfel de paralele.

      Până una alta am fost în Mauritius în iunie, a fost cald, a plouat 10 minute pe zi, am mâncat și băut bine, am vizitat o insulă frumoasă – probabil cel mai bun concediu de până acum. Cum poți crede că-mi pasă de opinia ta despre acel concediu, când eu am fost acolo și știu cât de bine m-am simțit? Și extinzând asta, de ce să-ți mai pierzi timpul zicând-o?

      publiman: Ia zi, chestia asta cu Zanzibarul, tot off season o sa mergi? Eu sunt curios ce o sa urmeze dupa asta, Coasta Amalfitana? San Sebastian (ca tot esti tu mare gurmand)? Care o sa fie marea ta descoperire la ani dupa ce au descoperit-o toti ceilalti?

      Sunt pe listă toate, da. San Sebastian nu prea curând, e mai jos pe lista de priorități. Unele destinații le descoperi mai greu, bănuiesc că ție la naștere ți s-au uploadat toate în creier și le-ai știut din prima, mie nu.

      publiman: PS: Poti sa mergi linistit in Zanzibar, tu oricum o sa vegetezi in resort, nu o sa te deranjeze saracie lucie din jur.

      Cam ăsta e planul, da. Nu mă deranjează sărăcia, sunt conștient că oamenii ar fi și mai săraci fără turism.

      Nu văd nici un motiv pentru care ar trebui să vizităm doar țări mai bogate ca noi, deși în general acestea îmi plac, îmi dau un motiv să vreau mai multe de la viață.

      Dar vizitarea zonelor sărace e și ea importantă, te face conștient de cât de bine trăiești, iar alții fac și lucruri concrete pentru a-i ajuta pe cei de acolo. Sau doar comentează pe bloguri despre ce săraci sunt alții, după caz.

      Eu sunt însă conștient cât de săraci sunt oamenii în România, însă, așa că în concediu încerc să ignor astea, că de aia e concediu.

        (Citează)

    • Diana: Eu am o întrebare pentru tine Radu: de ce preferi all-inclusive? Mie mi se pare fantastic sa savurez/încerc mâncarea locală in zone NON-turistice, ceva de genul “Eat like a local”.

      Din lipsă de timp și chef de deplasare. De exemplu în Mauritius hotelul era la vreun kilometru de drumul principal, iar fix acolo nu era ceva de mâncat.

      E un concediu, vreau să mă odihnesc și să fie totul simplu. Asta înseamnă să nu ies pentru fiecare masă prin împrejurimi și nici să stau la 10 noaptea să caut taxi-uri ca să ajung înapoi la hotel.

      Pentru mâncat în diverse locuri și explorat mai în detaliu niște zone mergem în 1-2 city break-uri pe an. Concediul “la mare” îl căutăm doar pentru relaxare și de asta contează mult toate detaliile precum plaja, apa, hotelul șamd.

      De ce nu demipensiune în loc de all-inclusive? Pentru că din calculele de până acum, chiar consum suficient alcool și altele încât să acopăr diferența până la all-inclusive. N-am simțit niciodată că am cheltuit fără rost pe asta.

        (Citează)

  18. pozele cu plajele fara oameni sunt cea mai nasoala capcana turistica. si la fel cum a zis cineva mai sus, si mie imi sta “caviarul” in gat cand vad oameni cautand prin gunoaie. #evitatiindonezia

      (Citează)

  19. Si in afara de toate astea, eu as merge in Zanzibar pentru ca e locul in care s-a nascut Freddie! Cum o fi locul in care a trait primii ani din viata omul asta care ne-a lasat atatea si atatea melodii, pe care probabil ca multe generatii le vor asculta cu aceeasi emotie?

      (Citează)

  20. Metoda antifurt asemanatoare cu sosetele tale murdare (chiar, in prima zi ce faci, ca nu ai sosete murdare? sau vii cu unele de acasa?) am aplicat eu in Bulgaria: am lasat in masina, la vedere, un pampers ambalat ca si cum ar fi fost folosit: )

      (Citează)

    • În prima zi stai cu ochii în patru. Dar de obicei faci transferul direct la hotel, nu-i așa problemă. În tururi în care te muți zilnic e mai riscant, dar asta e, nu poți sta închis în casă.

        (Citează)

  21. cata:
    Băi, vă detest sincer când vă aud pe unii cu placa asta, întâi România, apoi alte țări. Da’ care-i problema, nu mai încăpem de ăia care merg în excursii în străinătate? Sunt legat printr-un contract de vizitarea exclusivă a României? Eu zic să revenim la vremurile din epoca de aur. Vor să treacă granița? Să-i împușcăm, mama lor de trădători de țară!

    si eu sincer detest oamenii ipocriti, snobi si pe cei piscotari. ideea este ca va lasati pacaliti de marketing cheltuind mii de euro sa vedeti plaje in the middle of nowhere in zone unde te imbolnavesti de cine stie ce ori esti atacat in drumul spre resort doar ca sa faci niste poze cu plaja din zanzibar evident pentru likeuri pe FB eu as investi altfel acei bani. In plus avem o tara super frumoasa iar multi sunt invidiosi pe ce avem dar noi nu stim sa apreciem, lasa ca ne cumpara strainii tara la metru daca noi nu stim sa o ingrijim si sa o exploatam.
    Multi din cei care se lauda si incearca sa iasa in evidenta si sa epateze pe FB cu locurile exotice pot sa fac pariu ca abia daca au explorat cateva zone din Romania … se duc la resort si fac tam-tam ca sunt “umblati”…nu ar rezista nici 24h in afara hotelului de 4* in lumea reala a “paradisurilor”, asta e daca va place sa platiti iluzii inseamna ca nu prea munciti pe bani si iar ajungem la piscotareala.

    ps. dupa ce am batut Romania in lung si-n lat am trecut la exotisme de prin Pacific, Indian si Atlantic. De foarte putine am fost impresionat, cele mai multe nu erau nici pe departe ca in reviste, mari diferente intre travel guide vs. reality

    pps. sunt curios daca o sa fie publicat comentariul meu care nu ridica in slavi hipstereala in materie de turism pentru Facebook

      (Citează)

    • Dacă zici că ai bătut lumea în lung și lat, ai făcut-o doar pentru a face fotografii și a lua like-uri pe Facebook? Doar ca să epatezi?

      Pentru că dacă nu, de ce presupui că toți ceilalți sunt altfel?

        (Citează)

  22. Trebuie sa stii Radu ca drumul este destul de obositor, dar locatia este una de exceptie.

      (Citează)

  23. Salut.Nu am fost eu in Zanzibar dar am o cunoscut care si-a facut ,,luna,, de miere acolo. Interesant. Dar scump. Te costa excursiile pe care ar cam trebui sa le faci daca tot ajungi pana acolo. E intr-adevar deosebit. Te poate duce la 4-5000 pentru doua persoane. Mi se pare cam mult.
    P.S sa nu credeti ca scapati de romani. Sunt si acolo!!

      (Citează)

  24. cata:
    Mentalitate 100% românească plină de invidie și frustrare. În loc să mă gândesc, “uite-l nene pe Radu ăsta în ce locuri mișto ajunge, cum să muncesc mai mult și mai bine încât să ajung și eu acolo”… nu, mai bine îmi spun ” dă-l în mă-sa de lăudăros, prea ne face el în ciudă cu textele de pe blog”. Chiar așa. Scrie mai bine doar despre băile de nămol de la Techirghiol și despre Băile Felix, ca să nu mai superi “boborul”.

    Cata, ai inteles perfect. Vezi, de aia citesc eu blogul asta ca are cititori asa de perspicace ca tine. Sunt extrem de invidios ca nea’ Radu va merge in Zanzibar in off season asa cum a fost si in Mauritius. Ma rog, ti-a scapat totusi ideea ca eu am fost deja in toate locurile de care ziceam mai sus, mai putin in Mauritius unde mi-a taiat cheful nea’ Radu sa merg dupa ce a descris ce a vazut pe acolo. Dar ai dreptate, trebuie sa muncesc mai mult ca sa ajung la nivelul lui nea’ Radu, asta va fi obiectivul meu de-acum incolo, sa muncesc la fel de mult ca un blogger.

      (Citează)

  25. Diana, acum ca mi-ai explicat tu, am inteles. Faptul ca ne ducem noi ca turisti este foarte bine pentru cei de acolo si nu ar trebui sa ne deranjeze saracia din jur. Adica daca vad copii pe acolo care probabil mananca mai putin decat cainele meu ar trebui sa simt o mare bucurie ca totusi uite, daca nu eram eu sa-mi cheltuiesc banii de capitalist omenos, oamenilor de acolo le-ar fi si mai greu. Btw thks ca m-ai ajutat sa realizez asta, la cat m-am plimbat in ultimele luni, clar mi-am facut portia de fapte bune pe anul asta.

    Diana:
    Asta e din seria “cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia” !
    Am asa un feeling ca următoarea destinație va fi Musha Cay! Asa ca sa nu deranjeze sărăcia din jur. Si ca sa se oftice proletariatul invidios!
    Bre, ca sa înțelegi si tu, banii aia pe care-i cheltuiesc turiștii, ii ajuta pe aia săraci. De obicei pe insulele astea exotice, singura “industrie” profitabila e … Surpriza, turismul.
    Eu am o întrebare pentru tine Radu: de ce preferi all-inclusive? Mie mi se pare fantastic sa savurez/încerc mâncarea locală in zone NON-turistice, ceva de genul “Eat like a local”. De exemplu, Pe una din insulele hawaiiene, cel mai bun ahi poke l-am găsit la un …liquor store. :)

      (Citează)

  26. tin minte ca julius constantinescu a fost in zanzibar acum cativa ani, cauta`i articolele si vezi ce impresii a avut el despre locul ala.

      (Citează)

  27. nwradu: Ce știu e că, dacă nu-ți place un blog, nu-l mai citești. Sau te plângi o dată, bine, dar apoi ura și la gară, nu pierzi ani în șir trollând pe acolo, că ar trebui să ai lucruri mai bune de făcut în viață.

    Lol, tu erai ăla care a zis că am mers în Mauritius ca săracii, în off-season? Din păcate, la noi concediile se dau în timpul verii, nu în decembrie-ianuarie când faci alte lucruri, așa că nu-mi pasă prea tare de părerea ta despre ce înseamnă că am mers eu off-season. Însuși gândul tău arată totuși o obsesie pentru viața altuia, dacă ai stat să faci astfel de paralele.

    Până una alta am fost în Mauritius în iunie, a fost cald, a plouat 10 minute pe zi, am mâncat și băut bine, am vizitat o insulă frumoasă – probabil cel mai bun concediu de până acum. Cum poți crede că-mi pasă de opinia ta despre acel concediu, când eu am fost acolo și știu cât de bine m-am simțit? Și extinzând asta, de ce să-ți mai pierzi timpul zicând-o?

    Sunt pe listă toate, da. San Sebastian nu prea curând, e mai jos pe lista de priorități. Unele destinații le descoperi mai greu, bănuiesc că ție la naștere ți s-au uploadat toate în creier și le-ai știut din prima, mie nu.

    Cam ăsta e planul, da. Nu mă deranjează sărăcia, sunt conștient că oamenii ar fi și mai săraci fără turism.

    Nu văd nici un motiv pentru care ar trebui să vizităm doar țări mai bogate ca noi, deși în general acestea îmi plac, îmi dau un motiv să vreau mai multe de la viață.

    Dar vizitarea zonelor sărace e și ea importantă, te face conștient de cât de bine trăiești, iar alții fac și lucruri concrete pentru a-i ajuta pe cei de acolo. Sau doar comentează pe bloguri despre ce săraci sunt alții, după caz.

    Eu sunt însă conștient cât de săraci sunt oamenii în România, însă, așa că în concediu încerc să ignor astea, că de aia e concediu.

    Nea’ Radu, sa le luam pe rand:

    1. Cand am zis eu ca nu-mi place blogul tau? Am zis ca nu-mi place ca uneori scrii advertoriale fara sa le marchezi ca atare. E ca la fotbal, imi place sa ma uit la meciuri, dar daca aia nu joaca nimic si doar pacalesc jocul, ce sa zic, ca mi-a placut meciul?

    2. Apreciez grija ta fata de mine si timpul meu, dar hai sa presupunem ca de mine am eu grija mai bine.

    3. Eu zic ca te lauzi de fiecare data ca traiesti like a boss si cei care critica sunt doar niste invidiosi. Si iti zic ca de vreme ce tu mergi off season, asta e unul din motivele pentru care nu esti tocmai la un nivel sa fie lumea asa de invidioasa pe tine. PS: Mi-a placut aia cu concediile vara, tu esti blogger, in continuare crezi ca asta e job serios?

    4. Nu am nicio opinie despre Mauritius pentru simplul fapt ca nu am fost acolo. Vezi tu, spre deosebire de bloggeri, eu nu-mi dau cu parerea despre ceva ce nu cunosc.

    5. Restul sunt doar filosofeli. Si nu pot sa nu fiu de acord cu ele (e drept, mi-e si cam lene sa mai scriu).

      (Citează)

  28. http://catalinx.ro/wordpress/?tag=zanzibar

    Mi-e lene să scriu din nou. Am fost anul trecut.
    P.S. S-ar putea să apară un comentariu similar cu ăsta, am pierdut semnalul și nu știu dacă s-a trimis. Bafta

      (Citează)

    • Pfuu, am incercat sa citesc dar m-a luat ameteala de la fundalul ala.

        (Citează)

    • Mulțumesc, voi citi.

        (Citează)

    • @Iona: Da’ un masaj pot să vă fac, domnu’? Moca, că așa e acum.

      Hint: E un buton send to Kindle care te ajută dacă ai așa ceva.
      Dacă nu, poți să copiezi în notepad etc.
      Sau poți să te plângi că nu îți place formatul site-ului și să aștepți să vezi dacă îmi pasă. Poate mă combini să îți fac un rezumat, lol.

        (Citează)

  29. nwradu:
    Dacă zici că ai bătut lumea în lung și lat, ai făcut-o doar pentru a face fotografii și a lua like-uri pe Facebook? Doar ca să epatezi?

    Pentru că dacă nu, de ce presupui că toți ceilalți sunt altfel?

    nu am blog, nu am FB si nu fac trimiteri subtile catre agentii de turism ca sa mearga “cineva” moka ca ghid de grup … observi diferenta?
    Am un job care imi permite sa calatoresc mult, am decenta sa nu fac caz din asta si nu ma laud ca altii pe FB/blog sa moara de ciuda toti muritorii de rand si dusmanii de invidie cu destinatiile exotice pentru care am facut credit ori am pus toti banii de la piscoturi.
    Ca o parere personala la subiect sa stii ca DA merita sa mergi in Zanzibar daca stai la resort desi am auzit de ceva poluare prin apele din zona intretimp poate au rezolvat problema cu deversarile de pipilica si cacuta in apa oceanului.
    vreme buna sa ai oriunde te poarta drumul vietii, sa fii iubit!

      (Citează)

    • Mihai Dobre: nu am blog, nu am FB si nu fac trimiteri subtile catre agentii de turism ca sa mearga “cineva” moka ca ghid de grup … observi diferenta?

      Observ multa paranoia. Fă-ți un blog, s-ar putea să observi că tot nu te trimite nimeni nicăieri.

      Metoda mea de business e simplă: câștig bani din campanii pe blog, cu care apoi mă duc în concedii. Nu caut să primesc lucruri gratis, ci bani pe factură.

        (Citează)

  30. Mishu Fishu:
    Puteam sa jur ca primul Starbucks a fost in Liberty Mall

    Cum nu?!

    A fost la etajul 1, dar s-a inchis intre timp.

    Anyway, nu a fost prima, mai veche e cea din Plaza. :)

      (Citează)

  31. Ce-i cu agitatia asta? Parca s-au strans in timp ceva tensiuni si azi avem rubrica “Radu raspunde”.

      (Citează)

  32. Mihai Dobre: Musha Cay

    Nu ai cont de facebook, dar te doare ca se pun poze acolo. Bravo, dumbo!

      (Citează)

  33. Mai multa saracie ca in mauritus sau Seychelles. Cam la fel ca in sri lanka. Le las astora o vorba ca vii si tu?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus