un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un deputat cu idei bune (glumesc) pleacă de la partid

23 Aug 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

Găsesc știrea următoare pe Adevărul:

Deputatul Diana Tuşa a demisionat joi din PNL, anunţul fiind în cadrul Adunării generale de alegeri a PNL Sector 1., potrivit News.ro.

„Nu aş fi vrut să vorbesc în seara asta. M-am săturat de atâta ipocrizie, să ascundem gunoiul sub preş. (…) PNL în forma din 2016 nu are nevoie de oameni ca mine, nu are nevoie nici de idei, nici de proiecte, drept pentru ca are eu îmi dau demisia din PNL”, a spus Tuşa de la tribuna şedinţei, potrivit News.ro.

Miercuri, prim-vicepreşedintele PNL Adriana Săftoiu a afirmat ironic că, dacă ar putea, i-ar pune pe liberalii care vor să fie pe listele la parlamentare să scrie un eseu despre motivul pentru care vor să candideze, folosind ”cu gramatica din dotare”, fără a fi ajutaţi de consilieri sau de “goagăl”, deputatul Diana Tuşa răspunzându-i că liberalii nu sunt ”agramaţi, reduşi mintal sau asistaţi sociali”.

Chestia este că numele Diana Tușa mi se părea cunoscut și o căutare chiar în acest blog mi-a arătat de ce: doamna deputat este cea care a introdus un proiect de lege prin care antenele telecom să fie interzise la mai puțin de 500 de metri de școli și spitale, pe motiv că radiația face rău.

Or, v-am arătat cu harta în mână că o astfel de măsură ar elimina complet telefonia mobilă din București. Pur și simplu avem atâtea școli, grădinițe și spitale răspândite prin cartiere încât nu s-ar mai fi putut plasa antene telecom pe nicăieri.

antene_telecom_tineretului

Nu doar inițiativa era scoasă din imaginația unei minți panicoase, dar nici măcar nu fusese verificată cu vreun expert în câmpuri electromagnetice. Distanța de 500 de metri e scoasă din burtă, nu are vreo justificare. Nu doar că nu s-a demonstrat vreo corelație între telefonie și boli, ba chiar un studiu făcut în Australia a arătat că n-a crescut incidența cancerului la cap după 29 de ani de utilizare a telefoniei mobile. Oamenii se tem de asta doar pentru că e invizibilă și misterioasă, că-i prea high-tech pentru un popor obișnuit cu pupatul moaștelor.

Dacă acestea sunt ideile și proiectele Dianei Tușa, sper că după demisia din PNL se va retrage de tot din politică. N-ar trebui să fie lăsată să propună modificări de legi pe baza a ce aude în telenovele sau citește pe site-uri dubioase. După cum se prezintă lucrurile, Adriana Săftoiu o viza direct când vorbea de informare din “goagăl”.

Sau cine știe, o fi vorbit cu marele neurolog care spunea că uscătoarele de păr fac rău.

    10 comentarii

  1. Există o poveste nostima despre isteria antenelor. Prin 2000, ceva săteni inventivi inspirați de moda din presă cu radiațiile de telefonie mobilă, au vrut sa scoată niște bani de la un operator de telefonie mobila ce tocmai își pusese un stâlp la ei în sat și au început să muncească ca vezi Doamne, din cauza radiațiilor pe copii ii doare mereu capul iar vacile nu mai dau lapte.

    Așa că operatorul cu autoritățile au plecat la măsurători. Surpriză: site-ul nici măcar nu fusese dat încă în folosință nefiind nici măcar alimentat cu curent.

    Asta vine la pachet inclusiv cu retardații, unii și studenți la politehnica, ce credeau ca filmele alea unde fac unii popcorn cu 4 telefoane mobile sunt pe bune și nu sunt un trucaj ordinar.

      (Citează)

  2. Dupa 30 de ani o sa crapam toti de cancer la creier, cum stam cu routere in fiecare apartament.
    Se va zice ca era o tehnologie la inceputuri, ca nu se cunosteau efectele asupra sanatatii, bla bla.
    Practic ne coacem la foc mic cu atatea unde radio pana si in dormitor.
    Da da, ziceti ca nu, ca tehnologia e buna, si ca altii pupa moaste si nu stiu, dar tu ai dormi cu routerul pe noptiera langa cap? Unii o fac.

      (Citează)

    • Poate murim. Dar dacă peste 30 de ani se trezește una să interzică routerele wifi, deși nu vor fi dovezi că sunt nocive, vom râde de ea.

        (Citează)

    • Parca acum ceva ani unii doctori chiar recomandau fumatul, ca te relaxeaza… #numazic

        (Citează)

    • C:
      Parca acum ceva ani unii doctori chiar recomandau fumatul, ca te relaxeaza… #numazic

      Păi te relaxează…

      Dar din nou, vorbim de lucruri ce au fost apoi verificate științific, nu scoase din burtă. Zice bine alias mai jos, dacă antenele sunt la depărtare, semnalul trebuie să fie mai puternic, fiecare telefon emite mai puternic, te iradiezi mai mult.

        (Citează)

  3. Eu le-am zis celor de la TNR sa faca ceva note de subsol ca fac misto-uri , dar ei batman batman :)) si ajung sa creada , gen dna (de pe) Tusa :)) . Glumesc

    Problema cea mai mare este ca celelalte partide(si probabil mai sunt si prin PNL dar se epureaza in timp) sunt pline de acesti “crediniciosi SF” si cu toate ca se bucura de avantajele oferite de WiFi-ul omniprezent , semnalul 3G sau chiar LTE inclusiv in reteaua Digi la orice pas si viteze de 20Mbps pe un telefon mobil pe cand vestul are tot atat , dar pe cablu , incearca sa stopeze / limiteze progresul tehnologic pentru ca nu-l pot intelege, dar nici nu fac un efort in directia asta . Dar de “pareristi” nu duce lipsa Romania . Tara e frumoasa ….

      (Citează)

  4. Ce nu se zice e că e chiar pe dos, dacă DEPĂRTĂM stațiile de bază de școli, telefoanele la care vorbesc copiii vor emite cu putere MAI MARE pt a fi recepționate de antenele îndepărtate ! și cum telefoanele sînt ținute lg. ureche, vor fi radiați [1] mai mult, se vor încălzi mai tare.

    E absurd și ilogic să se propună legi care fac mai mult rău decît bine, combinat bineînțeles cu imensul haos administrativ care s-ar crea. Parlamentarii care propun legi care nu țin cont de legile fizicii ar tb. dați afară din parlament, dar deh…

    [1] radiația electromagnetică în gama undelor radio nu este radiație ionizantă deci cuvîntul “a fi radiat” cînd vorbim de telefon nu e totuna cu a fi “radiat” cînd îți faci o radiografie sau cînd faci o vizită de 1 zi la Cernobîl…

      (Citează)

    • Mișto precizarea [1], dar cred că se zice “iradiați”. Radierea e cu ștergea firmelor de la registrul comerțului și din astea :P

        (Citează)

  5. Tusa e o nulitate iar cu uscatorul de par e clar ca ataca firul de par si trebuie folosit doar cand nu poti sa-l usuci liber.Sau specialistul ala spunea ca ataca creierul?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus