un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

În politică, trebuie să fii și fudul, ediția 2

17 Aug 2016  ·

GÂNDURI  ·

20 comentarii

În viață, dacă ai pile undeva, le folosești. Să dea primul cu piatra cel care n-ar face asta, mai ales, de exemplu, dacă vezi o coadă de o mie de persoane în fața ta.

Așa că nu mă mir că Tăriceanu s-a băgat în față la Permise Auto. Sigur, situația este ironică având în vedere că fix Tăriceanu acuza anterior că România se transformă în “stat mafiot”, iar după cum se vede el este unul dintre mafioți.

Când te bagi în față, accepți și riscul de a fi prins, moment când ți-o iei. Un om obișnuit ar fi fost înjurat de cei de la fața locului, poate luat și la șuturi. Cum Tăriceanu poluează scena politică a țării de foarte mulți ani și deci este mult mai cunoscut decât o persoană obișnuită, a fost înjurat de o țară întreagă.

Ce poți face în acest caz? Păi o cale normală ar fi să-ți ceri scuze și, cu un ton spășit, să justifici prin cuvinte simple acțiunea ta. Poate avea agenda plină, poate avea întâlniri de înalt nivel ce nu pot fi amânate, poate trebuia să-și găsească încă o soție. Nu contează. Zicea un “pana mea, am greșit, scuze!” și trecea toată lumea la știri mai importante, precum aglomerația spre mare.

Ce faci când ești însă un mârlan cu impresii de sânge albastru căruia i se cuvine puterea în țară și prioritatea în față pulimii? Zici următoarele:

Există în orice stat câteva funcţii importante unde oamenii au fost aleşi pentru ca să reprezinte într-un fel statul şi să se dedice în principal problemelor societății şi comunităţii lor. Asta trebuie să fie preocuparea lor principală, nu statul la coadă.

Am vorbit să merg înainte de începerea programului, ca să nu fac un gest ostentativ de a trece prin faţă.

Cu alte cuvinte, îi pare rău… că a fost prins. Prin același raționament își justifica și Oprea coloana oficială ce-a omorât un polițist, avea treburi importante. David Cameron, de exemplu, conducând o mare economie a lumii, nu avea treburi importante atunci când mergea cu metroul la muncă. Săracul, nu s-a gândit niciodată că ar putea fenta coada!

Acum, sunt multe de zis. De exemplu și oamenii obișnuiți au alte preocupări principale, nu așa nobile ca ale aleșilor, dar nici pentru ei statul la coadă n-ar trebui să fie activitatea de bază. Plus că dl Tăriceanu uită să precizeze care au fost acele probleme ale societății și comunității pe care încearcă să le rezolve. Eu n-aș putea numi vreuna. Tăriceanu este urmărit penal pentru favorizarea infractorilor, iar activitatea sa din ultimii ani pare să se rezume la pupat papucul PSD-ului care-l ține în post și la acuzat DNA-ul că face o lovitură de stat atunci când investighează prea mulți parlamentari.

Bănuiesc că în curând va propune o lege prin care să aibă voie să i-o tragă nevestei tale oricând are chef. Căsniciile nu prea i-au mers, iar oamenii l-au ales pentru a reprezenta statul și a rezolva problemele comunității, n-are el timp de vrăjeli și cuceriri normale. Te sacrifici, stai și tu o tură! E pentru binele țării!

    20 comentarii

  1. Un golan cu aere de mare om politic.Un dubios plin de bani cu o agenda personala neclara pentru popor si un discurs ce denota dispret pentru lege si bun simt.O carpa pe care stapanul o arunca dupa ce se sterge la fund cu ea.

      (Citează)

  2. Mie imi pare ca incepe sa semene din ce in ce mai mult cu Gabriel Oprea.
    Si partidul lui la fel, incepe sa semene cu UNPR.
    Sigur vor avea aceeasi soarta, intrebarea este cand…

      (Citează)

  3. Tara arde si voi va pieptanati.

      (Citează)

  4. statul la coada nu e o “problema a societății şi comunităţii”? de problema asta de ce nu se ocupa?

      (Citează)

  5. Auzi la el… “au fost aleşi pentru ca să reprezinte într-un fel statul”. Cum se împacă asta cu “urmărit penal pentru favorizarea infractorilor” ? Ne reprezintă bine? La partea cu “se dedică în principal problemelor societății şi comunităţii lor” deja mi s-a facut o senzațe de vomă… Ăștia oare mai au contact cu realitatea, sau sînt în lumea lor de mult…

      (Citează)

  6. Bai, nene, nu il mai deranjati cu nimicuri pe domnul Tări! Omul trimitea biletele pana la Basescu sa il bage in fata pe Patriciu. Il face pe el un permis auto?

    PS: Ce e foarte amuzant e ca acum ar putea avea doua dosare penale, deci nu ar putea lua pedepse cu suspendare.

      (Citează)

  7. Crede cineva ca Iohannis, Ponta, Blaga, Cilos, Basescu, Coldea etc au stat la coada ca sa-si schimbe permisul? In nicio tara inaltii demnitari nu stau la cozi de 1000pers ca sa-si schimbe un act pentru ca se presupune ca au treburi mai importante de facut, din cauza asta platim masini cu girofar.

      (Citează)

    • Un singur pesedist pe lista? Adica partidul cel mai mare din ro, partidul coruptilor de pretudindeni si tu abia ai gasit unul sa il dai de exemplu…

        (Citează)

    • Esti invitatul meu ca sa completezi lista cu orice politician doresti, insa ideea de baza ramane aceeasi. Toti politicienii peste tot in lume isi fac genul acesta de treburi pe usa din spate.

      mircea 2:
      Un singur pesedist pe lista? Adica partidul cel mai mare din ro, partidul coruptilor de pretudindeni si tu abia ai gasit unul sa il dai de exemplu…

        (Citează)

    • Bine ca esti tu destept! Poate n-ai aflat ca toti parlamentarii sunt in concediu.

        (Citează)

    • Am aflat acum de la tine, dar ce legatura are cu subiectul?

      gandilosu:
      Bine ca esti tu destept! Poate n-ai aflat ca toti parlamentarii sunt in concediu.

        (Citează)

  8. @ asa zisi comentatori (marea majoritate):

    Preprofilativa ca meseria asta a voastra nu mai tine mult. Societatea a inceput sa fie imuna la comentatiile voastra si evident si la aceste articole. Vin alegerile in tomana si finantatorii vostri vor afla ca denigrarile voastre mai mult strica decat ajuta asa ca nu au cum sa mai pompeze bani in voi. Pana si cel mai apolitic om intelege ca un inalt demnitar (Tariceanu e al doilea om in stat) daca ar pierde timpul cu fel si fel de formalitati banale atunci s-ar alege praful de tara asta (nu ca nu s-a ales ca doar e stat de drepti).
    P.S. Coada aia e mare din cauza guvernului tehnocrat care pana la ora asta are absortie 0,00% din fondurile europene, in timp ce noi cotizam serios la aceste fonduri.

      (Citează)

    • MWahahahaha!
      You funny man!
      You deserve cookie!

        (Citează)

    • Evident , tariceanu fiind super onorabil, doar platit se poate scrie impotriva domniei sale, nu? Aceeasi tactica, vine coruptul si striga coruptilor, ca pina se limpezesc apele sa nu mai aiba acelasi efect cind I se striga coruptului “coruptule”. Cam asa si tu cu scrisul pe bani.

        (Citează)

    • Viorele tu esti? Vezi ca a inceput basketul la Rio si tu-ti accidentezi neuronu p-aici.

        (Citează)

    • Radu, Nu ne spui și noua de curiozitate câte comentarii are pe blog mizeria asta mica de mariusica m?

        (Citează)

    • Vreo 85, dar cred că fiecare poate avea opinia sa, nu trebuie înjurat pentru asta. Peste 50% din țară are acea opinie, se va vedea la vot.

        (Citează)

  9. Permisul de conducere este ceva personal. Sunt convins ca la munca nu conduce el atelajul lui si al antemergatorilor. Asa ca Motocicleanu asta ar fi trebuit sa isi rezolve treburile personale in afara orelor de serviciu asa cum face toata populatia asta cand isi schimba permisul. Sunt curios la examenul medical cum a procedat? Mai vede/aude in parametrii? De psihologic nu mai intreb… Oricum a lipsit de la munca in interes personal dar stai! Motocicleanu nu a facut nimic niciodata pt tara asta, cu exceptia manevrelor pt taxa de prima inmatriculare, asa ca nu avea de unde sa lipseasca…

      (Citează)

    • Programul la permise este de luni pana vineri intre 8:00 si 16:30, motiv pentru care mai bine de 90% din posesorii de permise trebuie sa-si ia liber. Tariceanu a mai declarat ca nu foloseste antemergator desi are dreptul.

      Coco Moll:
      …Sunt convins ca la munca nu conduce el atelajul lui si al antemergatorilor. Asa ca Motocicleanu asta ar fi trebuit sa isi rezolve treburile personale in afara orelor de serviciu asa cum face toata populatia asta cand isi schimba permisul.

        (Citează)

  10. Monica?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus