un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

De ce este importantă o sticlă de calitate pentru ferestrele casei (p)

24 Aug 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

M-a fascinat întotdeauna jargonul din anumite domenii tehnice. Probabil o deformație profesională ce vine din meseria de inginer, dar mi-a plăcut întotdeauna să descopăr toate cuvintele respective și să încerc să le folosesc și eu. De exemplu noi spunem dă drumul la chiuvetă și doar câțiva folosesc termenul baterie, iar foarte puțini știu că o baterie este formată din elemente precum perlator, cartuș, pipă, manetă și altele.

O fereastră este compusă din ce vedeți mai jos:

componente-ferestra-termopan

S-au dus vremurile când exista și foraibar între aceste elemente, adică un fel de cui îndoit ce bloca rama pe toc.

Nu ignorați vitrajul. Majoritatea discuțiilor despre o fereastră termopan se duc în jurul numărului de camere din interiorul profilului, dar calitatea și tehnologia din spatele vitrajului este la fel de importantă în asigurarea unei izolații termice performante și a controlului solar. În fond, sticla are suprafața cea mai mare dintr-o fereastră.

Îți poți monta ferestre cu sticlă obișnuită sau unele cu sticlă Saint Gobain tip SGG PLANISTAR SUN, care-i un fel de Ferrari al vitrajelor, oferind mai multe avantaje față de o sticlă normală, din care două mi se par foarte importante:

  • izolare termică, ceea ce iarna te ajută să ții căldura în interiorul casei și nu o lasă să se disipe în afară
  • control solar, unde 62% din energia solară este blocată la exterior și interiorul nu se supraîncălzește într-un efect de seră

Acestea două duc la o economie de energie și-ți micșorează costurile cu încălzirea, răcirea și iluminarea casei. În plus, cu așa o sticlă poți proiecta ferestre de dimensiuni cât mai mari. V-am mai spus, casa mea ideală are ferestre precum cele de mai jos, fotografii luate de pe site-ul lor:
saint_gobain_sun_planistar_sgg
saint_gobain_sun_planistar_sgg_2
saint_gobain_sun_planistar_sgg_1

Mi-aș face acolo un mic colțișor pentru băut cafeaua.

Am avut ocazia să merg prin câteva astfel de construcții și, dincolo de lumina naturală de care mă bucuram în interior, cel mai mult îmi plăcea să privesc în zare, să mă bucur de peisaj. Îi invidiez pe cei ce lucrează în clădiri cu sticlă de sus până jos și au și biroul chiar la margine. Puteți avea și voi astfel de ferestre, cereți astfel de sticlă de la partenerii Saint-Gobain din teritoriu.

Sticla Saint-Gobain, care are o istorie începută în 1665, acoperă clădiri precum piramida de la Luvru, sediul BMW din Munchen, clădirea glonț din Londra, protejează chiar și Mona Lisa, iar la noi a fost utilizată pentru clădirile City Gate, Nort Gate și altele. Or fi știut ei de ce-au ales-o.

    7 comentarii

  1. Minciuni

      (Citează)

  2. Eu am pus tripan de la Salamander cu feronerie Maco. Super bune pana acum.
    Usi interioare la baie si bucatarie am pus de la Rehau, Salamander sunt exagerat de umflate la pret. Bune si astea, dar putin sub Salamander.

      (Citează)

  3. Ha, chiar ma intrebam cand vei scrie si tu despre geamgii astia.
    Foraibăr… De mult nu am mai auzit cuvantul asta.

      (Citează)

  4. Cladirea glont care de fapt e castravecior murat :)

      (Citează)

  5. La blocurile vechi degeaba pui asa ceva, tot un 4s e ce trebuie.

    Dar na, produsele noi trebuie vandute.

    Si pentru cine mai vre tamplarie, Salamander sau Veka sunt sfante.

      (Citează)

  6. Eu am Veka! Dar dupa ce am citit articolul asta ma apuc de masurat sa fac, la blocul meu comunist, ferestrele cat peretele de la strada. Sa vezi ce invidiosi or sa fie aia de la trei.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus