un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce bunătăți am mai încercat în ultima vreme – ediția de august 2016

5 Aug 2016  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

6 comentarii

Observ că articolul similar a fost scris acum o lună, așa că poate-l transform într-o serie lunară.

Arbora este un vin alb bun semnat de Aurelia Vișinescu. L-am pus pe lista de “să mai iau”. L-am luat online de la eMAG, deci bănuiesc că este și prin Mega Image.
bunatati_august_2016_05_arbora

Mai jos este un cocktail la Origo. Cândva după ora 20 (variază, dar în principiu seara) la Origo se oprește espressorul și încep cocktailurile, unele create de ei și practic imposibil de găsit la alții. Acesta se numește Attitude Adjuster, are vodcă, ceai, fructe, fruzele alea deasupra și probabil și ceva roșu prin el, dar important este că-i foarte bun la gust. Le puteți vedea pe toate aici.
bunatati_august_2016_04_cocktail_origo

Găleata de marți la KFC. Din păcate, oferta s-a terminat la 19 iulie, dar era așa: în fiecare marți, o găleată cu 9 crispy și 9 aripioare costa 20 de lei.
bunatati_august_2016_06_galeata_marti

Bere Monteith (eu pronunț mon-tiț) din Noua Zeelandă, găsită în Carrefour. Cred că am dat vreo 6 lei. Este o IPA îmbuteliată la 0,33 litri, gustoasă, dar nu ceva ce-aș lua din nou din cauza prețului.
bunatati_august_2016_13_monteithbunatati_august_2016_14_monteith

Cafea de la Yume, care-i o prăjitorie foarte bună din Cluj. I-am văzut acum câteva luni la True Artisan Cafe în București, am luat atunci o pungă, a fost bună. Acum am luat blendul lor de cafea și încă una din Columbia, iar transportul a costat 10 lei prin DPD. Încă nu m-am prins dacă urma de cafea de pe factură este chair de la o cafea sau așa o fi vreo ștampilă sau “watermark” de-al lor. O să văd la a doua comandă. Dacă sunteți în Cluj, mergeți acolo și beți o cafea.
bunatati_august_2016_16_yumebunatati_august_2016_15_yume

Două prăjituri noi de la Zexe Braserie: Passion are un strat de migdale sau ceva tip cranț, un mousse de ciocolată și un miez de cremă de fructul pasiunii. Cealaltă nu mai știu cum se numește, dar am luat-o pentru că nu conține zahăr adăugat, cu toate acestea a fost dulce și foarte gustoasă. Nu credeam că se pot face astfel de prăjituri bune fără să pui zahăr.
bunatati_august_2016_10_zexebunatati_august_2016_11_Zexe
bunatati_august_2016_09_zexebunatati_august_2016_12_zexe

Sunny Beef la McDonald’s, un sandviș de vită pus într-un fel de lipie sau foccacia sau pită. Are și roșie, dacă ar fi după mine aș face roșia obligatorie în toate sandvișurile lor, că-s mai bune așa. A fost bun, mi-a plăcut. Nu înțeleg de ce de la o vreme îți pun șervețelele în tavă de parcă le-ar arunca din avion, la mișto.

Burger la Energiea, o dezamăgire cruntă. Îmi place Energiea, am început și noi să mai mergem pe acolo de când nu se mai fumează și au mâncare bună, cartofii prăjiți sunt excelenți, la fel și coastele și aripioarele. Burgerul, în schimb, a fost printre cele mai nasoale mâncate în București într-un loc cu pretenții: carnea zici că era de chiftea românească, făcută well done deși am cerut mediu-suculent, ingrediente fără nici un zvâc în ele, iar totul mai costă și 39 de lei.
bunatati_august_2016_01_burger_energiea
bunatati_august_2016_02_burger_energieabunatati_august_2016_03_burger_energiea

Ursus are niște cutii de bere cu design special cu ocazia Untold. Înăuntru e aceeași bere.
bunatati_august_2016_07_ursus

Vin Petit Clos de la Clos de Colombes, care în ciuda numelui franțuzesc e o podgorie de pe lângă Neptun-Olimp, dacă țin bine minte. Vinul a fost surprinzător de bun, am mai luat de atunci încă o sticlă. Tot de la eMAG și Mega Image.
bunatati_august_2016_08_petit_clos_colombes

Asta-i o bere Landbier 1857 găsită în Mega Image. Nemțească, după o rețetă tradițională – mie mi s-a părut o bere normală și nu merită prețul de 9 lei. Găsiți alte nemțești mai ieftine.
bunatati_august_2016_20_landbier

    6 comentarii

  1. Si eu am luat o IPA australiana de prin Mega. N-am putut s-o termin de cat de amara era.

      (Citează)

  2. La Yume, urma de cafea pare sa fie watermark, o am si eu pe factura de la ei.

      (Citează)

  3. cred ca nu mai e nevoie sa o spun…. dar o spun!! cat costa oare Sunny Beef McDonald?? (sa nu mai aud prostia aia ca e usor de aflat ca NU e, trebuie sa te duci pana acolo dar daca am drum fac eu un update aici ca sigur nu o sa imi raspunda nimeni. )

      (Citează)

  4. Despre bere, gasesti la Lidl o bere, se numeste Berea Abatiei, este o bere frantuzeasca exceptionala. Se spune ca reteta a fost pastrata pana acum la o abatie de calugari si ca numai acolo se face berea aceasta.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus