un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am văzut Note7, Gear Fit2 și ineditele căști IconX

10 Aug 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

Am văzut ieri “cu mâna mea” noul Samsung Note7 (și scrierea corectă este asta, cu 7 legat de Note) și, da, este un Galaxy S7 Edge cu ceva îmbunătățiri la bord.

Cea mai plăcută surpriză, acum că l-am mânuit chiar eu, este S Pen-ul nou, care are un vârf foarte subțire. Scrii pe ecran de parcă ai scrie cu pix din acela cu gel, iar specificațiile spun de 0,7 mm și foarte multe niveluri de presiune. S-a ajuns la un nivel foarte avansat al acestei tehnologii și mi-ar plăcea să văd un program prin care, conectând telefonul pe USB la calculator, să-l poți folosi ca tabletă grafică în caz că ai nevoie de ceva editare prin Photoshop sau Lightroom. Asta chiar s-ar putea face și ar fi tare mișto de implementat.

samsung_note7_16

Dincolo de asta, telefonul mi s-a părut chiar ușor. De asemenea, ecranul este în continuare curbat pe ambele părți, dar foarte puțin, aproape insesizabil. S-au dus vremurile de la primul Note Edge și de la S6 Edge, când curbura avea o rază mult mai mare. Nu regret asta, este mai ușor de folosit, singura problemă este că nu mai arată la fel de spectaculos. Curbura mai mare a ecranului făcea modelele anterioare să pară mai speciale, mai elegante. Acum este la nivelul “bă, mi se pare mie sau e curbat acolo la margine? Da, chiar este!”. De asemenea, sticla de pe spate mi s-a părut mai subțire și asta la fel, taie un pic din eleganța modelului. Asta a fost impresia mea, că a devenit un pic mai banal.

Interfața e un pic mai simplă și mai aerisită, iar software-ul pentru ecranul curbat e mai bine făcut, cu mai multe șmecherii posibile pe acolo. Revin la S Pen și spun că mi-a plăcut cum e integrat, îl apeși și iese câțiva milimetri în afară, de unde îl poți extrage mult mai ușor. S-a terminat cu “agățatul” stylusului cu unghiile.

Din păcate, încă nu a fost anunțat prețul. Eu mă aștept să fie în jur de 3500-3800 lei, cu diverse alte oferte speciale pe la operatorii telecom. Probabil că pe 16 august, când începe oficial perioada de precomandă, vom afla prețul exact.

Am văzut și noul Gear Fit2. Eu am avut prima generație a acestei brățări și a fost un produs foarte bun, cu o baterie care ținea 3-5 zile, mică, utilă. Fit2 mi s-a părut la fel, are un ecran un pic mai lat, are și GPS, are și senzor care detectează când urci scările și calculează deci mai corect caloriile și efortul depus. Are certificare IP68 și o baterie comparabilă, și, mai important, funcționează cu orice telefon cu Android, nu doar cu cele Samsung.

Fit2 este deja în oferta eMAG și PC Garage, unde are și o mică reducere până pe 12 august.

Am văzut și câștile IconX. Acestea sunt wireless, independente, se încarcă în cutiuța lor și au o autonomie de 3 ore, îți măsoară pulsul și pașii și pot fi controlate prin atingere. Mie bateria mi se pare foarte mică și cred că sunt gândite doar pentru ascultat muzică în timp ce faci sport sau faci naveta. Adevărul este că lipsa oricărui cablu este un mare avantaj la sala de sport. În plus, au o memorie internă de 4 GB și poți stoca în ea muzică mp3 pentru a o reda direct din căști, un alt avantaj la sală (eu eram dintre cei care-și lăsau telefonul la vestiar, că nu mă duceam acolo pentru selfie-uri și nici pentru a verifica în fiecare minut dacă n-am vreun mesaj nou).

IconX sunt deja în oferta eMAG și PC Garage.

    11 comentarii

  1. Un S7 cu S-Pen la pretul de 3800 de lei.

      (Citează)

  2. Ceasul era si la Orange acum o saptamana. Nu am retinut pretul.

      (Citează)

  3. Foarte misto Icon X – dar prohibitive la pret…
    Le-as folosi pe bicicleta – dar n-as da 1100 RON pentru treaba asta :)

      (Citează)

  4. Dap. Superbe toate jucăriile. Le-am văzut și eu tot ieri la Tech Hub.

      (Citează)

  5. Faine căștile, păcat că au prețul puțin piperat.

      (Citează)

  6. Casti superbe – pret exagerat
    GearFit2 – decent , o reala evolutie , dar pretul – exagerat (poti lua un ZeFit2 pulse cu 300 lei si face fix acelasi lucru)
    Note7 este decent , dar se putea mai bine – pacat ca este si prea scump .

      (Citează)

  7. Castile merita fiecare banut! Ieri mi-au venit si nu m-am mai dezlipit de ele, la sala, cu bicla, in metrou, chiar si la job, sunt foarte comode, bass ok, autonomie exact ca in manual. Totusi par a fi copiate ca design dupa Dash by Bragi produse de o firma din Germania.

      (Citează)

  8. am folosit linkul tau din articol, sunt curios daca si atii le-au m-ai comandat :)

      (Citează)

  9. Ziceți voi de căști că-s scumpe, dar cât să coste o pereche ce conține difuzor, comunicație wireless, memorie internă și decodare, baterie, senzori de fitness și ce mai au acolo? Plus că sunt Samsung, nu Vapor.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus