un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 20 iulie 2016

20 Jul 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

19 comentarii

 

Simone Tempestini a fost șofer Uber cu un Ford Focus RS.

    19 comentarii

  1. nwradu:
    Nu văd cu ce te încălzește comparația cu Newegg. Preturile de pe site-urile americane de obicei nu includ taxele, că fiecare stat are alt regim.

    Apoi, adaugă costurile de transport până în România, un TVA destul de mare, taxe vamale șamd. Apoi adaugă discountul dat de furnizor – un magazin din SUA vinde mult mai mult decât unul din România și deci primește discount-uri mai mari, că e alt nivel de partener.

    Dacă vrei să faci o comparație echitabilă, fă-o cu Amazon Germania. Îți zic eu, 349 euro pentru un PNY 1060, plus transport, înseamnă 1633 lei și mult noroc cu garanția, dacă ai probleme.

    Da, TVA este 20% la noi, trebuie adaugat.
    Nu, NU exista taxe vamale pentru placi video.
    DA, transportul costa, DAR si in Romania si in SUA tot din HK vin deci nu sunt diferente practic.
    Da, in SUA se dau niste preturi ceva mai mici pentru ca volumele sunt mari si piata este importanta. DAR diferenta este de ordinul a cateva procente, pentru ca oricum sunt puternic influentate de nVidia.

    In concluzie: taxe vamele si transport sunt argumente aiurea, TVA si diferent de pret de la producator sunt pertinente.

      (Citează)

    • Stii doar cum se intampla… se lanseaza ceva, un produs electronic – pret 99$ pentru US, 139EUR pt EU.

        (Citează)

  2. Twitter baneaza permanent un rasist, Milo Yannopoulos.
    Urmaresc canalul lui pe youtube pe circa un an. Tipul este genial, este conservator, si lupta pentru dreptul la exprinare libera folosind doar vorbe. Stii vorbele nu ranesc. In timpul asta cei de stanga au impanzit mediul academic, creind uniformitate in gandire, nimeni nu are dreptul sa vina cu idei diferite.
    In prezenti Milo face un tur prin univetsitatile americane unde prezinta punctul lui de vedere cu argumentele valide, iar la final are un set de Q&A.
    Stii ca twitter are un consiliu ce se are ca obiect cenzura parerilor considerate intolerante?
    Impotriva caror practici militeaza Milo: tratamentul preferential acordat pe baza rasei (black life mater), a religiei (islamul nu este criticat), crearea de “safe spaces” ceea ce exlude discutiile libere, impotriva unor concepte false (rape culture in vest), feminismul din valul al treilea cu vestitele equal pay for equal work (a fost demontat de Milo), impunerea cotelor de angazati pe criterii de sex. Subiectul este imens.
    Ma deranzeaza ca ai o parere ferma despre un subiect pe care nu il cunosti.

      (Citează)

    • Vali… esti fanboy => nu esti obiectiv

      Twitter este o platforma de socializare, care apartine unor baieti… te conformezi regulilor impuse de acei baieti sau afli cum arata usa de afara

      PS. Toata lambada asta cu cenzura vs freedom of speech pe internet miroase a “first world problems” iar noi inca avem condamnati la primarii sau in guvern…

        (Citează)

    • @ Flo
      Suna bine ce spui tu pana cand constati ca fraiele cenzurii sunt luate de cei care au opinii contrare.

      Perspectiva ta este ca sunt platforme private care fac ce vor ele. Intr-o lume ideala oamenii ar trebui sa fie informati si sa decida daca vor sa sustina platforma respectiva, dar stim ca oameni au si alte preocupari.
      Ce se intampla daca toate platformele abordeaza o pozitie de “Virtue signaling”, in care vor sa demonstreze celor din jur cat de “inclusive” sunt si ajung sa blockeze o anumita perspectiva. Oamenii ajung sa fie indoctrinati. Ce crezi ca se intampla cu presa din Turcia? La ce te gandesti cand auzi de Black Live Matters daca urmaresti doar Euronews?

      Pana la urma in USA dreptul la libera exprimare este trecut in constitutie (primul punct) iar firmele ar trebui sa mearga pe linia asta, cel putin in USA. De exemplu in Germania politica este sa descurajeze stigmatizarea minoritatilor (vezi refugiatii), iar Facebook face treaba politiei cenzurand pe cei ce vor sa dezbata subiectul asta.

      Ni se baga pe gat chestia cu diversitatea, dar mai putin diversitatea in gandire.

        (Citează)

    • Nu stiu ce fumezi, dar :
      1. Nu suntem intr-o lume ideala, ci in una… reala
      2. “Oamenii” se pot informa din mii de surse. Dar mai nou twitter este noul digi24.
      3. Daca tu consumi atata energie pentru 1 om care nu mai are acces la o platforma, atunci pentru 1 miliard de oameni ce vei face ? Vezi China + Facebook ≠ Love

      Bonus: Accepta la randul tau pareri diferite de ale tale (diverse, nu?), daca toti esti zen

        (Citează)

    • @ nFo
      Milo este echivalentul lui Bill Maher, dar al republicanilor. Nu il urmaresc pe Twitter, dar mi se pare ca a fost pacut inca un pas spre conformitate in idei.

      Inteleg ca oamenii au pareri diferite si stiu ca odata format una oameni devin refractari chiar si cand sunt pusi in fata argumentelor solide. Asta nu ma impiedica sa mi le sustin pe ale mele.

        (Citează)

  3. 1. Suntem in prima faza jupuiti atunci cand toate companiile de electronice fac echivalenta 1 Eur = 1 dolar. Da, dolarul a crescut si s-a apropiat de euro, dar in continuare nu este egal cu 1 dolar, dar echivalenta este pastrata in continuare de catre companii.

    2. Suntem jupuiti de catre Nvidia cu schema lor imbecila “Fraier Edition”. “Uite pretul de vanzare pentru modelul GTX 10XX este Y EUR. Da-ne noua +50 sau +100 EUR in plus fata de pretul afisat”. Ce-ar fi sa nu?

    3. Dupa aceste 2 jupuieli combinate, mai vine si retailerul roman si spune “da ce, io-s mai prost? Ia sa-mi bag si eu adaos nesimtit!” Si uite asa, ceva ce are un pret de 250-280 EUR oriunde in alta parte in UE, costa la noi 1600+ lei. Ceea ce ar echivala cu un dolar/euro de aproximativ 6 lei! Treaba asta nu este OK si nu vad de ce ai incerca sa le iei apararea.

    https://www.computerbase.de/2016-07/geforce-gtx-1060-partner-grafikkarten-preis/

    Cat despre “Cele 1080 se dau ca pâinea caldă, am aflat.”, daca esti indeajuns de fraier incat sa le dai 100 EUR in plus celor de la Nvidia si sa le iasa schema cu jecmaneala, atunci acea persoana n-ar trebui sa aibe dreptul vreodata sa se planga ca e jupuit de catre cineva. Alege de bunavoie si nesilit de nimeni sa dea bani in plus si sa fie fraierit pe fata, asa ca isi merita soarta.

      (Citează)

    • Ai uitat de vremea cand era nevoie de 1.3$ pentru 1 euro si preturile in Europa tot cat cele din SUA erau, schimbau doar semnul valutei.

        (Citează)

    • @Gaelex – erau putine cele la care se pastra numarul pretului si schimbau doar valuta, in general la electronice preturile erau in genul: 199$ pt US, 239 EUR pt EU – de fapt asa e si in continuare, vezi preturile la smartphones and stuff… 499$ in US, dar pt Europa pretul e 649 EUR – astea fiind preturile oficiale.

        (Citează)

  4. Valentin:

    Impotriva caror practici militeaza Milo: tratamentul preferential acordat pe baza rasei (black life mater), a religiei (islamul nu este criticat), crearea de “safe spaces” ceea ce exlude discutiile libere, impotriva unor concepte false (rape culture in vest), feminismul din valul al treilea cu vestitele equal pay for equal work (a fost demontat de Milo), impunerea cotelor de angazati pe criterii de sex. Subiectul este imens.

    Wtf de unde pana unde black lives matter = tratament preferential pe baza rasei?
    Sa zicem ca cu unele lucruri mai sunt de acord ca sunt nocive din ce ai zis acolo (safe spaces in universitati) dar asta e absurd.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus