un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Pronosticuri pentru semifinale: Țara Galilor și Germania?

6 Jul 2016  ·

GÂNDURI  ·

22 comentarii

Hai să vă aud la pronosticuri:

  • Portugalia – Țara Galilor 2 (posibil să fie invers, dar portughezii pur și simplu par plictisiți)
  • Germania – Franța x (să fim serioși, ar putea fi orice, va fi un meci mai frumos decât finala mare)

Apropo de Islanda, țara care a impresionat plăcut la Euro 2016, am văzut multă lume spunând “iată ce înseamnă să joci cu pasiune”. Nu-i așa. Mai degrabă “iată ce înseamnă să investești în fotbal”. Islanda, Belgia, Țara Galilor, Croația, Portugalia – toate sunt țări mai mici decât noi, dar fac investiții în sport. Noi facem investiții în trafic rutier.

Culmea, fotbalul este mai simplu de gestionat decât multe alte sporturi ce necesită construcții speciale și investiții constante. Nu poți avea rezultate bune la tir sportiv sau sărituri în bazin sau schi fără arene și echipamente speciale pe care copiii sa poată pună mâna gratuit pentru a vedea dacă sunt sau nu atrași de acel sport.

Fotbalul este mult mai la îndemână. În fotbal trebuie doar să permiți celor talentați să se facă remarcați. Mediul privat abia așteaptă să preia jucătorii talentați, să-i antreneze, să le dea de mâncare, să-i învețe teorie, să-i plătească regește. Tot ce trebuie să facă Federația Română de Fotbal este să-i cheme apoi la națională, culegând practic roadele muncii altora. Totul pornește de la a permite talentului să se facă remarcat.

România nu face nici măcar asta. Uitați-vă la clipul de mai jos despre strategia Islandei de a face o echipă de fotbal. Și-au dat seama că vremea nu le permite asta, așa că au construit săli închise. Au căutat jucători, au încurajat antrenamentele, au aruncat cârligul în apă și jucătorii și-au făcut, eventual, apariția. Nu-i vorba de pasiune, ci de un plan bine implementat.

    22 comentarii

  1. Romanii nu fac nu neaparat Romania.

    Daca parintii insistau ca puradeii sa faca orele de sport poate aveam o natie mai sanatoasa si fizic si psihic.
    Pai parintii nu se opun ca aia mici sa faca niste matematica in ora de sport.

    Ddaca apare un parinte care se opune aproape ca e linsat iar copilul are de suferit.

    Noi vrem sa ne facem copiii olimpici. Avem cei mai multi olimpici pt ca ceilalti au un invatamant orientat spre rezultate practice nu spre teorie .

    E nevoie de sportivi care sa mai si gandeasca.

      (Citează)

    • Cred că părinții sunt primii care vor să-i scape de sport, iar vina este mai degrabă a școlii. Notele acelea contează la media anuală, iar media contează la admitere. Apoi, nu sunt condiții, nu există vestiare, dușuri șamd.

      Eu aș scoate notele de la sport și l-aș lăsa pentru plăcere și mișcare, să vezi cum n-ar mai găsi așa mulți scutiri.

        (Citează)

  2. Acem nevoie de investitii umane nu materiale. Altfel vom avea stadioane moderne si baza goale.

      (Citează)

  3. Portugalia – Țara Galilor 2
    Germania – Franța 1

    Ambele rezultate sunt destul de greu de prezis. Totusi, cred ca Tara Galilor au o sansa, Portugalia a avut un joc mediocru la acest campionat.
    La fel si Franta, nu are echipa in cea mai buna forma.

    Oricum la inceputul campionatului am mizat pe Germania ca fiind castigatoare. Ramane de vazut… peste cateva zile :)

      (Citează)

  4. Ionutb:
    Acem nevoie de investitii umane nu materiale. Altfel vom avea stadioane moderne si baza goale.

    Ar trebui educati parintii sa lase copii sa faca sport.
    Ar trebui mai multe ore de sport si mai multe competitii sportive in scoli/licee
    Ar trebui…. o gramada de chestii.

    Parerea mea este ca resurse umane si finainciare avem, vointa si determinare lipsesc cu desavarsire.

    Ma uit mereu cum in saptamana aceea de “Scoala altfel” sau cum naiba se numeste, vin autocarele pline de copii la mall la AFI.
    Ce naiba or face aici habar nu am, cand ar trebui sa faca altfel de activitati.

      (Citează)

  5. Exista un motiv pentru care copiii vin cu scutiri medicale pentru orele de educatie fizica: faptul ca se dau note, ca la oricare alta materie.

    Asta este una dintre marile aberatii din invatamant si care indeparteaza copiii de sport. Nu toti pot sa alerge 50 de metri in x secunde, sa sara nu stiu cati metri, sa alerge 1000 de metri sau sa aiba vreun talent deosebit la vreun joc sportiv.

    Eu personal, m-am dus ani de zile cu scutire medicala.
    Nu aveam probleme medicale, nu eram gras, nu aveam nici o problema fizica. Dar nu puteam sa alerg, sa sar sau sa ma dau peste cap asa cum scrie in normele de la disciplina Educatie Fizica.
    Cum ar fi fost sa raman corijent sau sa iau chinuit note de 5, in conditiile in care aveam in fiecare an media peste 9 la toate celelalte materii?

    Si in liceu m-am dus cu scutire, desi fizic ma duceam la ore si faceam ce si cat puteam, fara a primi insa note.
    Si in facultate am dus scutire medicala, era un profesor cretin care avea placerea de a lasa restantieri la educatie fizica, daca nu indeplineai baremele sufletului.

      (Citează)

    • Sati relax, ca la fiu-meu la scoala se da 10 la toata lumea, nu conteaza ce barem faci.

        (Citează)

    • O să râzi, dar sunt mulți care nu au talent la matematică, fizică, etc.. Ar trebui să vină cu scutire? Nu, ei sunt chinuiți și neînțeleși de un sistem bolnav, care nu pricepe că nu-i nevoie să performezi la toate materiile. Când însă, adulți fiind, începem să dăm rateuri, de multe soluția e sportul, nu rezolvarea unei integrale sau memorarea opiniei unui critic despre numele autor.

        (Citează)

    • vio are dreptate

      alunelu:
      Sati relax, ca la fiu-meu la scoala se da 10 la toata lumea, nu conteaza ce barem faci.

      Tocmai de asta în alte școli se vine cu scutire, că altfel le este afectată media și pierd în față celor de la școlile unde se dau notele pe bune.

        (Citează)

  6. Portugalia – Țara Galilor 2
    Germania – Franța X

    pronosticul meu

      (Citează)

  7. E cu câștiguri, ceva?

      (Citează)

  8. Pronostic final (cu parfum de fantezie pentru probabil cei mai multi): Portugalia campioana europeana!

      (Citează)

  9. Portugalia nu a jucat nimic in acest campionat dar are sanse mari sa ajunga in finala cat despre Germania – Franta, e un meci ca o finala.

    Tara Galilor – Portugalia – 1
    Germania – Franta – 1

      (Citează)

  10. Romgleza detected:
    “…aruncat cârligul în apă și jucătorii și-au făcut, eventual, apariția.” Eventual inseamna altceva in limba romana. :)

    Eu nu consider ca are legatura situatia economica si politica cu performanta din sport. Se face deja destul de mult sport, copiii sint inscrisi de mici la diverse activitati sportive, doar ca se pune mai putin accentul pe performanta, unde e nevoie de bani mai multi de la parinti si majoritatea acestora renunta pe la 14 ani in favoarea studiilor, considerindu-le mai importante pentru viitor.

    Revenind la pronostic, eu as prefera o finala intre gali si galezi. Niciodata n-am fost fanul Germaniei, iar pe gelatul cu numarul 7 nu-l inghit din cauza manifestarilor arogante si basinilor din cap. Pacat, ca e bun fotbalist.

      (Citează)

  11. nwradu:
    Nu, o facem din plăcerea discuției.

    Păcat.
    Portugalia va fi campioană.

      (Citează)

  12. nwradu:
    Cred că părinții sunt primii care vor să-i scape de sport, iar vina este mai degrabă a școlii. Notele acelea contează la media anuală, iar media contează la admitere. Apoi, nu sunt condiții, nu există vestiare, dușuri șamd.

    Eu aș scoate notele de la sport și l-aș lăsa pentru plăcere și mișcare, să vezi cum n-ar mai găsi așa mulți scutiri.

    Nu exista “scoala” ca entitate. Sunt niste functionari care vin la munca si sunt obositi de o gramada de lipsuri. Sunt in schimb sensibili la ce vor parintii. Iar parintii pot forta anumite schimbari. Dar parintii au trecut prin niste vremuri derutante si tot mizeaza pe nota la 10 la toate, si pe copilul meu e geniu si e bun la toate..cand ei sunt neptegatiti pentru viata dar fortati sa faca eforturi sa invete o materie greoaie si inutila

      (Citează)

  13. Cei cu Protuglaia campioana, realizati ca astia nu au cistigat inca vreun meci in 90 de minute in ultima luna? Renunt complet la acest sport daca uritii astia ajung in finala, dapoi sa o mai si cistige…

      (Citează)

  14. Portugalia – Tara Galilor 1-2
    Germania – Franta 1-2

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus