un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Noul Ford Edge a ajuns în România

8 Jul 2016  ·

AUTO  ·

19 comentarii

The new Ford Edge
Am văzut noul Ford Edge, un SUV vârf de gamă în oferta Ford, și am fost plăcut impresionat.

Liniile exterioare se încadrează în noul design Ford pentru SUV-uri în față (seamănă cu noul Kuga) și într-un stil destul de clasic pentru americani în spate. Nu-i foarte spectaculos și parcă un haion vertical s-ar fi potrivit mai bine la un vârf de gamă, dar arată bine.

Interiorul pare însă mult mai luxos decât pe Kuga și mi-a plăcut mult. Materialele sunt de bună calitate, iar spațiul este generos.
ford_edge_4

L-am căutat pe site-ul Ford România și scrie acolo că are anulare activă a zgomotului, adică emite unde sonore în antifază zgomotul motorului (sau din alte surse), anulându-le. În limbaj simplu, vin atomi de sunet din direcția opusă și-i opresc pe cei răi care te deranjează la ureche. Poți pune scaune încălzite și pentru pasagerii din spate, jante de până la 20 de inchi, are direcție adaptivă, camere pentru detecția semnelor de circulație, pilot automat adaptiv, plafon panoramic și centuri de siguranță gonflabile în spate, pe lângă alte dotări high-tech deja uzuale. Practic, este un Mondeo în formă de SUV, poate și mai bine.

Preturile încep de la 41.400 euro cu TVA pentru varianta 2.0 diesel 180 CP și urcă la 48.350 euro pentru echiparea de top cu transmisie automată și motor de 210 CP.

The new Ford Edge

    19 comentarii

  1. “centuri de siguranță gonflabile în spate”
    ce inseamna asta mai exact ?

      (Citează)

  2. “În limbaj simplu, vin atomi de sunet din direcția opusă și-i opresc pe cei răi care te deranjează la ureche”

    Ai trimis niste atomi rai de lumina care imi deranjeaza retina !

      (Citează)

  3. La banii ceruti puteau sa puna si ei Sync3, sa renunte la mizeria aia cu ecran rezistiv. Si eventual sa mai rafineze si meniurile si functionalitatea bordului digital, o oportunitate irosita de a face ceva de calitate…
    (posesor de Mondeo MkV cu Sync2 si bord digital here)

      (Citează)

  4. Cine cacat da 50k pe un Ford?

      (Citează)

  5. Iar bordul ăla de toată jena. Nu știu cum sunteți Voi, dar mie îmi piere cheful de când îl văd. La 45k bază, cu atât mai mult.

      (Citează)

  6. Arata mai rau interiorul ca la un Tucson sau Kia, ce pot sa zic.

      (Citează)

  7. Azi era expus la Politehnica din București.

      (Citează)

  8. Mie imi cam place. Sunt curios cum sta cu tractiunea electronica . In rest, al meu e, SH , peste 6 ani. Normal :D

      (Citează)

  9. Chiar azi am vazut unul pe strada si a mers in paralel cu mine – destul de silentios, si marime similara SantaFe.

      (Citează)

  10. Greoi si scump pentru ceea ce ofera . Motor de 2 litrii subdimensionat pentru “animalul” asta de masina .Pe langa asta , concurenta formata din VW Touareg ofera standard cutie automata si motor de 3.0 , iar cu cei 48ooo Eur cat costa o varianta decenta de Edge poti cumpara X5 25d cu 8 trepte si 2.0 biturboD, premium si decent dotat.

      (Citează)

  11. Un SUV elegant care se vinde foarte bine in State si care are un pret corect pentru ceea ce iti ofera. Mai simpatic decat cuptoarele cu microunde coreene (kia si hyundai) si destul de aratos pentru segmentul din care face parte. Zicea cineva mai sus de SYNC3 si are dreptate, ar fi fost exceptional daca era il avea, din cate stiu in US modelul 2016 il are. Discutiile despre motoare subdimensionate si super gioarse pe care le poti lua din Germania la banii aia conduse de cupluri de bunici spre picnicuri sunt degeaba. Pana nu o conduci nu ai de unde sa stii cat de subdimensionat e motorul ala. Dar asa e romanul, el “miroase” totul din spatele ecranului si niciodata nu ia teapa.

      (Citează)

  12. X5 25d este 56ooo (versiunea benzina cu 3.0 pleaca de la 63k) (iar cu discounturile importatorului) poti scadea bine sub cei 48000Eur ceruti pentru versiunea cu dotari decente Titanium (mi se pare penibil sa nu ai cutie automata in palierul asta de pret) . La asta m-am referit . Iar 9.5 Sec pentru 100kmh arata cat de subdimensionat este motorul.
    Nu va inteleg ce sunteti atat de ahtiati (am primit numai reactii negative:)) nu ca mi-ar pasa). Ford face masini frumoase , insa acum, consider ca pretul nu este corect pentru ceea ce ofera – plus ca el concureaza segmentul SUV-urilor medii , nu mari , deci se bate cu mai degraba X3 si Q5 si GLC care costa similar .
    Britanicii i-au dat 2-3 stele in toate review-urile ca e foarte scump pentru ce ofera si ca este slab dotat in varianta de 42000 care inca reprezinta o suma mare .

    … dar fiecare este liber sa aleaga ce-si doreste asa ca – spor !

      (Citează)

  13. m-am urcat în el recent. plasticele alea din jurul ecranului central sunt cele mai ieftine plastice luate de pe aliexpress, și le-au luat la juma de preț, că au luat engross. vai ce plm ce ieftine par!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus