un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mergeți în Coreea de Nord pentru a zbura cu avioane inedite!

27 Jul 2016  ·

TURISM  ·

17 comentarii

Dacă vă plac avioanele ciudate, citiți acest articol de pe CNN despre avioanele din Coreea de Nord. Există o agenție de turism care te duce acolo doar pentru a zbura cu avioanele lor vechi sau rare, printre ultimele rămase în lume, și sunt destui pasionați de așa ceva pentru a asigura un flux de turiști.

Când spun avioane vechi sau rare, mă refer la Tupolev Tu-154, Tupolev Tu-204, Ilyushin Il-18, Antonov An-24 și altele aparținând Air Koryo, compania oficială de stat. Dacă vă uitați pe galeria de imagini, veți vedea acolo avioane cu ferestre mari și perdeluțe, suporturi de bagaje ca la tren, fără cutii închise, frigidere la bord șamd.

(Un Antonov An-24 este parcat și la Baza 90 Transport Aerian, dar nu mai zboară, e pe post de statuie)

Mi-ar plăcea o astfel de experiență. Adică mi-ar fi teamă de avioane vechi, deși probabil le fac mentenanța la zi, ca altfel n-ar fi lăsate pe aeroporturile internaționale. Trecând de teamă, cred că este o experiență interesantă, că nu prea mai ai unde să zbori cu avioane cu 4 motoare cu elice sau jet-uri vechi precum acelea. Câți pot spune “ehe, stai să vezi ce zgomot făcea un Tupolev Tu-134 la decolare”?

north-korea-air-koryo-il-76-exterior

    17 comentarii

  1. Air Koryo nu zboara nicaieri cu vechiturile lor in afara Coreei de Nord. China si Rusia le-au dat niste derogari si cam atat. Air Koryo mai are niste avioane, Ilyushin Il-96 si Sukhoi Superjet 100 pot fi numite avioane, cu care opereaza zborurile internationale.

    Air Koryo este pe lista neagra a UE, SUA, ASIA…cu mici exceptii.

      (Citează)

    • Păi te duci în Coreea și te zboară ei acolo, grup organizat special pentru asta. Probabil zbori vreo oră cu fiecare avion în jurul aeroportului.

        (Citează)

  2. asta e din categoria “a nu mai putea de bine”

      (Citează)

  3. Cu Antonov 24 s-a zburat si in Romania pana prin 2000. Am zburat de cateva ori cu el si tin minte ca pasagerii erau rugati sa ocupe echiilibrat locurile din avion mai ales pe cele din fata pentru a-l echilibra. Ce mai tin minte e ca simteam destul de bine golurile de aer dar nu stiu daca era din cauza faptului ca nu eram obisnuit cu zborurile pe vremea aia sau chiar se simteau mai tare. Daca tin minte zburau la 4500 m altitudine. Se vedeau frumos Carpatii.

    Cu Coreea de Nord cine mai vrea cred ca trebuie sa se grabeasca ca in stilul asta daca se mai iau mult de China mai mult de 2 ani nu o prea mai duc. Si Chinezii au rabdare cu ei ca prefera sa aiba granita cu niste indoctrinati decat cu americanii.

      (Citează)

    • Chinezilor le convina sa fie singurii care tin in lesa un potential pericol pentru Japonia, Korea, intereselor USA. Isi sporesc prestigiul de putere mondiala.

        (Citează)

    • Citeam că nici măcar Coreea de Sud nu prea vrea să se unească în nord pentru că ar fi costuri fantastice pentru ei pentru a ridica din sărăcie toți acei oameni.

      Chinezii au altă treabă, au destule cărți cu care să negocieze cu vestul. Coreeni de nord au ajuns într-o situație atât de rea încât nu-i mai vrea nimeni.

        (Citează)

  4. poate vrei sa insinuiezi ceva, Radu?

      (Citează)

  5. Zici ca n-ar fi lasate sa zboare pe aeroporturile internationale:
    ” However, under current European Aviation Regulations, because of maintenance concerns and noise emissions, Air Koryo is forbidden from landing at any European airport with this type of aircraft under Convention rules specified in the article.”

      (Citează)

    • Păi stai, poate nu s-a înțeles bine. Nu zbori cu Air Koryo pe o rută anume, ci efectuează ei zboruri pentru pasionații de astfel de avioane vechi, se face un grup turistic, te zboară o oră în jurul aeroportului.

        (Citează)

  6. http://www.bbc.com/news/magazine-36200530

    Serios? Recomanzi ca oamenii sa se duca de bunavoie in Coreea de Nord, un loc in care pot fi acuzati chiar mai rapid decat Erdogan ca ar fi inamici ai statului?

    Sorry, dar Coreea de Nord ar trebui evitata precum o ciuma pentru ca sunt prea mari riscurile sa nu te mai poti intoarce daca lor li se pare ca ai avea un comportament sau declaratii “defaimatoare” la adresa “fericirii lor si a liderului mult iubit”.

      (Citează)

  7. nwradu:
    Păi stai, poate nu s-a înțeles bine. Nu zbori cu Air Koryo pe o rută anume, ci efectuează ei zboruri pentru pasionații de astfel de avioane vechi, se face un grup turistic, te zboară o oră în jurul aeroportului.

    Asta da, zbori pe acolo prin zona, dar parca tot e mai safe sa te duci sa zbori in Canada, cu un Lockheed Electra, un DC-3 sau un C-47.

      (Citează)

  8. Senzațional! Mergeți în Coreea de Nord ca sa te crucești de ușurința și motivele pentru care poti fi ridicat de pe stradă!!

    Acu serios, chiar trebuie sa recomanzi Coreea de Nord pentru vizitat? Aia trăiesc un experiment unic în lume de dezumanizare dar noi putem sa ne bucuram de avioane vintage…

      (Citează)

  9. Aterizarea este inclusa in pret? : )

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus