un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mașinile autonome sunt despre recâștigarea timpului pierdut

11 Jul 2016  ·

AUTO  ·

12 comentarii

Clipul de mai jos, deși făcut la mișto, arată cel mai bun aspect al mașinilor autonome: câștigi timp! Sunt ore din viața ta pe care nu le mai irosești ținând volanul și fiind atent la o sută de lucruri diferite în fiecare clipă!

Gândiți-vă un pic. Dacă faceți o oră dus-întors la muncă zilnic, asta înseamnă vreo 270 de ore pe an, echivalentul a 11 zile petrecute non-stop în trafic! În 35 de ani de muncă, se acumulează echivalentul unui an întreg (385 de zile, chiar) de stat în trafic, 24 de ore pe zi!

Ia-ți viața înapoi! La fel cum mașina de spălat te ferește de la a mai pierde tu timpul cu rufele, de ce să nu lăsăm mașinile autonome să ne conducă în timp ce noi facem altceva? Ne uităm la Netflix, citim Flipboard, comentăm pe bloguri, vorbim cu ceilalți din mașină, ne bărbierim, dormim, citim cărți, sortăm fotografiile de vacanță – orice. Abia aștept aceste momente!

Și da, oameni vor muri în continuare în accidente, dar probabil mai puțini decât acum. Atunci când majoritatea mașinilor vor fi autonome, vor putea discuta între ele pentru a menține distanța corectă pe autostradă sau pentru a semnaliza zonele cu polei, vor putea reacționa mult mai repede decât un om la eventuale pericole. Roboții nu fac prostii, nu cotesc fără să se asigure și nu intră în depășiri periculoase, așa că mă aștept ca numărul total al victimelor din accidente rutiere să scadă.

sursa: Mircea Meșter.

    12 comentarii

  1. Dacă abia aştepți, atunci fugi în vest. Pentru că pe lângă maşini inteligente e nevoie şi de autostrăzi inteligente. Ori noi nici autostrăzi simple nu avem!

      (Citează)

  2. Da, si eu visez la (auto)strazi cu masini autonome ca in filmele SF si sper sa prind in viata chestia asta.
    Sa observam insa ca pentru asa ceva e nevoie ca mai intai toate masinile sa fie electrice.

      (Citează)

  3. Abia astept masina inteligenta sa-i bag mana-n soft, s-o fac sa dea claxoane , flashuri, sa se bage pe banda de urgenta cand masinile celelalte de “fraeri” merg ordonate, sa nu opreasca la radar, eventual sa intoarca numarul pe dos cand trece in zona de radar , d-astea !
    Viata o sa fie minunata :D.

      (Citează)

  4. nashu_mare:
    Nu am inteles prea bine.De ce e nevoie ca toate masinile sa fie electrice?

    E bine ca toate masinile sa fie electrice pentru ca atunci cand mergi pe trotuar nu mai trebuie sa respiri tot fumul de la toate bombele care au trecut rar-ul la misto.

      (Citează)

    • Intrebarea era in contextul in care “e necesar ca toate masinile sa fie electrice ca sa fie autonome”. Ce legatura are?

        (Citează)

  5. Sa nu exageram. Tot intr-o cutie stai, tot pe un scaun cam incomod stai. Poti sa inoti in timpul asta? Poti sa joci baschet cu copiii? Poti sa faci amor? Sau sa zicem ca poti, dar e cam incomod iti trebuie si musai niste geamuri fumurii :)

    Poti cel mult sa faci vesniscele activitati individuale, alea care iti dau hemoroizi si constipatie: citit, lucru la calculator, privit la vreun film, etc

    E mai mult decat nimic, dar idea e sa scapi cumva de toata nenorocirea asta cu ore intregi pierdute aiurea pe drumuri.

      (Citează)

    • Sau poti sa dormi, ceea ce ar fi un castig impresionant, pentru ca te-ai putea culca mai tarziu, stiind ca mai prinzi o ora (sau mai mult) de somn pana la serviciu. Asta inseamna ca ai castiga o ora in seara dinainte unde chiar poti sa faci tot ce ai intrebat tu mai sus

        (Citează)

  6. ai varianta transportului in comun, tot autonoma e, dpdv al calatorului…
    prostia asta cu “Ia-ți viața înapoi” s-ar putea sa fie taman invers…

      (Citează)

  7. Suna foarte frumos ce ai zis tu dar pana atunci va trebui sa mai asteptam. Aceste sisteme sunt totusi la inceput si va mai trece timp pana vor deveni complet independente.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus