un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

În politică, trebuie să fii și fudul

28 Jul 2016  ·

GÂNDURI  ·

26 comentarii

Ponta se laudă cu autostrăzile construite în guvernarea sa și primește rapid răspunsul care-i arată că nu-i așa: a inaugurat loturi lucrate aproape integral de alții, a blocat proiecte, iar de eșecuri precum autostrada de Sibiu care trebuie reconstruită după ce a fost prost executată pentru a fi inaugurată, triumfal, în perioada alegerilor prezidențiale din 2014, cred că nici nu trebuie să mai amintesc.

Eu nu înțeleg de ce mai vrea Ponta să revină în politică. N-a fost niciodată în politică, ci s-a dovedit mai degrabă o marionetă controlată de greii partidului și de baroni locali ce făceau legea prin biroul său. Pentru ce va rămâne în istorie, pentru toate ministerele inventate special pentru prietenul Șova?

Unii oameni nu știu când să se retragă. Principiul lui Peter reformulat spune că oamenii avansează în muncă până când își dovedesc incompetența, iar apoi normal ar fi să o lase mai moale. Când vrei să fii și fudul, deși ești un plagiator urmărit penal pentru ceea ce înseamnă, până la urmă, furt de bani de la stat, devii ridicol. Din păcate, “ridicol” este un termen ce caracterizează bine scena noastră politică.

Discuția a început de aici, dar citiți mai bine postul de mai jos, că vă lămurește direct:

PSD-ul și-a făcut o misiune în viață din a lovi în guvernul tehnocrat, face asta mai des decât fură. Mi se pare normal, e groaznic pentru ei ca alții să realizeze mai multe lucruri în 12 luni decât au făcut-o ei în 3 ani și chiar mai mult sau măcar să le demaște adevărata față și să arate tuturor cum stau lucrurile de fapt, vezi recentul scandal cu spitalele.

Vă dați seama cum ar fi arătat țara acum dacă ar fi avut la conducere timp de 26 de ani niște oameni bine-intenționați și pricepuți? Nu zic de genii, nu zic de studii la Oxford sau de reîncarnarea lui Churchill, ci doar de oameni bine intenționați, care se duc dimineața la muncă spunându-și “să vedem cum pot rezolva problemele de azi”, nu “să vedem cum pot fura și mai mult”. Vise, taică! Vise ce în alte 95% de țări sunt de fapt normalul.

    26 comentarii

  1. Da, ai dreptate.
    Dar in noiembrie o sa fie alegeri – si din pacate o sa voteze si telespectatorii A3 si RTV. Daca se intampla vreo minune, daca se alinieaza astrele si reusim sa pastram si dupa un guvern cat mai putin politic este bine.
    Altfel, progresele o sa fie din ce in ce mai mici, spre deloc.

      (Citează)

  2. Poate in alte 5% din tari

      (Citează)

  3. Sper sa-i retraga si titulatura de avocat mitomanului, titulatura obtinuta pe baza unui doctorat dovedit a fi plagiat.

      (Citează)

  4. Deci cine Se uita la B1 si Digi24 sunt cei mai corect informati. Cum dai putin si pe la celelalte televiziuni ca sa mai vezi alte puncte de vedere (in afara de cele ale binomului) imediat te si prostesti. Logica explicatia ta. Poate cineva sa spuna un sigur lucru bun facut de guvernul asta, care sa nu fie lozinca de propaganda? Din cauza ca vom intra in recesiune in curand si sigur vor ingropa programul “Prima Casa” eu unul voi avea o paguba de vre-o 3000 euro datorita “bunei guvernari”

    Ion Marius:
    Da, ai dreptate.
    Dar in noiembrie o sa fie alegeri – si din pacate o sa voteze si telespectatorii A3 si RTV. Daca se intampla vreo minune, daca se alinieaza astrele si reusim sa pastram si dupa un guvern cat mai putin politic este bine.
    Altfel, progresele o sa fie din ce in ce mai mici, spre deloc.

      (Citează)

    • Lasa ca vine VV, mareste salariile si nu mai intram in recesiune. Si atunci va fi si Prima Casa in continuare. Pentru ca asa functioneaza.

      PS: “vreo”

        (Citează)

  5. autostrada a fost prost facuta de la inceput (vremea guvernului boc), nu din cauza ca au pictat mai repede marcajele pe ea

      (Citează)

    • pai si cine plm trebuia sa supravegheze lucrarile ma, Boc?

        (Citează)

    • Din cate tin minte, responsabilitatea defectelor era inca a constructorului, DACA nu intra in folosinta. Deci DACA nu se inaugura cu o zi inainte de alegeri, poate ca mai era timp sa faca niste masuratori profesioniste, sa vada daca e gata sau nu treaba, si sa traga la raspundere constructorul. Nu zic ca s-ar fi produs o minune, zic doar ca s-au grabit sa incheie treaba special ca sa apara Ponta cu sampanie la inaugurare de alegeri.

        (Citează)

  6. Ba … si prosti si curajosi telespectatorii astia de A3 si RTV (e libertatea voastra ma, uitati-va la ce vreti , ideea era sa nu “plecati urechea acolo” la toate rahaturile ce se mananca pe posturile alea) ! Nu stiu cum dracu` nu observa ca trandifiriii astia ciorditori ne-au distrus tara de 26 de ani incoa` .

    Jumatate din cunostintele mele din Pitesti (un oras preponderent pesedist) , au plans cand a pierdut VV alegerile si ca e Base` de vina . I-am scos din lista de colegi / amici ce dracu erau ei pana atunci . Pur si simplu nu inteleg ce apa or fi baut , pastile or fi luat incat sa gandeasca asa! Initial m-am gandit ca poate m-am prostit eu , dar nu , astia de la psd sunt niste haimanale fara scrupule .

    Doar spuneam : Pai cand omu` care-i cara valiza lu` Nastase 1 an (mah` 1 an) , face de la 2000$ avere declarata , 100+ mil$ si porcu` gay “termopane” in Zambaccian si ceva mosteniri de la matusi (ca toata lumea) . Cum sa poti sa gandesti altfel despre ei ?!

      (Citează)

  7. 3 exemple de lucruri facute de acest extraordinar guvern tehnocrat se poate Radu?

      (Citează)

    • Vezi, ma Radu, te-a pișat cu intrebarea asta intelectual subtila. Sah-mat, ateule! Poti tu sa enumeri 3 chestii bune? Pai a marit el salariile? A dat bani de pensii? Nu! N-A FACUT NIMIC!

        (Citează)

  8. Ohhh putina ironie, putin sarcasm dar tot nu imi dau seama care sunt realizarile guvernului tehnocrat de care zice Radu. Poate ne elucideaza el.

      (Citează)

  9. Scuze nu mi`am dat seama ca aveam un fanboy aici.

      (Citează)

  10. add:
    pai si cine plm trebuia sa supravegheze lucrarile ma, Boc?

    adica trebuia ponta sa sparga autostrada sa vada ca se surpa?
    ponta e un cretin, dar nu poti spune ca acolo e vina lui. ce a fost rau s-a intamplat pe timpul lui boc. din cauza unui cnadnr pocit de fiecare partid la guvernare pana acum

      (Citează)

  11. Normal ca nu. Tu cat iei pe postare? Si totusi de ce nu il lasi pe Radu sa isi argumenteze afirmatia cu realizarile guvernului tehnocrat?

      (Citează)

    • E mult mai interesant sa fac misto de unul care crede ca a descoperit o intrebare inteligenta si acum se umfla in pene ca gaina care a ouat o margica. Raspunsul lui Radu il stiu, ca e scris pe blog, nu trebuie sa imi faca un rezumat.

        (Citează)

  12. De asta merge tara asa bine ca fiecare face misto unul de altul si crede ca celalalt e un idiot. Dar ce sa faci e important sa ne simtim bine in superioritatea noastra intelectuala.

      (Citează)

    • au intrat peste birocratie
      mult mai multa transparenta
      au deblocat ceva lucrari de infrastructura
      dat afara pe cei care nu corespund, din guvern
      ceva masuri pe sanatate

      e usor sa dai intr-un guvern care a mostenit o scadere de tva si cas. Guvern care nu are nici un an si care abia o sa il faca. Marele castig este ca pe astia ii doare in pix. Ii duare in pix de voturi. Li se rupe daca sunt dati afara. Asa ca fac ce trebuie, nu ce primesc de la partid

        (Citează)

    • Da, bă, se duce România de râpă… Nu mai poți promova aiurea o direcție din strategiile de comunicare de la partid, că te iau unii la mișto.

        (Citează)

    • ba mai mult, le si raspunzi oamenilor pe social media la intrebari. De la “de ce e deficit” pana la “ce fac ca nu gasesc medicamentul x”
      Oribil, am vazut io la tovarasu ponta

        (Citează)

  13. andrei: adica trebuia ponta sa sparga autostrada sa vada ca se surpa?
    ponta e un cretin, dar nu poti spune ca acolo e vina lui. ce a fost rau s-a intamplat pe timpul lui boc. din cauza unui cnadnr pocit de fiecare partid la guvernare pana acum

    Tu ori nu stii sa citesti, ori esti o alta baba barfitoare care a uitat sa mai schimbe placa cu Boc…

    “Adevărul este că derularea acestui contract s-a făcut aproape în totalitate în mandatul domniei sale – anii 2012-2014. Erorile de management al contractului și deciziile proaste s-au luat la CNADNR sub conducerea domnului Neaga, directorul general susținut de domnul Ponta la CNADNR. Mai mult, în 2014, presiunea pusă și hei-rup-ul făcut pentru inaugurarea în prag de alegeri au dus la problemele de calitate care au făcut ca autostrada să se închidă la un an după inaugurare. Chestiunea este, de altfel, investigată de DNA în prezent. După inaugurare, deși au apărut fisuri în carosabil la cîteva săptămîni, sub guvernul domnului Ponta s-a încercat timp de aproape un an minimizarea problemelor de calitate.”

      (Citează)

    • O singură întrebare: de ce dracu ne trebuie oameni numiți politic la chestii tehnice???

      E ca si când ai alege un sysadmin pe baza gusturilor la seriale ;)

        (Citează)

    • guvernul ponta este din mai 2012, autostrada a inceput sa fie construita in octombrie 2011. inainte sa se construiasca autostrada s-au facut niste studii geologice de catre o firma din ploiesti din cate tin minte. baietii astia au facut studiile din pix, iar italienii n-au stiut pe ce sol lucreaza.

      nu am spus ca este vina lui boc, am spus ca a fost pe timpul lui boc.

      de asemenea partea dovedeste clar culoarea politica a autorului.

        (Citează)

  14. Nu guvernul tehnocrat a demascat mizeria din spitale, ci Tolontan.
    Nu zic că ar fi fost o minune guvernul Ponta, dar hai să nu ne închinăm la Cioloș până ce nu vedem și ceva rezultate.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus