un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Filme: Independence Day 2 este cel mai prost film al anului

11 Jul 2016  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

Americanii au un termen ce caracterizează bine filmul Independence Day: Resurgence: este “excruciatingly bad”. N-am mai văzut un film cu pretenții, dar care să se dovedească așa de prost, de la Battleship. Scenariul, actorii, dialogul – toate sunt execrabile.

Probabil că până acum toți cei interesați de film l-au văzut, dar dacă nu, considerați-vă avertizați: mai jos sunt spoilere. Țin minte când a apărut primul I.D.: au fost trei ore de film super-spectaculos (mai ales pentru acel an), punctat de aplauze la fiecare scenă mai importantă, văzut în sala arhiplină de la Sala Palatului, după o coadă de două ore la bilete. Asta doar accentuează regretul că această continuare este atât de proastă.

Sigur, are nave spațiale, lasere și extratereștri, dar mai este asta suficient? E chiar așa mult să vreau și un scenariu bine-gândit de la un film de sute de milioane de dolari? Nu musai de Oscar, dar măcar unul unitar, chit că stupid.

ID:R este de fapt o serie de clișee de la cap la coadă. Tânărul pilot foarte talentat, dar prea rebel și deci marginalizat de șefii săi. Domnișoara dură și serioasă, dar care la final se încălzește pe lângă eroul ei. Jeff Goldblum care știe tot și salvează, din nou, întreaga omenire. Discursurile înălțătoare, eroii care scapă din orice sau pur și simplu nu sunt nimeriți de gloanțe sau șrapnel, iar apoi apar exact la momentul oportun pentru a salva planeta. Există o regină care, odată omorâtă, face ca toate navele să se dezactiveze și extratereștri să moară, probabil de ciudă. Toate clișeele sunt acolo, toate glumele proaste, mai multe decât în orice alt film, ca trase dintr-o mitralieră.

Apoi sunt fazele stupide, la fel de multe și acestea. Parcă nici un plan nu poate fi implementat direct, ci doar când zice Președintele asta: “activați platformele orbitale de apărare!”. “Ce idee bună, doamnă Președinte, mulțumim!”.

E ceva bullshit despre nava extraterestră fiind atât de mare (are 5000 km în diametru) încât are gravitație proprie și blocurile sunt rupte de la sol și atrase de ea; apoi nu mai are gravitație. O simplă scanare în infraroșu le arată unde este regina și unde să atace o navă mare cât un continent. Nimic din apărarea pregătită de Pământ nu funcționează, noroc cu Jeff Goldblum care face pe loc un plan de atac ce funcționează perfect. E genul de film în care cineva fură o navă spațială pe Lună, se duce cu ea în Africa, apoi înapoi pe Lună, iar nimeni nu-și dă seama. Se folosește radio-ul clasic pentru a vorbi din mijlocul Atlanticului tocmai la Area 51, iar toate personajele au chef de glume și șotii, deși extratereștrii sunt la ușă.

Nici primul film nu era prea diferit, dar avea o decență a lui, o poveste ce avea sens și niște personaje ce păreau că înțeleg criza în care se află. Era până la urmă aceeași poveste, dar complet altă atmosferă și un respect mai mare pentru plătitorul de bilet.

Acesta este un film prost. Toate efectele speciale din lume nu-l pot salva, eu chiar m-am plictisit privindu-l. Este și foarte grăbit, parcă pe fast-forward, cu o mulțime de scene scurte și prost montate. Pur și simplu nu înțeleg ce gândesc cei ce scriu și cei ce validează un astfel de scenariu. Oare ei sunt încântați de munca lor?

Nu mergeți la cinema, nu merită. Sper să nu-l mai facă și pe al treilea.

    9 comentarii

  1. Deacord partial, have you seen Ninja Turtles 2 ?

      (Citează)

  2. Actorii pentru piloti sunt mizerabili. Filmul traieste din gloria primului si din actorii pe care i-au adus si acum.

    Ce nu te-ai prins e ca anumite faze sunt preluate din primul:
    – radarul mare si verde, e din primul film si este iconic
    – comunicatiile prin radio analog, sunt din primul si acolo sunt ceva mai explicate ca se fac prin telefonul fara fir practic.
    – este precizat ca omenirea controleaza gravitatia cu on si off, chestie furata de la extraterestri

      (Citează)

  3. mai rau ca Batman vs Superman? Ar fi un record…

      (Citează)

  4. Daca esti fan al acestui gen, iti palce filmul, chiar daca actorii sunt de mana a doua. Daca nu, e clar ca nu o sa-ti placa.

    Ps: bine ca ii faci review cand mai ca nu e retras din cinema….

      (Citează)

  5. Boss, grija cu eticheta asta !
    “London has fallen” a iesti tot in 2016 :)

      (Citează)

  6. uite explicatia pentru care filmul asta e prost: https://www.youtube.com/watch?v=hOttfoJ4ygU

      (Citează)

  7. daca citeai cartile intelegeai ca filmul de fapt este foarte tare… oh wait

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus