un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Automat de tipărit fotografiile din Instagram

25 Jul 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

9 comentarii

În galeria Feeria din Băneasa am găsit acest automat de tipărire a fotografiilor de pe Instagram. Tipărește direct din Instagram, de pe telefonul tău sau face pe loc selfie-uri. Două poze 10 lei, patru poze… 20 de lei, evident.

automat_tiparire_instagram_1automat_tiparire_instagram_2

N-am nimic împotriva fotografiilor pe hârtie, doar că nu înțeleg de ce-ar fi o cerere atât de mare de așa ceva încât să faci automate pentru asta, montate în locuri publice. Adică vendomatele de apă și biscuiți sunt ok, dar e un motiv pentru care nu avem și vendomate de CD-uri de muzică, deși acestea încă se mai vând prin magazine.

Asta nu înseamnă că am ceva împotriva lor, dar mi-ar plăcea să le văd instalate în locuri mult mai potrivite. Doua exemple:

Automat de făcut fotografii pus într-un loc turistic. Merge și un selfie, dar mâna este scurtă și poate nu încap toți în cadru. Un automat dotat cu cameră foto poate surprinde grupuri mult mai mari și ar fi utilizat dacă, de exemplu, este orientat spre Palatul Parlamentului. Am văzut câteva în străinătate.

Automate de tipărit fotografiile puse la ieșirea de la evenimente speciale. Ai fost la concert, a fost totul super mișto, mai dai niște bani ca să printezi câteva exemplare dintr-o fotografie bună făcută de tine. Le împarți grupului, le ai amintire.

N-ar fi o piață mare, fotografia digitală a câștigat bătălia cu cea pe hârtie, dar tot ar fi mai mare decât în mall.

A photo posted by Radu Dumitru (@nwradu) on

    9 comentarii

  1. …și două poze la 10 lei? Când la un laborator foto e 70-80 de bani poza? Ok, pe astea le primești pe loc, dar pentru funcția “direct de pe instagram” nu aș da 5 lei pe un print mic care probabil e și de calitate slabă.

      (Citează)

  2. cata:
    …și două poze la 10 lei? Când la un laborator foto e 70-80 de bani poza? Ok, pe astea le primești pe loc, dar pentru funcția “direct de pe instagram” nu aș da 5 lei pe un print mic care probabil e și de calitate slabă.

    Nu stiu de tine, dar eu n-am in drum nici un laborator foto. Plus ca ultima oara cand am fost la unul, mi-au spus ca pot sa scot minim 10 poze si dureaza cateva ore…

    Daca vreau sa scot o poza interesanta si aparatul asta e in drumul meu, o sa-l folosesc cu siguranta.

      (Citează)

  3. la D&M tot in baneasa, parca e 1 leu poza, de pe telefon, asa ca la tonomatu asta e ultra scump…..

      (Citează)

  4. Dacă nu e cu supărare, Radu, noi de curând am început să printăm poze de pe insta și fb la 1.5 lei poza aici. http://www.instantly.be :)

    Suntem la început de drum, sunt multe de îmbunătățit, dar avem și mult feedback pozitiv.

    10 lei poza pare enorm. Dar probabil tre să-și acopere “chiria”. Mă îndoiesc că are cum să meargă prea ok treaba cu acest automat. :-s

      (Citează)

    • +1, am printat vreo +100 de poze la voi cred.
      Deci piață pt. așa ceva există Radu.

      Iar 10 ron nu mi se pare exagerat având în vedere că ai rezultatul “instant”.

      Vrei ieftin, caută pe net, documentează-te și așteaptă între 1-2 zile(instantly.be) sau peste 5 zile(cewe).

        (Citează)

    • Corect, pentru “instant” … dacă ai de făcut un cadou ACUM … e o soluție optimă, disperată, la 10 lei. :D

      Mă bucur că ai printat la noi, yay!

        (Citează)

  5. Fotografii seriosi fac poze cu raport de 3:2, nu de-astea de instagram de aproape 1:1.

    Eu in trecut printam online la cewe. De multe ori au oferte cu poze cu latura de 10 cm (si lungime variabila in functie de poza) la 19 bani.

    Insa de cand folosesc google photos, am renuntat sa mai scot poze.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus