un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am gândit câteva combinații de prânz cu pizza Flatbread (p)

19 Jul 2016  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

8 comentarii

Nu m-am gândit niciodată să iau prânzul la Pizza Hut, deși am văzut în ultima vreme reclame ce arată oferte speciale de prânz la prețuri foarte bune. În copilăria mea, Pizza Hut era locul special unde mergeai pentru a sărbători ceva, de exemplu sfârșitul unui an școlar.

Nu contează. Am fost zilele trecute la un Pizza Hut pentru a gusta noile pizza Flatbread, invitat fiind să concep câteva meniuri de prânz. Ok, pot face asta! Mereu mi-a plăcut să mănânc “în oraș” la muncă, nu tot în interiorul biroului și, după cum veți vedea mai jos, vă propun câteva combinații interesante.

Așa că m-am dus la un Pizza Hut, am montat trepiedul, aparatul și un flash cât toate zilele și, sub privirile mirate ale celor din jur, am comandat, fotografiat și mâncat un prânz mărișor. Noroc că pot duce!

pizza_hut_flatbread_05

Flatbread este o pizza dreptunghiulară. Sunt 10 rețete diferite pe care le puteți încerca (din care 5 introduse anul acesta), variate și bine gândite, la prețuri între 14 și 21 de lei bucata. Credeam că vor fi mici, dar eu m-am săturat cu o bucată și doar în caz de foame mare ar fi nevoie de două.

pizza_hut_flatbread_meniu

Aici mai jos vedeți un Spicy Pepperoni, costă 13,90 lei, conține brânză Mozzarella, salam pepperoni, ardei jalapenos și roșii Cherry. Este picantă cum trebuie, cât să simți ardeiul și să mai iei o gură de băutură din când în când, dar nu cât să-ți strice prânzul sau să regreți că ai luat-o. Roșiile au fost gustoase, brânza din belșug… în fine, nu s-a făcut rabat la nimic.

pizza_hut_flatbread_06

pizza_hut_flatbread_10

pizza_hut_flatbread_11

Adaugă o limonadă sau un cocktail sau o apă și poți mânca prânzul cu 16-25 de lei, în funcție de ce alegi.

pizza_hut_flatbread_20

Dacă ar fi să discutăm geometrie, un Flatbread are 38 x 10 cm, adică aceeași suprafață ca o pizza de 22 cm. Prețul este proporțional cu asta, dar aici vedeți deja un avantaj: prefer să mănânc două Flatbread-uri diferite ca rețetă decât o pizza de un singur tip.

pizza_hut_flatbread_27

Situația devine deci și mai bună dacă mergeți în grup mai mare la prânz. De exemplu trei persoane pot lua trei Flatbread-uri diferite și le pot împărți, fiecare mâncând din mai multe tipuri. Sau patru Flatbread-uri, pentru o cantitate mai mare.

Cel de mai jos este Veggie Flatbread, are brânză Mozzarella și Bufala, dovlecel, vinete, roșii uscate, ardei și muguri de pin. Nu credeam să zic asta vreodată despre ceva vegetarian, dar a fost chiar gustoasă, până la urmă fiind legume făcute ca la grătar, gratinate și un pic crocante datorită mugurilor de pini. Roșiile uscate sunt o idee bună, schimbă complet gustul feliei atunci când nimerești una.

pizza_hut_flatbread_13

Dacă vreți să mergeți full vegetarian, că poate ați ales această cale, puteți cere și o supă cremă de roșii, care mie în general îmi place foarte mult, mai ales că-i un preparat foarte sănătos. La Pizza Hut o veți primi împreună cu smântână și crutoane și costă 10 lei. Asta înseamnă că un Flatbread și o supă de roșii încep de la 24 de lei.

pizza_hut_flatbread_14

Dacă o sticlă de apă de 0,5 litri vi se pare scumpă la 5,50 lei, am găsit în meniu un club soda (adică sifon) la 2 lei. L-am băut, nu am găsit nici o diferență față de gustul unei ape minerale carbogazoase. Este cea mai ieftină soluție pentru a bea și ceva, dacă desigur nu preferați apă plată, limonadă, cocktail, o bere, cafea, cidru, chiar și Holsten nefiltrată la halbă, mai nou.

pizza_hut_flatbread_22pizza_hut_flatbread_04

Flatbread-ul meu preferat a fost Chicken & Rucola (15,9 lei, brânză Mozzarella, pui gustos la grătar, roșii, rucola și reducție de oțet balsamic pe deasupra), probabil pentru că o astfel de rețetă de pizza fac și eu acasă destul de des. Roșiile și rucola o fac să pară proaspătă, puiul o face gustoasă. O puteți cupla și pe aceasta cu o supă de roșii sau cu un Flatbread vegetarian pentru a mânca și mai multe legume.

pizza_hut_flatbread_17
pizza_hut_flatbread_18pizza_hut_flatbread_19

Să trecem acum și la alte rețete. Ham & Bacon (15,9 lei) are Mozzarella, șuncă, bacon, ardei și ciuperci, practic o pizza clasică, iar eu aș cupla-o cu o porție de aripioare de pui. Da, la Pizza Hut se servesc și aripioare, o porție costă 14 lei, include ceva salată și un sos (am ales sos de iaurt și muștar, că poate are mai puține calorii). Cu un total de 29,9 lei poți mânca foarte bine. Adaugă sifon pentru 2 lei sau băuturi mai scumpe. Adaugă un alt Flatbread și cu vreo 45 de lei pot mânca două persoane, adică 22,5 lei de persoană, împărțind două Flatbread, aripioare, salată și băuturi!

pizza_hut_flatbread_26

pizza_hut_flatbread_28

Mediteraneana (18,9 lei) mi s-a părut surpriza cea mai plăcută. Conține sos pesto, Mozzarella, brânză Feta, roșii uscate, pui la grătar, busuioc și parmezan și are pe total un gust inedit, mi-ar plăcea să o văd ca pizza de sine stătătoare. Mie cu siguranță mi-a dat idei pentru ce să-mi prepar pe acasă.

pizza_hut_flatbread_29

Aș cupla-o cu un “platou combinat“, care costă 15 lei și conține două felii de pâine cu usturoi, cartofi copți, ciuperci cu bacon și brânză gratinată, salată de varză și un ardei copt, plus un sos la alegere. Este ceva făcut pentru împărțit, așa că alături de un Flatbread costă 33,9 lei pentru două persoane, la care se adaugă băuturile. Poți mânca atâtea lucruri diferite pentru 17 lei de persoană, iar dacă adaugi o apă sau o bere ajungi pe la 23 de lei de persoană. Nu-i rău deloc pentru un restaurant cu servire ca la carte, nu?

pizza_hut_flatbread_23

pizza_hut_flatbread_31pizza_hut_flatbread_32

pizza_hut_flatbread_30

Și iată fața mea la final, când mi-am dat seama că acum trebuie să mănânc tot ce-am fotografiat!
pizza_hut_flatbread_34

Apropo, cei de la Pizza Hut au tot felul de afișe ce te îndeamnă să lași telefonul și să te bucuri de mâncare și partenerii de masă. Mi s-a părut chiar amuzant că m-am așezat în zona “fără mobile”, iar apoi am montat toate acele aparate deasupra mea :)

    8 comentarii

  1. #foreveralone

      (Citează)

  2. Si pizza nu o poti imparti cu altii cand mergi in grup de 3 pentru ca…
    Iar aia cu “un Flatbread are 38 x 10 cm, adică aceeași suprafață ca o pizza de 22 cm. Prețul este proporțional cu asta, dar aici vedeți deja un avantaj: prefer să mănânc două Flatbread-uri diferite ca rețetă decât o pizza de un singur tip” e de-a dreptul… Ce te impiedica sa iei 2 pizze diferite de 22, daca vorbim de aceeasi cantitate?

      (Citează)

    • Prefer să împart trei Flatbread la 3 persoane decât o pizza mare la 3 persoane pentru că în primul caz guști din mai multe rețete.

      Pentru a doua treabă, pizza de 22 nu se găsește decât rar. Două Flatbread fac cât o pizza de 30 cm, dar ai două rețete diferite, nu una singură.

      Eu așa am gândit-o.

        (Citează)

  3. auzi Radu, nu simti ca te pandeste asa, Obezitatea dupa colt? :))

      (Citează)

  4. Arata bine din poze, nu stiu cum e in realitate pentru ca n-am Pizza Hut in oras :D

      (Citează)

  5. Madalin:
    Arata bine din poze, nu stiu cum e in realitate pentru ca n-am Pizza Hut in oras :D

    În realitate o să fie același gunoi ca orice alt produs al PH. ;)

      (Citează)

  6. Vino in Oradea si te duc sa mananci pizza adevarata. ;)

    Am mancat la PH si mi s-a parut fada, cu nimic mai speciala fata de altele. Totusi, mi-a placut faptul ca poti sa alegi din 5 blaturi diferite fata de doar cele 2 din alte locuri.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus