un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am făcut un test ADN pentru a vedea din ce părți ale lumii mă trag

28 Jul 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

16 comentarii

Cei de la Momondo, un portal internațional de găsit cele mai ieftine bilete de avion (inclusiv low-cost) și oferte ale hotelurilor, au un concurs inedit până pe 16 august: te poți înscrie gratuit pentru a câștiga un test ADN de la AncestryDNA iar apoi, când vin rezultatele, se face o altă tragere la sorți pentru premii. Cel mare este o călătorie în toate țările din care testul ADN spune că te tragi, se mai dau multe alte premii în călătorii într-o singură țară și 500 alte kituri de testare. Găsiți detaliile aici.

AncestryDNA este o companie ce face teste DNA și-ți spune din ce părți ale lumii te tragi, în funcție de genele tale. Cu cât mai multe teste, cu atât și rezultatele sunt mai bune pentru că au cu ce să compare.

Momondo mi-a trimis și mie un astfel de test și, cum este prima oară când dau o probă ADN, am filmat și fotografiat totul. Din fericire, proba este de salivă, trebuie să scuipi într-o fiolă, dar este ceva mai complicat de atât, cu o etapă de înregistrare pe site și ambalarea fiolei respective în condiții bune pentru transport. AncestryDNA este bazată în Irlanda, dar kitul include și un plic DHL cu AWB-ul precompletat, așa că tot ce am avut de făcut a fost să-l sigilez și să chem curierul (n-am apucat să-l întreb de alerta antitero).

Iată totul pe video.

Iată și fotografii detaliate.
momondo_ancestrydna_test_01

momondo_ancestrydna_test_02

Kitul se activează online trecând pe site-ul companiei un cod găsit pe fiola în care vei trimite mostra ADN (un nume frumos pentru scuipat).

momondo_ancestrydna_test_03

momondo_ancestrydna_test_04

momondo_ancestrydna_test_05

Asta e punga în care pui fiola.

momondo_ancestrydna_test_06

Aceasta este cutia în care pui punga în care ai pus fiola, după care o ambalezi în plicul DHL și o trimiți spre AncestryDNA.

momondo_ancestrydna_test_07

momondo_ancestrydna_test_08

În acest pachet se află fiola și un capac special pentru ea, cu un lichid care la final cade în salivă și o “blochează” sau ceva așa pentru ca mostra să nu se degradeze.

momondo_ancestrydna_test_09

M-am simțit ca oamenii din CSI. Revin cu rezultatele testului, care cred că vor dura maxim 1-2 săptămâni, nu 6-8 cât e timpul standard. Sper să nu reiasă că mă trag din cine știe ce ciudați.

    16 comentarii

  1. Exact același sistem e și la 23andMe.

      (Citează)

  2. Dacă ai consumat ceva băuturi alcoolice înainte poate te găsesc ăștia cu neamurile străvechi de prin Vaslui :)
    Ai avut tu noroc de ai prins acel kit pe momomdo sau ai fost ales sa îl primești?

      (Citează)

  3. Ia uite cum iese un articol dintr-un scuipat! :)

      (Citează)

    • Dar mai erau posibilitati, “un scuipat de articol”, “se trage dintr-un scuipat”, “face cat un scuipat”, “totul pana la scuipat”. Dar si mai interesant e la sediul lor, “baieti, a venit un nou transport de scuipati”, “cati scuipati ai procesat azi?” si clasicul “toata ziua stai si freci scuipatul”!

        (Citează)

  4. la 23andme:

    Your purchase from this website includes ancestry reports and uninterpreted raw genetic data.

    Deci te poti duce cu genomul sa ti-l interpreteze careva. erau saituri la un moment dat care faceau asta. La astia la ancestry primesti doar informatia aia sau si genomul? Site-ul nu merge momentan.

      (Citează)

  5. Dupa frunce as zice ca esti din partile Banatului.

      (Citează)

  6. ce fain, isi fac baietii baza de date cu dna-ul fraierilor pe banii….. fraierilor :))))

      (Citează)

  7. Cred ca lin-ul corect catre Ancestry DNA este acesta:
    https://dna.ancestry.com/

      (Citează)

  8. Hai sa facem prognostic. Eu zic ca te tragi din…Bulgari si…Germani.

      (Citează)

  9. L A M A I E !!!
    L A M A I E !!!
    L A M A I E !!!
    L A M A I E !!!
    L A M A I E !!!
    Trebuia sa te gandesti la o lamaie stoarsa direct in gura si gata, produceai si mostrele :)))

      (Citează)

  10. Lor nu le merge nici un link de pe site intrat cu Chrome si te astepti sa fie in stare sa faca un test ADN competent?!
    =))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus