un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Noutăți la Therme – plajă, piscină exterioară, restaurant nou, ecran uriaș și altele

23 Jun 2016  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

Dacă articolele mele despre Therme au rupt recorduri de trafic (peste 500.000 de vizualizări unice până acum pe toate), atunci să continui să vă informez despre ce se mai întâmplă acolo, mai ales că s-au strâns multe de zis de la luna deschiderii și până în prezent.

Am fost în total de trei ori la Therme (inclusiv o dată în weekend, dimineața e lejer) și mereu am găsit noi “upgrade-uri”, dar marile modificări au avut loc în ultima perioadă și includ plaje în aer liber și noi tobogane cu apă.

ECRAN URIAȘ PENTRU MECIURI

Cel mai mare ecran din România a fost instalat la Therme, pe plaja exterioară din zona The Palm, pentru cei ce vor să urmărească meciurile Euro 2016 acolo (și după aceea alte programe, sper eu, iar din august Olimpiada).

Ecranul are 16 x 9 metri, înalt cât trei etaje de bloc, ceea ce înseamnă o suprafață de 144 metri pătrați, cât două apartamente. Probabil că se vede și din avion. Este făcut din mai multe blocuri LED și are o luminozitate mare, așa că ar putea fi utilizat și pe timpul zilei.

Și în zona Galaxy (cea cu toboganele) a fost deschisă o plajă exterioară și un ecran pentru meciuri se găsește și aici, dar are 9 x 6 metri.

Programul Therme în perioada campionatului de fotbal este L-J până la 23:30 și V-D până la 1 noaptea, deci veți putea urmări fără probleme meciurile în timp ce vă relaxați în apa caldă sau stați cu un cocktail în mână.

NOI TERASE, PLAJE ȘI PISCINE în GALAXY și PALM

Cei de la Therme știu că vara oamenii preferă să stea în aer liber, eventual chiar la soare pentru a se bronza, așa că Therme a deschis două plaje cu tot ce le trebuie, devenind practic cel mai modern ștrand din România.

The Palm (zone cu orhidee): a fost adăugată o terasă exterioară de 400 de locuri și o plajă exterioară cu o suprafață de 24.000 de metri. Există și o piscină exterioară, iar 35 de palmieri au fost aduși din Tailanda pentru a întregi zona.

Galaxy (zona cu tobogane): a fost deschisă o piscină exterioară de 500 mp, cu o capacitate de 190 de persoane, ce are inclusiv un bar și șezlonguri. Există și o plajă exterioară de 7.500 mp, plus o plajă specială pentru amenajată ca loc de joacă pentru copii.

Citește și:

NOUL RESTAURANT GALAXY

Galaxy (zona cu tobogane) atrăgea cei mai mulți clienți, fiind zona principală de distracție și având cel mai mic tarif. Restaurantul deschis inițial aici probabil s-a dovedit insuficient, iar acum a fost inaugurat unul mai mare.

Noul restaurant are 400 de locuri și arată foarte bine. Prețuri puteți găsi aici, dar în principiu puteți mânca un fel principal cu 20 de lei, iar o bere costă în jur de 8 lei.

therme_galaxy_restauranttherme_galaxy_restaurant_1

AUTOBUZ GRATUIT

Cei de la Therme au cumpărat autobuze (par a fi Isuzu noi, deci nu au fost închiriate de la RATB) și au două trasee prin oraș, de la Eroilor și din Floreasca spre Therme și înapoi. Călătoria este gratuită pentru clienții Therme.

Traseu Eroilor: Pod Opera – Kogălniceanu – Cișmigiu – Universitate – Piața Romană – Piața Victoriei – Arcul de Triumf – Piața Presei – Antena 1 – Otopeni – Therme.

Plecările se fac din două în două ore, de luni până joi începând cu ora 9 și înapoi de la Therme începând cu ora 10, iar vineri-duminică începând cu ora 8 și înapoi începând cu ora 9.

Traseu Floreasca: Calea Floreasca și Radu Captariu 194 – Ceaikovski – Mall Promenada – Aurel Vlaicu – Nicolae Caramfil în stația 112/301 – Pasaj Aviației – Piața Băneasa – Otopeni – Therme.

Plecările se fac la fel, din două în două ore L-J începând cu ora 9 și V-D începând cu 9, iar înapoi L-J începând cu 10:15 și V-D începând cu 10:15.

Le găsiți detaliate cu ore și alte informații aici.

therme_autobuz

NOUA TERASĂ DIN ELYSIUM

Elysium este zona cea mai scumpă, unde se află saunele, saloanele de masaj și un restaurant a la carte cu mâncare fină.

Acum a fost deschisă și o terasă în aer liber pentru această zonă, dotată cu un bar central, iar restaurantul are mese și pe această terasă.

NOI TOBOGANE

De fapt nu sunt noi, ci abia acum au fost deschise. Dacă ați fost la Therme imediat după deschidere, poate ați văzut că două tobogane erau închise.

Unul dintre ele a fost deschis pe la final de mai. Este cel roșu, are o pantă medie, dar lungă, pe care prinzi ceva viteză, apoi ajungi într-o pâlnie de vreo 8 metri diametru în care, datorită vitezei, te rotești de vreo 3-5 ori înainte de a cădea prin centrul ei mai departe, de unde un alt tobogan te duce la “sosire”.

Mi-a plăcut mult. Deși are oficial dificultate ridicată, aș spune că-i una medie, că nu e nimic înfricoșător pe ea. Din contră, e o senzație foarte mișto atunci când mergi cu viteză prin toboganul închis și dintr-o dată ieși la lumină în pâlnie, în aer liber, unde datorită formei este foarte liniște.

therme_tobogan_rosu

Un alt tobogan deschis după încă vreo două săptămâni a fost cel mare, care pornește din interior și la un moment dat iese și prin exteriorul clădirii. Nu am apucat să mă dau pe el, s-a deschis fix după ce-am fost eu acolo.

CUMPĂRĂ ONLINE CARDURI, BILETE INTRARE ȘI VOUCHERE

Puteți cumpăra online carduri valorice, carduri cadou și bilete simple de intrare pentru fiecare din cele trei zone din Therme. Le găsiți pe toate pe shop.therme.ro

Cardurile valorice Therme Card pot fi utilizate pentru a plăti intrarea, produsele și serviciile din interior, nu expiră și sunt transmisibile. Asta înseamnă că poți cumpăra acum un card și-l poți folosi pentru mai multe intrări, inclusiv da altor persoane. Cardurile includ un discount de 5%, adică plătești 950 de lei pentru un card de 1.000 lei.

Cardurile cadou sunt exact ce le spune numele, le faci cadou altor persoane. Pot fi cumpărate carduri de 100, 200 și 400 lei.

Biletele de intrare costă la fel ca acolo, dar avantajul este că te duci cu el tipărit și ai la dispoziție 2 case speciale pentru a primi rapid brățara, ceea ce înseamnă că scapi de stat la coadă.

OBSERVATOR ASTRONOMIC

Cei de la Therme construiesc primul observator astronomic privat din România, iar construcția va fi gata peste câteva luni. Va arăta ca mai jos. Construcția include un planetariu și un telescop puternic.
therme_observator

MENIUL DE VARĂ LA RESTAURANTE

Restaurantele din zonele Palm și Galaxy au trecut la un meniu de vară. Nu prea mai contează care sunt preparatele deoarece nu le gătesc pe toate în fiecare zi, ci doar câteva tipuri.

Găsiți aici suficiente exemple de mâncăruri și băuturi de la Therme. Și în barul de la piscină am găsit niște noi cocktailuri, mi-au plăcut cele două încercate de mine.

    13 comentarii

  1. Nu ma duc nici platit. Altii n-au decat sa fie prosti, sa se duca doar pentru un selfie de pus pe facebook si instagram, la mine nu tine. Apa la 33 de grade, vara cand sunt 40+ de grade afara, este o imbecilitate. Deja la 24 de grade pare calda, 33 de grade are apa cu care iti faci dus.

    E remarcabil cum isi fac oamenii marketing, cum stiu sa profite de un campionat de fotbal.

      (Citează)

  2. Pe perioada Euro, programul este până la 1 în fiecare seară din câte știu eu.

      (Citează)

  3. Degeaba au marit restaurantele daca nu au facut o shaormerie…

      (Citează)

  4. Totul este ok la Therme, in afara de manageri. Modul lor de comunicare/rezolvare a problemelor clientilor este, in cel mai bun caz, prost. Respectul pentru clienti este minim.
    Am fost de mai multe ori si totul a fost bine de fiecare data. In afara de momentul in care am avut o problema si a trebuit sa discutam cu ei (managerii). De atunci, am spus pas.

      (Citează)

  5. De ce toti cand aveti o problema trebuie neaaparat sa vorbiti cu managerii, directorii si mai stiu eu ce patron? Daca sunt banii vostrii nu puteti rezolva problema si cu angajatii?

      (Citează)

  6. Ionut:
    De ce toti cand aveti o problema trebuie neaaparat sa vorbiti cu managerii, directorii si mai stiu eu ce patron? Daca sunt banii vostrii nu puteti rezolva problema si cu angajatii?

    Pentru ca ei nu au nici o putere de decizie. Si cheama intotdeauna un superior pentru a rezolva problema.

      (Citează)

  7. Am fost intr-o Luni, era plin de memerlopi cu icoane tatuate si burti trase pe volanul la bmw. Mancarea de la restaurantele de tip self service de jos este otravitoare Nu multumesc.

      (Citează)

  8. mai un Mauritius, mai un emag si pac, iar “noutati” despre Therme !
    Faci ce faci si te intorci la acest subiect drag. Am inteles deja, motivul, intr-un exercitiu de imaginatie lejer. Eu si bineanteles, cei 500 000 de cititori, care au urmarit subiectul, cu sufletul la gura.
    Asteptam cu respiratia taiata, stiri proaspete, despre cum a inflorit orhideea albastra (aia, cum intri pe stanga), noile culori (in trend) a saltelelor, mirosul inspirational din grupuriile sanitare etc, etc, etc.
    Radu, pune si tu un P !
    PS.
    nu stiu, ce ma face sa cred, ca voi vedea aceleasi “stiri” din Therme si la VP !

      (Citează)

    • Nu e cazul, nu este un articol plătit. Cele publicitare sunt marcate, deși este evident că oricum nu contează marcajul, oamenii sunt paranoici oricum.

        (Citează)

  9. Daca tot i-am injurat, m-am dus sa vad la fata locului de ce ii injur.
    Apa termala de la 3000m adancime nu o cred, e scump si complicat sa scoti petrol de la adancimea asta, daramite apa chioara. E curata in piscine, ce-i drept.
    Cand intri chiar este fiarta apa, te obisnuiesti in ea, dupa care dardai cand iesi.
    Nu au nici o piscina in care sa se poata inota, toate sunt de balacit.
    Este plini de idioti si idioate (sa nu discriminez) cu mintea slaba care se duc in gasca – spiritul de turma sa traiasca.
    Zona Palm este prea umeda, chiar si cu acoperisul deschis.
    Saunele sunt simpatice, mai ales daca isi revine telefonul meu dupa experienta. Geniul pustiu care sunt nu s-a gandit ca 75 de grade s-ar putea sa nu ii faca bine inainte de o baie in apa.
    Bazinele cu apa speciala cu zinc, litiu, calciu sunt de ochii lumii, realitatea este ca se absoarbe foarte putin prin piele.
    Personalul este politicos dar nu foarte bine informat, la iesire nu stiau la casa ca exista 2 rute cu 2 orare diferite de plecare.

      (Citează)

  10. Buna ziua,
    Va scriu pentru a va reaminti ca este un centru spa si relaxare … de unde si apa calda care aparent deranjeaza … nu scrie pe nici unde ca ar fi bazin sportiv , deci faptul ca nu poti innota este absurd …
    -bazinele cu diferite elemente chimice au efecte consistente dupa mai multe “utilizari” in teorie, si nu inseamna ca iesi si te stergi de zinc pe prosop
    -faptul ca este plin de persoane care merg in grupuri sincer nu este o problema , multi inclusiv eu aleg sa ma relaxez sau sa ma distrez alaturi de prieteni … chiar sunt curios cum este sa fi de unul singur intre sute de persoane
    – “Zona Palm este prea umeda, chiar si cu acoperisul deschis” este unul din exemplele care atesta faptul ca nu intelegi care este conceptul de centru spa .
    – o zi buna

    Gaelex:
    Daca tot i-am injurat, m-am dus sa vad la fata locului de ce ii injur.
    Apa termala de la 3000m adancime nu o cred, e scump si complicat sa scoti petrol de la adancimea asta, daramite apa chioara. E curata in piscine, ce-i drept.
    Cand intri chiar este fiarta apa, te obisnuiesti in ea, dupa care dardai cand iesi.
    Nu au nici o piscina in care sa se poata inota, toate sunt de balacit.
    Este plini de idioti si idioate (sa nu discriminez) cu mintea slaba care se duc in gasca – spiritul de turma sa traiasca.
    Zona Palm este prea umeda, chiar si cu acoperisul deschis.
    Saunele sunt simpatice, mai ales daca isi revine telefonul meu dupa experienta. Geniul pustiu care sunt nu s-a gandit ca 75 de grade s-ar putea sa nu ii faca bine inainte de o baie in apa.
    Bazinele cu apa speciala cu zinc, litiu, calciu sunt de ochii lumii, realitatea este ca se absoarbe foarte putin prin piele.
    Personalul este politicos dar nu foarte bine informat, la iesire nu stiau la casa ca exista 2 rute cu 2 orare diferite de plecare.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus