un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Meh

6 Jun 2016  ·

GÂNDURI  ·

33 comentarii

Principalele titluri vorbesc despre cum partidul lui Nicușor Dan a întrecut cu mult PNL-ul la vot, de parcă ar mai conta cine s-a clasat pe locurile doi și trei într-o cursă cu un singur premiu. În schimb, se ignora partea mult mai îngrijorătoare, victoria pe linie a PSD-ului în toată țara.

Faptul că Gabriela Firea a câștigat postul de primar general nu mai contează. Era un rezultat așteptat, că sondajele nu mint, mai ales cu un singur tur de scrutin. Și desigur, nu am nici o speranță că va fi bună ca primar. A fost omul lui Voiculescu, a crescut în principalul partid de hoți al țării și, dacă vreți, o ultimă mostră de integritate a dat-o la alegerile prezidențiale din 2014, când mințea cu seninătate despre secțiile de votare din diasporă. Nu ne așteaptă altceva decât bani sifonați spre prietenii PSD.

Mult mai deranjantă mi se pare victoria PSD în sectoarele capitalei. Daniel Băluță la sectorul 4, după ce acum două luni dăduse pe sub mână, fără licitație și fără consultare, o lucrare mare de amenajare a parcului unei firme de un singur om din alt oraș? Gheorghe Mutu la 6, după ce este urmărit penal pentru evaziune fiscală și multe altele pe sume de milioane de euro? Toți candidații PSD au niște probleme cu legea, asta nu i-a împiedicat pe oameni să-i voteze.

Poate ne merităm soarta. Dacă unii te fură vreo 20 de ani, dar tu îi inviți din nou în casă, asta rămâne singura concluzie logică.

Observați acum și dezavantajele votului într-un singur tur. În turul doi probabil că s-ar fi bătut PSD+ALDE cu USB+PNL+PMP la mustață. Ar fi fost o competiție reală, după alte câteva dezbateri în care oamenii poate ar fi avut mai mult timp să-l descopere pe Nicușor Dan. Turul doi de alegeri este important într-un proces democratic. Fără el, să ne aducem aminte, Ponta ar fi fost astăzi președinte.

Și apoi, ce legitimitate are un primar ales cu 42% din voturile celor 33% din bucureștenii cu drept de vot? Adică din 1,7 milioane, Firea devine primar cu voturile a vreo 240.000 dintre bucureșteni. De ce atâta lehamite? De ce atâta lipsă de interes, deși în ultima vreme aproape că avem ziua și exemplul despre cum corupția ucide, nu doar fură bani, dar și despre cum o administrație competentă poate transforma mult în bine un oraș? Chiar atâta resemnare în față invariabilei victorii și hoții a PSD?

Și de asta mă bucură scorul PNL dar într-un mod sadic. Acest partid a fost în spatele modificării legii alegerilor locale pentru desfășurare unui singur tur de scrutin, pe vremea când se credeau viitorii conducători ai României sub aripa USL. Ei bine, acum PNL are un scor ridicol, nici o primărie de sector, locul 3 în consiliul general. Cred că vom asista la un destin similar PNȚ-ului, o dispariție lină în neant. Este în totalitate vina lor.

Ce-o fi cu oamenii din sectorul 6? După doi primari invizibili, acum l-au ales pe unul care nu poate fi numit altfel decât mafiot, având în vedere afacerile pe care le învârte și acuzațiile care i se aduc? O fi un blestem acolo, în acel sector?

Stați numai să vedeți ce frumos se activează mașinăria PSD la nivelul primăriei generale și a celor de sector! Să nu credeți că nu se pot face noi recorduri la prețul panseluțelor sau la licitații pentru cine știe ce lucrări sau sisteme inutile. Sunt mulți care trebuie acum plătiți.

    33 comentarii

  1. 22.000 de tablete lenovo Yoga, nu sunt mai ieftine de 200$ bucata. Doar pentru tampenia asta cred ca s-au platit 30 de milioane de $, ca sa faca alegeri “verificate” si sa nu se poata frauda.

    De parca ar conta undeva, totul trece prin calculator si prin baze de date care iti raporteaza ce vrei.

      (Citează)

    • 18616 tablete sunt de preferat variantei pe care ar fi ales-o PSD daca organizau ei alegeri: 18616 PC-uri cu procesoare macar i5, monitoare de 24″, Windows 10, licente MS Office Professional, un soft anti vot multiplu facut cu vreo 5 milioane de EUR de Siveco sau Asesoft, si care ar fi picat non -stop.

        (Citează)

    • Poate nu stii, dar distribuitorul principal de Lenovo in Romania este NOD, aka fostul Asesoft. Deci despre ce vorbim aici?

      Conteaza mai mult ca s-au aruncat pe geam cateva zeci de milioane de $ din bani publici decat cine exact a luat o spaga mizera.

        (Citează)

    • Sunt convins ca la licitatie ar fi participat si E-Boda, Utok si Allview, dar alea nu vand 18000 de tablete nici intr-un an si nici nu le pot livra intr-un termen suficient de scurt in caz de comanda. Ca sa nu mai zic de calitate/performante incomparabile, service etc. Tabletele alea vor fi folosite si la alegerile din toamna si la cele ulterioare, nu e ca si cum s-au cheltuit 3.500.000 USD pentru o singura ocazie.
      Sa inteleg ca preferi fraude de tip Teleorman/Dragnea/turism electoral/morti vii?

        (Citează)

  2. De la votul pentru iohannis se trage nu lehamitea, ci repulsia fata de intreg sistemul de vot. Multi au crezut atunci in schimbare, si-au luat o mare teapa si acum nu mai cred in nimeni.nici eu nu cred in nimeni dar m-am dus sa votez ca sa iasa frantuzoaica, singura care am considerat ca are o sansa reala sa castige. Daca face treaba bine, daca nu, meh..

      (Citează)

    • QQ

        (Citează)

    • Emil Constantinescu, Basescu, Johannis. Mereu au crezut oamenii in schimbare, mereu au fost dezamagiti (crunt) cand s-au prins ca e aceeasi Marie cu alta palarie. Ceea ce dovedeste ca votul impotriva celorlalti nu e deloc benefic.

        (Citează)

  3. E bine că a ieșit Firea. Acum va putea și mai mult să se ia de Iohannis cum nu e el un președinte bun. Și nu pentru că nu face nimic în țara asta, ci pentru că nu face copii!

      (Citează)

  4. Hallo . Mein Name ist Giovani und ich werde wohnen hier.

      (Citează)

  5. Urmatorul presedinte la tarii : Dragnea.
    PSD va castiga zdrobitor si parlamentarele si astfel va avea tupeul sa schimbe legea in asa fel incat doar un presedinte condamnat cu executare nu va putea candida la presedentie…

      (Citează)

  6. Ca multi alții, si tu ai căzut în capcana de a crede ca Bucureștiul înseamnă România când ai spus ca PNL ia urma PNT-ului.
    Deși m-ar bucura, nu este nici pe departe adevărat. La nivel de tara, PSD și PNL și-au împărțit voturile, și asta e cel mai grav. Fiecare are undeva intre 35 și 40% dintre primarii și consilii.

    Maine o sa apară doamna Gheorghiu și o sa ne spună ca au scos un rezultat bun pe tara, ca poporul are încredere în ei și ca o sa meargă înainte. Intre timp, PSD-ul o sa suga ce mai e de supt de prin București și toată lumea o sa fie fericita.

    Jenantă țară avem.

      (Citează)

  7. O mica corectie, PNL a votat legea cu un singur tur dupa ce a iesit Iohanis presedinte si erau pe cai mari, nu cand inca erau USL.

      (Citează)

    • Si se poate adauga fara probleme la lista de legi electorale schimbate doar ca sa ajute pe viitor partidul care este acum la putere si imi vin acum in minte:
      – mandatul presedintelui de 5 ani ( gandit pentru Nastase)
      – alegeri uninominale ( gandite pentru PDL, dar obtine USL ~ 70% )

        (Citează)

  8. BUCURATI-VA, AM INFRANT FRATILOR !

      (Citează)

  9. vai de steaua noastra :(
    PSD e iar la robinet, astia nu se joaca…

      (Citează)

  10. Anyway, eu aștept demisia guvernului Cioloș pentru cei 9 nouă răniți de ieri. Ei au venit fix ca sa nu se mai repede situații de felul ăsta, deci next!

      (Citează)

    • unde mai pui ca o baba era sa fie calcata de un taximetrist pe la Obor !?! tehnocratii astia sunt chiar nesimtiti.

        (Citează)

  11. Singura mea dejamagire e ca Turcescu a iesit peste Daniel Barbu. In rest am o usoara satisfactie ca lumea nu a votat asa cum a dorit DNA-ul si toti postacii de pe internetul acesta, ceea ce ma face sa cred ca mai exista o sansa sa ne revenit. Cred ca o buna parte a inteles ca in ultimul timp am avut multe derapaje de la o democratie normala intr-un stat de drept, iar PNL-ul si-a furat-o pentru ca sustine neconditionat guvernul Ciolos si slavesc DNA-ul.
    P.S. Daca in alte partide nu s-au facut arestari nu inseamna ca acolo nu exista corupti, ci doar ca nu este interes pentru eliminarea lor.

      (Citează)

    • degeaba. ei se tem mai mult de comunism lol

        (Citează)

    • @Marius M – Nu ti-ai facut norma de postari pana la alegeri si acum trebuie sa recuperezi ?

        (Citează)

    • Postacul striga postacul. Cat tupeu…

      Daca intrai si la alte articole in afara de cele la care te hranesti observai ca scriu mult la cele tehnice, nicidecum la cele care va hranesc pe voi.

      thundermar:
      @Marius M – Nu ti-ai facut norma de postari pana la alegeri si acum trebuie sa recuperezi?

        (Citează)

    • Daca esti asa de minitehnicus, iti dau un proiect – afla unde sunt in TV-ul tau si celelalte posturi in afara de Antene.

        (Citează)

  12. Clasa politica actuala trebuie desfiintata (PSD+PNL+restul) dupa care ar trebui luat la puricat SRI-ul si toate organismele de supraveghere platite din banii romanilor si care nu si-au facut treaba timp de 26 de ani ci au asistat sau poate chiar au participat la multe dintre actiunile de delapidare sau distrugere a economiei romanesti.

    Absenteismul foarte mare din Bucuresti confirma faptul ca romanilor le-au ajuns pana in gat cei 26 de ani de preudo-democratie instaurata de fosta securitate si la butoanele careia s-a aflat si se afla inca actualele “Servicii”.

    A spune ca “romanii isi merita soarta” este o prostie. Singura data cand romanii au avut sansa sa puna stampila de vot pe cineva care avea coloana vertebrala fost atunci cand a candidat la prezidentiale Ion Ratiu. In rest am avut de ales intre tot felul de personaje mai mult sau mai putin santajabile/coruptibile.

    Ma bucur ca de aceasta data romanii au refuzat sa mai voteze cu raul cel mai mic sau sa dea acel vot negativ doar pentru a-si face prezenta la urnele de vot.

    “Nu votezi, nu contezi”? Fals! Contezi pentru ca mai bine din jumatate din veniturile tale se duc in taxe si impozite.

    Absenteismul masiv ar trebui interpretat ca o forma de protest a romanilor cu drept de vot si nu ca pe o nepasare a lor fata de viitorul Romaniei.

      (Citează)

    • absenteismul la vot e o basina pe care fiecare o va interpreta exact cum are chef, pentru ca la fel ca in arta moderna, nu exista o singura interpretare.

      Cea mai tare interpretare va fi fireste a primarilor castigatori – “eu iau toti banii”.

        (Citează)

    • Medicamente!

      Imi place ca toti se uita la sondaje/ analize ca la un test rorschach.

      Imi place cand se agita lumea: sa ardem clasa politica, vrem revolutie! Sa moara PSD/PNL.

      Eu vad ca oamenii vor PSD. Vad ca Olguta e iubita de alegatori. Vad ca oamenii vor PNL, Scripcaru – Chereches. Ii vor cu toate bubele lor.

      Atunci cum nu e clasa politica reprezentativa? Da e mai usor sa dam vina pe masoni sau pe SRI.

      Stai linistit, peste 2 ani apare al mesia in care isi vor pune speranta masele.

        (Citează)

    • Crezi ca lui Firea ii pasa ca a fost aleasa de 250.000 de oameni sau de 1 mil? Rezultatul e acelasi: a ajuns primar, are banii oamenilor care platesc taxe si impozite pe mana, fie ca au venit la vot, fie ca nu.

        (Citează)

    • Crezi ca lui Firea ii pasa ca a fost aleasa de 250.000 de oameni sau de 1 mil? Rezultatul e acelasi: a ajuns primar, are banii oamenilor care platesc taxe si impozite pe mana, fie ca au venit la vot, fie ca nu.

        (Citează)

    • Doare in c??r pe cineva de protestul asta prin absenteism. Apucaturi de fata mare, stau acasa ca-s suparat.

        (Citează)

  13. Bucureștenii s-au pierdut cu Firea.

      (Citează)

  14. “de parcă ar mai conta cine s-a clasat pe locurile doi și trei într-o cursă cu un singur premiu”

    Cred ca, amarat fiind, nu realizezi ca e importanta si componenta consiliilor din Bucuresti.. Extrem de multe decizii care privesc banii trec pe acolo. 30% oameni noi in CGMB nu e o revolutie, dar e un bun inceput.

      (Citează)

  15. coci:
    Urmatorul presedinte la tarii : Dragnea.
    PSD va castiga zdrobitor si parlamentarele si astfel va avea tupeul sa schimbe legea in asa fel incat doar un presedinte condamnat cu executare nu va putea candida la presedentie…

    Cred ca de la toamna vor fi în măsură să schimbe legea in asa fel incat doar un candidat condamnat sa poata candida la președinție

      (Citează)

  16. Cum e mai bine,sa ai primarul si nu Consiliul sau invers.Intrebare teoretica.

      (Citează)

  17. Marius M:
    Postacul striga postacul. Cat tupeu…

    Daca intrai si la alte articole in afara de cele la care te hranesti observai ca scriu mult la cele tehnice, nicidecum la cele care va hranesc pe voi.

    Marius, tot “tehnic” e și ăsta..

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus