un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum arată ghinionul adevărat: împușcat pentru că a coborât din lift la etajul greșit

9 Jun 2016  ·

GÂNDURI  ·

24 comentarii

Sunt ghinioane și ghinioane. Jucătorul din NBA Bryce Dejean-Jones, de la New Orleans Pelicans, a fost omorât după ce a intrat din greșeală într-un alt apartament.

Se ducea să-și viziteze prietena pentru prima oară la noul apartament al acesteia. În loc să se ducă la etajul 4, s-a dus la etajul 3, a intrat în apartamentul de sub cel corect și a fost împușcat de omul care dormea acolo. Respectivul om spune că a strigat o întrebare sau o avertizare și a tras abia când i-a fost deschisă ușa de la dormitor. Vă dați seama, jucătorul credea că se află în apartamentul prietenei, a auzit un bărbat strigând, a dat ușa de la dormitor de perete…

Cât ghinion să ai? Deși, din nou, e ușor de observat că fără arme ar fi fost o simplă neînțelegere. În schimb, legea din Texas nu doar că permite armele, ci-ți permite să-l împuști pe cel care-ți intră în casă.

sursa: CNN.

    24 comentarii

  1. Daca esti paranoic si impusti imediat pe cine iti intra in casa, macar ai grija ca sa incui si tu usa.

      (Citează)

  2. “Only if he had a gun too.”

      (Citează)

  3. inca o dovada perfecta pt a interzice armele in US.
    dar cand infierezi oamenii ca arma e un drept (???) la ce sa te mai astepti…

      (Citează)

  4. 1. Dupa ce a intrat in camera, putea sa-l ameninte ca trage daca nu pleaca.
    2. Putea sa traga prima data la picioare.
    3. Daca tot e interesat de protectia proprie, putea sa inchida usa, era mai usor decat sa impuste un om.
    4. Ma intreb daca cel intrat in apartament nu era negru, tragea la fel de repede?
    5. Mi s-a intamplat si mie ca din cauza oboselii/prostiei sa intru din greseala in apartamentul de sub apartamentul proaspat cumparat de fratele meu. La fel, usa era deschisa, oamenii stateau in bucatarie si mancau, mi-am cerut scuze, am ras, si nu a fost nimeni omorat.
    6. Asa se intampla cand ai mai multi bani decat minte si inghiti toata propaganda bagata pe gat de producatorii de arme.

      (Citează)

    • Ai putea fi amuzant daca nu ai fi atit de trist.
      Sa nu mai spun ca in Texas poti purta mai nou si arma la vedere fara jena.
      Fix pentru situatii din astea e ok sa detii o arma si sa ai o lege care te protejeaza.
      A nu se intelege ca sint de acord cu armele la liber. Nu sint, dar exemplul asta clar se incadreaza la categoria “pentru”.
      Sa nu mai spun ca in casa la mine am instrumente puse in diverse locuri pentru situatii din astea. Ca legea nu-mi da voie sa am arma de foc fara o motivare corecta si legala.

        (Citează)

    • ma mihai ma…tu macar citit stirea? sau faci parte din cei 80% care au o parere dupa titlu?

        (Citează)

    • Jules, peste tot unde sunt admise armele e preferabil daca porti arma sa o porti la vedere , “fara jena”. Jena aia se numeste “concealing” , in multe locuri e incriminata penal, pentru ca e foarte util ca aia care trec pe langa tine , inclusiv politia , daca vrei – sa stie cat de periculos poti fi.

        (Citează)

    • catalinx, esti amuzant rau tata, cum sa porti arma la vedere de preferat? cum ar fi sa te duci la mall si toti sa stea cu pistoalele la vedere, ca in Vestul salbatic? tu, ca unul care nu poarta arma, normal ca te simti super ciudat. dar cum ar fi sa mergi la serbarea de sfarsit de an scolar a copilului si toti parintii sa aibe pistoalele si puscoacele la vedere? :))))))))))))))

        (Citează)

  5. A Dallas resident told police he heard someone enter his apartment by kicking open the front door -> usa probabil ca era incuiata.

    The resident said “he called out to the individual, but was not answered,” and when the resident’s bedroom door was kicked open, the resident fired his gun, police said. -> nu esti pe camp la 10 m departare de agresor, cand iti sare usa in fata la 2-3 m nu cred ca ai tu timp sa tragi in destu mic de la picior. tragi in tinta cea mai mare respectiv pieptul.

      (Citează)

  6. cand spargi usa… iti meriti soarta.
    oare ce avea de gand dupa ce spargea usa fostei prietene? o omora in bataie?

      (Citează)

  7. În schimb, legea din Texas nu doar că permite armele, ci-ți permite să-l împuști pe cel care-ți intră în casă.

    Intr-o tara in care inca mai exista meseria de vanator de recompense, iar “meseriasilor” nu le sunt cerute studii sau aptitudini speciale mi se pare imperios necesar sa existe o asemnea lege.

    Cum de fapt ar putea sa fie foarte bine legalizat peste tot. Casa TA trebuie sa fie cel mai sigur loc in care te poti afla si asupra caruia ar trebui sa poti detine controlul absolut.

      (Citează)

  8. Dacă nu avea armă probabil îl omora “prietenul”, că îl confundase cu amantul ăleia. Știrea asta este pro arme, nu contra. Așa ar trebui să fie și la noi.

      (Citează)

    • Sunt impresionat de modul asta de gandire si nu-l observ doar la tine. Daca atata valoare punem pe viata celor din jur (sunt convins ca cea proprie e de nepretuit) in curand vom ajunge ca in Siria si Irak. E acesta un exemplu pro arme? Sub ce pretext,… ca atunci cand cineva confunda o usa sa nu cumva sa scape cu viata? Probabil ca atunci cand s-a spart usa si-a dat seama ca a gresit apartamentul ca decorul sigur nu mai era la fel, insa a fost prea tarziu pentru el.

        (Citează)

    • Băi Marius, nu te supăra dar ești prost. N-ai auzit că ăla a fost împușcat când a intrat în dormitor. Conform cunoștințelor mele (modeste, ce-i drept) în materie de arhitectură, musai că mai întâi a trecut prin hol, deci avea timp să-și dea seama că ceva nu mai e la fel.
      Și apropo de titlul articolului: nu e ghinion. E prostie combinată cu ignoranță și ceva violență (din partea lunganului) .

        (Citează)

    • @Iusti
      tipul a venit la petrecerea fiicei lui si a iesit putin pana afara dupa care s-a intors la apartamentul gresit. Cat de mult crezi ca-i lua ca sa se prinda de eroare? Pot sa inteleg ca usile sunt asemanatoare, poate holurile sunt mici si nemobilate, insa cand deschizi usa unui dormitor sigur observi niste diferente pentru ca fusese acolo recent. Faptul ca in locul fetei si a prietenei este un barbat crezi ca nu trezeste un semn de intrebare? Eu unul nu cred nici ca proprietarul a ajutat in vre-un fel la avertizarea victimei ca se afla intr-un mare pericol, pur si simplu a stat in dormitor pregatit ca in caz ca intra sa-l impuste direct pentru a nu risca nimic. Daca hotul era si el inarmat putea deschide focul la somatia.

        (Citează)

  9. un idiot a dat peste alt idiot, care l-a impuscat.

    stirea asta nu are nici o legatura cu dreptul de a avea arma, fiti seriosi.
    si nu, daca nu erau permise armele, nu ar fi fost o simpla neintelegere, ca exista si arme albe, nu numai arme de foc.

    daca nu era legal sa ai arma de foc, probabil i-ar fi dat cu ceva in cap, ca nu e ca si cum ala din casa s-a panicat doar pentru ca avea arma – s-ar fi panicat oricum, si cu arma si fara … eu m-as panica si in Romania daca ma trezesc cu unul in casa.

    … si de fapt se poate sustine ca ar fi trebuit sa se panicheze mai putin cu arma, pentru ca arma o poti folosi si ca amenintare, nu trebuie sa si apesi pe tragaci (de asta zic si despre propitar ca e idiot, adica tu nu poti pune mana pe arma fara sa tragi?!)

    posibil sa nu-l fi omorat daca nu avea arma si doar i-ar fi dat cu bata de baseball in cap, dar asta este irelevant, mai ales ca nici cu arma nu era obligatoriu sa-l omoare, era doar mai probabil.

    deci stirea este ca un om a fost omorat pentru ca a incalcat o proprietate privata.
    si pentru ca era idiot. si pentru ca a dat, la randul lui, peste un idiot.

    daca vrem sa o legam totusi de arme, atunci este intr-adevar o stire PRO-arme, cum s-a spus deja mai sus.

    asta deoarece face apel la teama de a nu fi in siguranta in propria casa (pe care o simtim toti ), deci tot americanul citeste “uite de ce e bine sa ai arme, ca se intampla sa intre peste tine in casa tot felul de imbecili cu intentii necunoscute”

      (Citează)

  10. @jules ” dar exemplul asta clar se incadreaza la categoria “pentru”.
    Dimpotriva exemplul aste dovedeste de ce e bine sa fie interzise armele:
    Cu o arma in mana as putea omori pe cineva (inclusiv un nergu care-mi sparge usa in miez de noapte ) numai daca acel cineva nu este pregatit sa ma omoare el pe mine. Si cand e pregatit… atunci e pregatit. Deci cu o arma pot sa omor pe cineva doar atunci cand de fapt chestia asta e inutila.
    Sunt absolut convins ca ala care sparge-mi usa incuiata la 3 noatea si are de gand sa ma omoare reuseste asa si cu si fara apararea mea armata.

      (Citează)

  11. Ce ne mai dăm noi cu părerea despre problemele Americii… pentru că, desigur, ei au nevoie de expertiza noastră pt a și le rezolva…

      (Citează)

  12. In Florida e si mai fain. Acolo au o lege numita “stand your ground”, care, in esenta, spune ca poti folosi forta letala pentru a te apara intr-un loc in care ai dreptul sa fii. Si asta nu inseamna neaparat la tine acasa. Astepti autobuzul, cineva te agreseaza, si poti sa-l omori.

      (Citează)

  13. Iti sparge unul usa la apartament si vine peste tine in dormitor iar tu vrei sa il iei cu binisorul si sa il intrebi cu ce scopuri in vizita? Te-ai tampit?

    Responsabilitatea mea este sa am grija de viata mea si de familie, nu de idioti care intra prin efractie.

      (Citează)

  14. Greuceanu: mea

    bai nu stiu, dar eu cand am intrat la alt om in casa, din greseala, nu am dat intai cu piciorul. Probabil ca asa sunt eu…mai prost.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus