un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum arată acum Facultatea de Electronică

29 Jun 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

16 comentarii

Am fost prin Facultatea de Electronică. Dacă vă interesează cum mai arată acest templu al ingineriei, această casă a comunicațiilor, răspunsul este “ca pe vremea voastră”. Și nici nu întreb care era acea vreme; arată ca în orice perioadă din trecutul ei.

facultatea_electronica_03

De fapt, fără studenți pe acolo, locul arată asemănător cu Cernobîlul. Doamna de la copiatorul de la poartă era în continuare la datorie. Jeg-ul s-a desființat și a devenit parcare. Erau vreo trei mașini abandonate printre clădiri.

Am luat loc pe o bancă din fața corpului A, ca pe vremuri. Mi-am făcut un selfie, m-am plictisit după 15 secunde. Avea mai mult farmec înainte, când eram de-al locului.

Din fericire, m-am dus acolo ca să văd niște săli mai moderne. S-au făcut multe investiții în Electronică, doar că nu pe afară. Știu că au fost renovate multe săli și câteva companii au investit în tot felul de laboratoare moderne, iar eu am fost la Centrul de training Orange, unde o nouă generație de studenți a absolvit cursurile respective.

37 de studenți au făcut parte din program anul acesta, au făcut practică la Orange, 16 sunt deja angajați, 15 au primit burse, există și cursuri pe perioada verii. Pentru anul 2016-2017 programul va include locuri pentru 52 de studenți, 10 burse anuale, 20 de burse de vară și 5 pentru lucrarea de licență, plus alte beneficii. Detalii găsiți aici.

Negrescu este în continuare decan, l-am văzut la discursuri, iar Liudmila Climoc, noul CEO Orange venit din Moldova, a fost de asemenea prezentă, vorbindu-le studenților despre cum a început tot ca absolventă de profil tehnic și acum, iată, conduce Orange România după ce-a condus Orange Moldova. Bun exemplu personal.

Mai erau câțiva absolvenți din alți ani pe acolo și am observat cu toții că vreo 80% dintre noii absolvenți erau femei, dintre care 50% foarte frumoase. Prin comparație, pe vremea mea cam 8% erau femei.

facultatea_electronica_08

    16 comentarii

  1. – n-am mai calcat de cand s-a desfiintat Jeg-ul
    – parca au renovat corbul B
    – Cantina din spate pare mai parasita decat era
    – Negrescu mi-a parut un prof ok-ish. Nu stiu cum o fi ca decan ca n-am prins. Dar nu poate fi mai rau ca ala de pe vremea mea. Nici nu mai stiu cum cacat il chema.
    – la secretariat o fi tot femeia-barbat cerberul?

      (Citează)

  2. Pe vremea ta.. de parca au trecut 3 generatii de atunci ;)

      (Citează)

  3. Stie careva ce o sa fie in cladirile noi din fata de la Elth-automatica? Chiar sunt curios daca acolo o sa fie sali de curs sau laboratoare

      (Citează)

    • Cea dinspre Apaca aparține facultății de Automatică și Calculatoare și conține spații administrative, săli de curs și amfiteatre. Motivația este că sălile pe care le utilizau ei în EC-EG erau „închiriate” de la facultatea de Energetică.

      Cealaltă clădire aparține rectoratului și va conține exclusiv spații pentru birouri.

      Sunt cumva dezamagit de asta, având în vedere că la început zvonurile ziceau că vor fi laboratoare. Clădirile fiind construite pe banii UE, suna plauzibil. Eu, în naivitatea mea, mă gândeam că o să rezerve un etaj – două și pentru un hub de startupuri, chirie modică pe o perioadă limitată până apucă să prindă aripi. Dar se pare că sunt alte clădiri în care să piardă vremea profii ofiliți care nu mai au nici un chef de predat.

        (Citează)

    • Parcă pe panoul construcției scria ceva de laboratoare, da.

      Mă întreb dacă în clădirile de pe la rectorat merge acum căldura. Noi stăteam cu haina pe noi, inclusiv cu câte o mănușă pe mână.

        (Citează)

  4. Bainene, ani de-a rândul, de când tot evit să trec prin zonă, ca doar când ajung la Leu mi se pune un nod în gat, iar când intru în curtea aia mă ia cu reflux gastric.
    Când mă uit la poze chiar că nu s-a schimbat nimic.
    Totuși când am terminat eu nu era Negrescu decan, ci altul al cărui nume nu mi-l aduc aminte și nici nu vreau.

    Dar să îți spun eu,un lucru tot s-a schimbat, sau cel puțin așa știam: Nu mai e Nuți secretară acolo. Mă aștept ca “doamna Mladin” să fie, totuși.

    Iar doamnele cu chioșcul ăla de la poartă, probabil ca au timpul la degetul mic, mă întreb de când or fi acolo…

      (Citează)

  5. nwradu:
    Parcă pe panoul construcției scria ceva de laboratoare, da.

    Mă întreb dacă în clădirile de pe la rectorat merge acum căldura. Noi stăteam cu haina pe noi, inclusiv cu câte o mănușă pe mână.

    Merci de info. Dezamagire totala…

    Eu ma gandeam ca au facut niste laboratoare ok pentru cei de la elth si cei de la electronica. Am facut laboratorele de electronica in niste conditii mizere, pe niste echipamente antice, la fel si elth(cu exceptia catorva laboratoare)

    Puteau construi cladirile si apoi sa apeleze la diverse companii pentru dotari de top.

      (Citează)

  6. Ia uite ce de fosti colegi :)
    Incantat sa va cunosc.

    Negrescu – rulz
    Nutzi – vai vai
    Adelaida… odihneasca-se in pace
    Orange, Ixia = pepiniere, bravo lor

    Cornobil imi statea si mie pe limba. Mai ales ca sunt si antenele alea sus…

      (Citează)

  7. Eu am prins ultimii doi ani ai lui Petrescu şi primii 4 ani ai lui Negrescu. Nu există termen de comparaţie. Încă din primul an de-al lui Negrescu s-au simţit schimbările. În primul rând au apărut nişte băi (înainte preferam să dau o tură în AFI decât să merg la gropile alea comunale), n-am mai tremurat de frig din lipsa căldurii, şi multe săli au intrat în renovare (inclusiv cea din corpul B care avea scaune de paie).

    Pe lângă asta, au dispărut şi dăunătorii naturali: maidanezii şi Nuţi de la secretariat. Schimbările au început din interior spre exterior, din cauza asta încă nu se vede mare lucru pe afară. Dar eu zic că e de bine.

      (Citează)

  8. Nu mi se pare un exemplu de succes sa vii din Moldova de la Orange la Orange. Mie in general nu imi place Orange, de cand furau la factura si se numeau Dialog.

      (Citează)

  9. Nenea, lipsesc pozele cu femei.

      (Citează)

  10. nwradu:
    Eu am prins scaunele de paie.

    O țin minte pe Nuți. Noroc că n-am avut nevoie pe la secretariat decât de 2-3 ori, că mi-era o silă să intru acolo…

    Scaunele de paie erau si cand am fost eu pe acolo, acum vreo 9 ani, in corpul B, in salile mari. Sunt fericit ca n-am mai avut nevoie sa mai trec pe acolo de cand am terminat facultatea.

      (Citează)

  11. nwradu:
    Parcă pe panoul construcției scria ceva de laboratoare, da.

    Mă întreb dacă în clădirile de pe la rectorat merge acum căldura. Noi stăteam cu haina pe noi, inclusiv cu câte o mănușă pe mână.

    Acum merge sigur calura, mai vedem la iarna :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus