un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Calificarea României explicată prin grafice

19 Jun 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

13 comentarii

Anumite informații pot fi prezentate mult mai mișto prin grafice și încerc să fac asta pe cât posibil, când am ce arăta. Din păcate, eu sunt limitat la ce poate face Excel-ul, că Google Charts necesită niște JavaScripturi ciudate, la fel și alte sisteme.

Acum uitați graficul de mai jos privind calificarea României în funcție de meciul cu Albania, făcut, culmea, de New York Times.  Nu doar că arată ce se va întâmpla în fiecare situație în parte, dar, cum la anumite scoruri devine complicat, ia în calcul și posibilele rezultate din grupă. Și mai mult, graficul este interactiv (pe site-ul lor), dacă duci mouse-ul pe fiecare căsuță ți-o și explică. Frumos!

romania_Albania

 

Pe scurt, situația este următoarea:

  • România bate Albania – ajungem pe locul 3 și poate chiar pe 2 (dacă Franța bate Elveția), de unde ne calificăm mai departe.
  • România face egal cu Albania – ajungem pe 3, dar nu trecem mai departe, decât în anumite situații foarte complexe legate de rezultatele din alte grupe.
  • România pierde cu Albania – atunci echipa de fotbal și FRF-ul ar trebui desființate și gata.

Se pare că-i genul de situație în care textul poate explica mai bine decât graficul, nu? Totuși, dacă vreți să explorați și scenariile pentru alte grupe, sunt toate aici.

    13 comentarii

  1. Egal si calificare de pe locul 3 in locul celor eliminate pentru huliganism, Croatia, Turcia si mai vedem…

    Innteresante grafice..

    “Caracatita Paul”

      (Citează)

  2. Foarte bun graficul.
    Parerea mea este ca inainte sa avem mari pretentii, sa ne uitam la Portugalia, care, avandu-l in teren pe Ronaldo, au doar doua puncte.
    Hai Romania!

      (Citează)

  3. Maine in ziare scris mare ca echipa României nu a avut noroc. Daca joaca la fel ca in meciul cu Elvetia nu merita sa mearga mai departe.

      (Citează)

  4. Romania bate cu 2-1 si ne calificam. Asa sa ne ajute Dumnezeu! Sper ca ai nostrii jucatori sa nu ma contrazica si sa doarma pe teren ca in repriza a doua a meciului cu Elvetia.

      (Citează)

    • ai avut dreptate :))))))
      eu, avand un mecanism de autoprotectie format in timp, nu m-am uitat la meci.
      oricum…e bine pt ai nostri eroi, probabil abia asteapta sa ajunga la Mamaia la pitipoance.

        (Citează)

  5. Te-ai astepta la asemenea analize si grafice si in presa sportiva din Romania … presa care rateaza sau nu relateaza evenimente sau performante sportive.

    De exemplu …

    http://www.worldrugby.org/news/170315

      (Citează)

  6. echipa de fotbal și FRF-ul chiar trebuiesc desființate și gata

      (Citează)

  7. Am rezistat eroic sa ma uit la prima repriza, din cea deva doua deja dupa zece minute am vazut acelasi joc de cizme sparte si am schimbat canalul. Era ma onorabil pentru nationala noastra daca raminea acasa, era si mai ieftin. Pur si simplu si-au batut joc, nivelul la care au jucat fiind cel din divizia B. Mi-am facut si eu sperante, ca batem, ca cistigam, ca ne intoarcem totusi cu onoare. M-am inselat. M-am simtit umilit. Pentru a nu stiu cita oara am ramas cu acelasi sentiment de dezamagire. Este pentru ultima data cind fotbalul romanesc mai prezinta interes, prefer sa ma uit la tenis de cimp sau curse de masini. Cit priveste nationala, decit o prestatie jenanta si umilitoare, mai bine sa fie desfiintata si mai facem si ceva economie de bani. Decit sa joci ca o cizma sparta, mai bine s-ar face cizmari, ar fi fost mai onorabil.

      (Citează)

  8. In loc sa fiu premiant si tocilar mai bine bateam mingeam la scoala. Pentru ca in mod sigur nu ieseam fotbalist mai prost decat are nationala.

      (Citează)

  9. Acum parca ar merge mai bine un grafic explicativ cu Tom si Jerry.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus