un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Filme: Captain America: Civil War este neașteptat de bun

8 May 2016  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

17 comentarii

Captain America: Civil War este unul dintre cele mai bune filme cu super-eroi făcute vreodată. Este serios, cu o intrigă bună și un scenariu plauzibil, cu dialoguri puternice și un nivel de glume și prosteli ținut la minim, chiar absent.

Am văzut ieri seară la televizor și Thor 2. E o diferență ca de la cer la pământ, mi s-a părut chiar uimitor de observat ce mult au evoluat producătorii acestor filme Marvel.

Captain America are un conflict verosimil și bine construit între super-eroii ce se împart în două tabere în jurul unei decizii importante privind grupul Avengers, ba chiar și respectivele tabere au sens și par naturale. Mai mult, totul este bine jucat. Dialogurile sunt bune și simți că oamenii sunt prieteni și că suferă și ei pentru că sunt siliți să se lupte unul împotriva altuia. Chiar și când se rănesc, nu par că o fac ca între dușmani de moarte, ci ca între oameni care vor doar să se oprească unul pe altul.

Aici este unul dintre elementele foarte bine făcute: personajele nu mai sunt super-eroi definiți doar prin clișee, care râd în fața oricărui pericol, ci aici chiar par oameni cu probleme reale. Black Panther, un personaj nou, se potrivește bine în context; am înțeles că va avea propriul său film în curând.

Scenele de luptă sunt foarte bune, cascadoriile le-au ieșit bine de tot, efectele speciale nu sar calul prin tot felul de realizări neverosimile. De exemplu în filmele anterioare mă enerva că Tony Stark/Iron Man părea să aibă la dispoziție tot felul de tehnologii magice privind costumul său; aici nu mai e cazul, este Iron Man “standard” și atât. Nu mai sunt portavioane magice, nu ne atacă extratereștri, doar oamenii au niște diferențe de opinie și aleg tabere diferite și se bat între ei pentru că alternativa este mult mai rea.

Dacă sunteți fani ai acestor tipuri de filme, nu-l ratați. Sebastian Stan, cel care-l joacă pe Bucky “The Winter Soldier” Barnes, este de origina română, apropo.

    17 comentarii

  1. Este un film slab. Era să adorm de câteva ori.

      (Citează)

  2. Câți anișori zici că ai?

      (Citează)

  3. speedy.gonzales

    08/05/2016 la 10:11 AM

    Radule, ai primit vreun bilet gratuit la cinema de lauzi atat filmul asta?

      (Citează)

  4. Se vede ca nu ai citit comic book-urile, pentru ca spui niste tampenii cat casa:
    – premisa este gresita, niste mutanti provoaca moartea unor copii, elevi intr-o scoala aruncata in aer, toata societatea face ca dupa Colectiv. nu apar deloc in film, pentru ca nu au drepturile pentru mutanti
    – conflictul apare pentru ca se vrea inregistrarea tuturor mutantilor si dezvaluirea tuturor identitilor eroilor, nu spalaceala asta cu Avengers controlati de o comisie
    – Spiderman este complet matur si isi scoate masca la TV pentru ca el are laitmotiv cu puterea si responsabilitatea. nu este un pusti care tocmia si-a capatat superputerile.
    – computer care analizeaza lupta cu Captain America si dezvolta contra masuri?! blasfemie, gunoi si imbecilitate crasa. nici Spiderman care e in stare sa simta pericolul in avans nu ii poate face fata, Captain America nu are lovituri, nu are pozitii, nu are scheme, la el totul este fluid si adaptabil.
    – parintii lui Tony Stark au murit intr-un accident de masina, Bucky n-a avut nici o legatura si nici o conexiune cu serul pentru Captain America.

      (Citează)

    • Voi astia cu comic book-urile sunteti batuti in cap. NU MA INTERESEAZA SA CITESC BENZI DESENATE, eu merg sa vad un film. Daca nu am citit acele benzile nu am dreptul sa imi placa sau nu filmul? Nu ma intereseaza cum au adaptat povestea originala pentru ca NU MA INTERESEAZA POVESTEA ORIGINALA, daca are sens intriga si actiunea e buna sunt multumit. Si da, Civil war si Winter soldier sunt cele mai bune filme din generatia asta Marvel.

        (Citează)

    • Ai dreptul sa nu mori prost, dar daca insisti…

        (Citează)

    • Cred că mă confunzi. Eu sunt ăla interesat să mă distrez cât mai bine de cei 34 de lei dați pe bilet, fără să-mi pese de comic bookuri. Dacă le-aș fi citit, paote mi-ar fi păsat de diferențe, dar cum n-am făcut-o, analizez ce văd, nu ce știu că ar trebui să văd.

      Spiderman e pentru amuzament acolo, nu pentru responsabilitate. De fapt, au stabilit asta când l-au introdus prin tot dialogul său cu Stark.

      La aia cu serul pentru Captain America nu am înțeles ce voiai să zici. Credeam că vrei să întrebi de ce exista o cameră video în pădure, dar e mai puțin important.

        (Citează)

  5. Am fost si eu ieri la film, ii dau 9/10. Imi pare cel mai bun film Marvel de pana acum.

      (Citează)

  6. nu inteleg cum nu ai remarcat lipsa de logica si coerenta a personajului negativ. pentru mine, capitanul america a semanat mai mult cu un villain decat baiatul ala din statul ala fictiv.

      (Citează)

    • Nu am văzut o lipsă de logică. Omul are dreptate, în genul acesta de filme suntem obișnuiți să vedem cum autoritățile nu iau în serios amenințări masive sau sunt corupte (vezi captain america 2), iar eroii noștri fac totuși ceea ce trebuie împotriva ordinelor. Mi s-a părut că avea dreptate să nu accepte o conducere ONU în condițiile în care, așa cum este prezentată, era mai degrabă o metodă de a scăpa de responsabilitatea tragediilor.

      Lipsă de coerență este, Captain America părea genul care urmează ordinele, nu fuge în lume. Dar prietenia cu Bucky e destul de bine arătată și ea, trebuie să presupunem că este mai puternică decât respectul pentru ordine.

      Filmul are un singur personaj negativ, doctorul ăla dubios care de fapt nu contează. E mai degrabă o luptă între idei.

        (Citează)

  7. De departe unul din cele mai bune filme din generatia asta Marvel!

      (Citează)

  8. da

      (Citează)

  9. Nu m-ar mira sa apara in curand un film despre drama personala a lui Tom si chinurile existentiale ale lui Jerry, toate trecute printr-un ecran verde si amestecate cu CGI. Poate n-ar fi nominalizat la Oscar, da’ sigur ar fi un succes de casa, pardon, un box office success.

      (Citează)

  10. era misto daca nu avea doua ore jumate. Iar prea multa discutie si prea putina ceva.

    filmul e sub winter soldier

      (Citează)

    • Mie Winter Soldier mi s-a părut că a sărit calul cu toate portavioanele zburătoare și restul scenelor prea SF. Acesta a fost mai real, mai normal și mi-a plăcut că, deși au multe personaje, au avut timp pentru toate. Chiar și Vision, care nu face nimic în film, este dezvoltat. Doar Ant-Man e strict de amuzament.

        (Citează)

    • prea SF….

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus