un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Aglomerație mare de A380 spre Dubai

4 May 2016  ·

TURISM  ·

16 comentarii

Mai jos puteți vedea un screenshot de pe Flightradar24, făcut pe 17 aprilie la ora noastră 21:40. În imagine sunt numai avioane Airbus A380, cele mai mari avioane de pasageri ce zboară în acest moment.

a380_dubai

Se văd pe acolo în jur de 23 de astfel de avioane ce se îndreptau spre Dubai, cu excepția la vreo trei ce aveau ca destinație Abu Dhabi și Doha. Bine, 20 de A380 urmau să aterizeze la Dubai în următoarea oră. Vă dați seama ce mare centru turistic și economic a devenit în prezent acest oraș?

Întrebarea este dacă, atunci când cererea sau oferta de petrol va dispărea, va și rămâne așa. Pentru că Dubai este printre puținele locuri din Orientul Mijlociu ce încearcă să se repoziționeze din timp ca un centru de afaceri sau de shopping sau de concedii luxoase, dar îmi este greu să-mi dau seama în ce măsură și reușește acest lucru și devine auto-sustenabil.

Câte avioane A380 decolau din Dubai n-am mai numărat, nici câte nu sunt încă în zona din imagine, nici câte alte tipuri de avioane au aceeași destinație. Am făcut însă un alt screenshot cu întreaga lumea, observați cum majoritatea acestor avioane converg spre Dubai, altele sunt prin Australia și SUA, puține în Europa. Asta nu spune multe, majoritatea celor din Golf au plecat din Europa, plus că A380 este utilizat pe curse mai lungi de atât.

a380_europa

    16 comentarii

  1. Tu stii ca Emirates este cel mai mare carrier din lume, nu?

      (Citează)

  2. nu e nevoie decat de vreo 2-3 atentate si s-a zis cu Dubaiul turistic. poate de aia si se pun bine cu teroristii, in secret.

      (Citează)

  3. daca ai jucat, spec ops the line ai vazut un Dubai abandonat si in paragina.

    Eu asa il vad in 50 de ani, inghitit de desert si destinatie pentru turism extrem.

    Un fel de monument al arogantei.

      (Citează)

  4. Dubai nu are petrol, nu a început din timp o poziționare, nu a avut niciodată și mereu s-a întreținut din asta plus împrumuturile din Abu Dhabi.
    Dar tot ce se întâmplă acolo este direct corelat cu petrolul. Orașul ăla există pentru că peste tot pe lângă există petrol. După cum a spus cineva, va dispărea în 80 ani.

      (Citează)

  5. Dai un ochi dimineața devreme :)

      (Citează)

  6. Tu esti din turna care prevede si prabusirea euro?
    Imi plac astia ca tine care prevad viitorul, fix pe 0 fundamente – si aici nu zic de cum visezi tu unele lucruri.

    Raiiar:
    Dubai nu are petrol, nu a început din timp o poziționare, nu a avut niciodată și mereu s-a întreținut din asta plus împrumuturile din Abu Dhabi.
    Dar tot ce se întâmplă acolo este direct corelat cu petrolul. Orașul ăla există pentru că peste tot pe lângă există petrol. După cum a spus cineva, va dispărea în 80 ani.

      (Citează)

  7. Nu neapărat pentru că Dubai ar fi vreun mare centru economic și/sau turistic. E mai mult un punct de tranzit în industria aviatică. Au fost cam pionerii zborurilor de tip long-haul to long-haul și sunt standard în zona aceea în ceea ce privește serviciile oferite pasagerilor.
    Momentan am impresia că cei din UAE își investesc toți banii în tehnologie și lucruri care rezistă în era post-petrol (oricum petrolul va fi o resursă importantă și după trecerea la mașini electrice – plasticul se fabrică din petrol). Iar aviația pare ceva.
    Turistic nu știu câte șanse au pentru că nu toată lumea sare după a vizita „cel mai ceva din lume” la 40-50 grade.

      (Citează)

  8. sin:
    Tu stii ca Emirates este cel mai mare carrier din lume, nu?

    Si presupun ca ai cifre pentru asta? Are cele mai multe A380uri corect, dar nici ca numar de locuri, nici de frecvente nu e pe primul loc

      (Citează)

  9. Eu m-as mai opri o escala de 2 saptamani in Dubai in timp ce merg in Bora Bora cu escala la Sydney.

    Lasand misto-ul la o parte e o destinatie moderna unde poti pierde timpul (si banii) intr-un mod interesant pentru locul unde se afla.

      (Citează)

  10. nwradu:
    Păi depinde cum se adaptează din mers la noua economie.

    E ma gandesc ca nu prea, vad ca merg pe flash.
    Eu as miza pe Iran ca un posibil supravietuitor in OM.

    Pe ce se vor baza? Centru financiar? haram. Jocuri de noroc? haram.
    Citesc ca investesc in start-up-uri, dar mai mult in gluma/ investesc in educatie, dar iar in gluma – o spun profesorii romani de acolo. Comparativ – Iran-ul se axeaza puternic pe dezvoltarea capitalului uman in special in domeniile STEM.

      (Citează)

  11. Mi se pare interesant cum culoarul de zbor e desenat pe deasupra zonelor muntoase. Adica zona e suficient de unsafe ca sa aiba sens sa minimizezi riscul de a fi atacati de la sol de vreun dement…

      (Citează)

  12. pe america de sud nici un avion si pe africa unul singur ratacit

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus