un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

TVR elimină România de la Eurovision și nu va transmite nici marile competiții sportive

22 Apr 2016  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

Ca să încheiem săptămâna bine, iată două vești:

România a fost exclusă de la Eurovision pentru că TVR n-a plătit datoriile către organizatori. Știrea este pe Digi24, dar și pe site-ul oficial. Fiind și acolo, mă îndoiesc că vor da înapoi chiar și dacă se plătesc acum banii din vreun fond de urgență al guvernului sau ceva.

România avea datorii către organizatorii Eurovision ce datau din 2008, ajungându-se la milioane de euro.

TVR ar putea pierde și drepturile de a transmite jocurile olimpice de la Rio și nici Campionatul European de Fotbal, se pare, atât cât aveau dreptul să transmită din el (toate meciurile vor fi la Dolce), deoarece tot prin intermediul European Broadcasting Union avea acces la ele, iar EBU sunt cei către care au aceste datorii. Mai nou EBU a început procedura de a elimina România/TVR din asociația aceasta.

Prin excluderea din EBU, TVR va pierde şi accesul la alte servicii: Euronews, Sport News Exchange, drepturi de transmitere a evenimentelor sportive, precum şi servicii de expertiză legală, tehnică şi de cercetare şi cele de lobby. Prin intermediul EBU, TVR avea acces şi la evenimente sportive majore, precum Campionatul European de Fotbal din Franţa. Datoria de 16 milioane de franci elveţieni a fost acumulată în ultimii opt ani, iar EBU a tras atenţia că o astfel de sumă ar putea să o destabilizeze financiar, a transmis corespondentul TVR Eugen Rusu pentru Telejurnalul de la ora 14:00 (sursa: TVR)

Reacția TVR a fost echivalentul unui “csf? n-ai csf!”.

Foarte bine. TVR-ul, în opinia mea, este doar un alt exemplu de companie ineficientă, incapabilă de o reorganizare și restructurare, ținută în viață doar pentru că aduce puterii voturi. De asta și este condusă politic. Ah, iar taxa TV o consider un abuz, bani nemeritați. TVR trebuie distrusă din temelii și reclădită, nu există altă soluție, iar astfel de “dezastre” trebuie să aibă loc pentru a-i atrage prăbușirea, că altfel măsuri nu se vor lua niciodată.

Și la fel se va întâmpla și cu Poșta Română, cu CFR și probabil și cu TAROM, după cum se prezintă lucrurile. Nu poți ține la nesfârșit pe cineva cu perfuzie.

    12 comentarii

  1. Doar că e an electoral și nu se face. Îi vor scăpa și, ca de regulă, nu va exista niciodată suficientă voință și consistență politică pentru o reformare reală.

      (Citează)

  2. dar pe ce se toaca banii aia? PJ platesc cate 80 lei/luna; toate, fara exceptie; sa nu mai vorbim si de utilizatorii casnici; unde vedem JO? asta i intrebarea!

      (Citează)

  3. Pai cum ca TAROM a avut CEO străin și privat….mai ceva ca pe vremea fanarioților. Nu mai găsim oameni competenți în tara (de exemplu domnul Dragnea) și trebuie sa aducem scursuri drogate și homesexuale (și sataniste) din vestul europei.

      (Citează)

  4. boris: va întâmpla și cu Poșta Română, cu CFR și probabil și cu TAROM, după cum se prezintă lucrurile. Nu poți ține la nesfârșit pe cineva cu perfuzie.

    Boris , e cam cu rasul plansul asta, nu-mi dau seama daca vorbesti serios sau nu…

    Revenind la oile noastre , tocmai asta era si ideea. Pana acum am avut si avem “manageri” romani care sunt pusi acolo tocmai pentru a sifona bani in scop politic si personal. Degeaba aduci pe cineva din afara daca intreaga masinarie ramane pe pozitie, managerul acela nu face decat sa se lupte cu morile de vant.

    TVR-ul trebuie lasat sa moara si in locul ei sa ramana o televiziune publica care sa fie condusa pe criterii de performanta fara imixtiuni politice.

      (Citează)

  5. Bucuria lui Traistariu, pe principiul: “Na, nici eu, da nici altii!”

      (Citează)

  6. Perfect de acord ca TVR trebuie rasa de pe fata pamantului si construita pe curat, este plin de capuse acolo.

    Da’ eu intreb si de ce dracu’ pierdem timpul cu Eurovision, cand este evident ca nu mai are nici o legatura cu Europa. Nu au lasat si Israelul sa participe? Nu se organizeaza in Azerbaigean mai nou? Nu participa si Turcia?

    De ani de zile ar fi trebuit sa zicem ca noi nu participam si nu avem ce cauta la o chestie care se numeste Eurovision dar la care vin concurenti din tari din Asia. Da, voi puteti fi imbecili si sa acceptati ce vreti, noi nu vrem sa ne bagam in aceeasi oala.

      (Citează)

    • Gandeste-te ce tari participa la Campionatul European de fotbal (sau cel putin calificari): Turcia, Israel, Georgia, Azerbaijan etc. Europa nu se termina la Romania sau Marea Neagra.

        (Citează)

    • Nu ai avut medie prea mare la Geografie, este? Ia o harta si vezi te rog pe unde se termina Europa.

        (Citează)

  7. Companie ineficienta? E o companie de stat, nu ma intereseaza sa fie eficienta ci sa livreze ceva ce labarii de la privat nu o sa o faca fara sa ma puna sa am abonament la ei ( Dolce, Digi etc ) pentru ca nu au decat ca scop profitul.

    Da, e ineficient ceva, ala e statul in sine, pentru ca e corupt si lipsit de interes pentru ceva ca TVR, dar ca si televiziune nationala, o prefer peste aia care te pun sa iti faci abonament la ei ca sa poti vedea ceva cand ai chef, o televiziune din asta e responsabilitate, fara ea ( sau privatizata total ) probabil nu vedeam niciun turneu final si Olimpiada pana acum :).

    Digi a avut monopol cand au intrat tare pe piata, m-au lasat in pana totala cu UPC-ul prin 2006 ( pe care il aveam din ~1995 @ Kappa ) alaturi de Boom pentru ca era imposibil sa imi fac un pachet extra de la altii, apoi cablu de la RCS nu era in zona pana in 2012 ca ei nu aveau prin centru. Da, in Anglia daca BT suteste drepturile Champions League de la Sky, cei de la Sky isi pot activa pachet BT fara sa umble dupa receivere si si sa se tiganeasca pentru a rupe vechiul contract + taxe de activare, schimbare internet etc.

    De vreo 20 de ani cam tot ce era de calibrul Olimpiadelor sau Cupelor Mondiale le-am vazut pe TVR, fara grija ca o sa ajungem cu PPV sau sa trebuiasca sa tragem cabluri, stiai ca vine Mondialul din Germania sau Africa etc si aveai toate meciurile pe tava, doar timp sa ai sa le vezi.

    Apoi, au fost primii pe care m-am uitat HD acum ceva vreme, imi luasem receiver DVB-T cand deabia incepeau unii sa se uite pe plasme/lcd HD 16:9 in Romania si nici vorba de receivere HD la cablisti, era Iunie 2008 si debutau cu Euro 2008.
    Cand aveau meci si ei si Digi pe HD acum 1 an, pe Digi era un blur verde fosforescent, calitate dubioasa pt. HD de fiecare data, in timp ce pe TVR vedeam ceva clar acolo, ca pe HDurile din strainatate.

    16 mlioane de franci, in 8 ani? S-au scos din rahat banci PRIVATE cu triliarde, nu m-ar deranja sa bage de 30x suma atat in TVR cu conditia sa puna la punct ceva acolo si sa stim ca nu mai depindem de mizerii ca Dolce care iti cer o gramada de bani pe abonament si apoi isi inchid pravalia pe motiv ca nu au reusit sa faca rost nici de 10% din abonati cum planuiau ei, gen Boom, Primera si CL si cum au pierdut drepturile si-au inchis poarta si te-au lasat cu parabolica pe pervaz degeaba.

      (Citează)

  8. Subscriu la ideea ca marile evenimente gen europene/mondiale de interes general (nu exclusiv fotbal), olimpiade, campionat intern de fotbal, Formula 1, etc nu ar trebui transmise de “Retele de cablu” sa le zic asa.
    Ok, Dolce sau Digi a cumparat drepturile … felicitari. Dar sa le transmita pe un canal TV care este disponibil national si probabil contra cost (ca de aia au drepturi exclusive pe care au dat o roaba de bani).
    Adica sa nu umblu sa ma mut de la Dolce la Digi la UPC ca sa pot vedea ceva. Da, daca as fi la ei, ar fi gratis sau inclus in abonament, dar daca nu vreau sa schimb reteaua … sa le pot receptiona ca pay-per-view.
    Probabil CNA ar trebui sa propuna sustina o astfel de reglementare, dar nah, ei se ocupa de alte lucruri acum …

      (Citează)

  9. alexa:
    dar pe ce se toaca banii aia? PJ platesc cate 80 lei/luna; toate, fara exceptie; sa nu mai vorbim si de utilizatorii casnici; unde vedem JO? asta i intrebarea!

    La EUROSPORT ;)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus