un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Siguranța călătorilor din tramvaie (video-articol #2)

7 Apr 2016  ·

AUTO  ·

39 comentarii

Fără nici o legătură cu accidentul de tramvai de zilele trecute, iată un articol despre siguranța călătorilor din tramvaie, pentru că actualul sistem de stații este tare prost gândit. Și cum aveam clipuri filmate pentru a exemplifica ce zic, l-am făcut video-articol.

Găsiți acolo inclusiv imagini cu un camion ce parchează pe un refugiu de tramvai, luându-l complet între roți.

În rest, m-am tuns, am filmat la peretele verde și am învățat chroma key, am luat un microfon mai bun, am făcut clipul mai scurt, am folosit mirrorless-ul pentru o imagine de calitate mai bună.

    39 comentarii

  1. Personal nu sunt mare fan poze background, dar de fapt cel mai iritant lucru e poziționarea pe centru. Puțin mai la stânga/dreapta ar putea să fie mai bine. Poate Încerci să fii tu într-o parte (dreapta) și in stânga să ai respectivele imagini și filmări/grafica. Oricum – mult mai bine fața de primul care oricum nu ieșise rău. La al 3-lea o sa fie și mai bine :)

      (Citează)

  2. Fa o smecherie, daca ai spatiu in camera. Fa 2,3 pasi in fata si lasa loc in spate, pentru profunzime.

      (Citează)

    • In felul asta scapi si de umbra de la gat, iar daca pozitionezi lumina cu vreo 20,30 de grade mai in stanga sau dreapta poti s-o ascunzi de tot. :)

        (Citează)

    • Pentru umbre trebuie să iau niște stative mai înalte pentru lumini și să mă filmez mai de sus. În față m-aș da degeaba, că fundalul este adăugat.

        (Citează)

    • Cred ca mai degraba ar fi bine sa nu mai stai pe scaun, ca te face sa dai capul pe spate si expune gu… gâtul. Adopta pozitia “Magda”!

        (Citează)

  3. Si ai grija si la sunet, probabil ca ai facut o pauza si ai fost mai aproape de aparat. :)

      (Citează)

  4. Mama, zici ca e la SOTI pe vremuri.

      (Citează)

  5. Nu se pot face refugii in toate statiile, iti arat zeci de statii unde exista o singura banda de circulatie dupa care linia de tramvai. Inclusiv cea din filmuletul tau, desi e o banda ceva mai larga. Deci concluziile nu sunt cele mai bune. :)

      (Citează)

    • În filmul meu se pot face refugii în ambele locuri, că rămâne și loc pentru o bandă auto.

        (Citează)

    • Si mai tare sunt alea cand nu exista nici macar o banda, linia de tramvai fiind pe acea banda. Este adevarat ca daca e tramvaiul in statie nu mai trec masinile pentru ca nu au loc, dar totusi oricand se gaseste unul sa depaseasca tramvaiul, pasagerii care se arunca inainte sa ajunga fix in statie si continuarea o banuiti si voi.

        (Citează)

  6. Thumbs up!

      (Citează)

  7. Radu este bine!!!! Bravo!!!! Cu cat vei face mai multe articole video cu atât vei acumula mai multa experienta. Trebuie sa ai rabdare. Goodluck!!!

      (Citează)

  8. Progres major fata de primul clip. Felicitari! Poti sa-mi spui cu ce mirrorless ai filmat?

      (Citează)

  9. Pe cand un video-articol pentru Turul Burgerilor?

      (Citează)

  10. nwradu:
    Pentru umbre trebuie să iau niște stative mai înalte pentru lumini și să mă filmez mai de sus. În față m-aș da degeaba, că fundalul este adăugat.

    Nu e cazul sa te filmezi in plonjeu. Camera trebuie sa fie la nivelul ochilor.

      (Citează)

  11. vezi daca n-ai facut scoala aia de televiziune de la antena 3? acum iti iei bobarnace (sfaturi de la altii).
    si pana la urma tu vrei perfect sa fie? ce, ori esti la televiziune?

      (Citează)

    • Păi stai așa, îmi place când lumea dă sfaturi, dar nu înseamnă automat că le și implementez pe toate.

      Nu caut perfecțiune, dar trebuie un anumit nivel de calitate. Și în text este la fel, degeaba exprimi o idee bună dacă o faci într-un mod jalnic.

      Trebuie să pun mai bine camera și să iau sunetul de mai aproape, dar altfel eu sunt foarte mulțumit de cum a ieșit acest clip.

        (Citează)

  12. Sunt o gramada de statii pe afara (ca tot ai adus vorba) fara refugiu. Nu am nimic impotriva construirii lor (acolo unde este posibil).

      (Citează)

  13. Thumbs up!

      (Citează)

  14. Nene! Luași permisul la Pitești? Care-i faza cu ”sunt atent la ploaie și brusc mă trezesc cu ușile tramvaiului deschise și călătorii pe carosabil”? Mai verifică un pic la Codul Rutier și la Regulament… că nu-i bine!

      (Citează)

  15. E o chestie de bun simt si din partea soferilor. In Toronto (Canada) sunt astfel de statii, centrul e impachetat la orele de varf (si in afara lor), dar nimeni nu se baga in fata tramvaiului cand acesta opreste.

      (Citează)

  16. Radu, cateva idei:

    Stai mai in spate si putin in lateral, ca la prezentarea meteo. Nu e nevoie sa fi atat de aproape in cadru, mai ales cand ai continut de prezentat pe fundal. (stiu, nu e spatiu)

    Lumina sa vina mai de sus, nu direct din fata, sa fie putin mai calda si mai slaba. Nu esti la interogatoriu. Lumina trebuie sa para naturala.

    Nu e nevoie sa privesti tot timpul fix in camera si sa stai drept. Un pic intors spre lateral si privirea intoarsa scurt mai spre fundal cand vrei sa arati ceva.

      (Citează)

    • Nu vreau să arăt nimic pe fundal, mai bine arăt full screen. Fundalul este doar ca să fie ceva, data viitoare probabil va fi o imagine statică permanentă sau un canvas.

      Aia cu statul în lateral se face din cameraman, care te duce din centru în lateral când e ceva de arătat lângă tine, dar eu nu am unul. E complicat.

        (Citează)

  17. Manolache Cristina

    08/04/2016 la 10:49 AM

    Multumesc pentru subiect. As adauga faptul ca nimeni nu ia in calcul in aceste statii fara refugii, dar si in cele cu refugii insa fara gardulet protector, situatia unei mame cu carucior si inca un copil mic de mana. cum faci sa te urci in tramvai si sa te asiguri ca nu pateste nimic cel mare?

      (Citează)

    • Si tramvai adaptat pentru persoane cu handicap sau mama cu carucior. In Bucuresti doar tramvaiul 1 si 41 are acel spatiu destinat persoanele cu carucior.

        (Citează)

  18. asteptam studio virtual, sau macar sa te plimbi pe refugiile alea pe ciclorama ;))

      (Citează)

  19. Daca tot vorbim de lumini, acestea ar trebui sa fie vreo 3. Una principala, care nu trebuie sa bata neaparat din fata, ci chiar puțin lateral. O a doua ceva mai slaba pozitionata in asa fel incat sa atenueze umbrele pe care le creaza prima. Si ultima, numita si “de contur” ar trebui sa bata undeva de deasupra. Aceasta are rolul de a te diferentia de fundal si creeaza profunzime. Succes!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus