un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Magistrații l-au lucrat ca la carte pe Piedone

29 Apr 2016  ·

GÂNDURI  ·

15 comentarii

Discuția despre Piedone se încheie, Tribunalul București i-a respins definitiv candidatura la Primăria Sectorului 4 pe motiv că nu avea dosarul în ordine, iar cum termenul de depunere a candidaturilor a trecut, nu mai are timp să depună un alt dosar.

Trăgând linie, magistrații s-au legat de niște chestiuni minore. Prima depunere a candidaturii a fost respinsă pentru că judecătorii au considerat că era o problemă cu semnăturile de la dosar. N-au fost date publicității multe detalii (sau unele pe care să le putem înțelege), dar nu văd cum puteau judecătorii să verifice mii de semnături (dacă au verificat vreo 10 și s-au dovedit false, nu cred că are asta o mare valoare statistică), deși problema este alta: dacă prima oară a venit cu acte false, de ce nu s-a considerat că este o încercare de fraudare?

În fine, să presupunem că pur și simplu erau greșeli sau dosarul n-a fost considerat complet și i s-a mai dat încă o șansă.

La “a doua șansă” lucrurile au evoluat și mai hilar. Piedone s-a înscris în Partidul Umanist… ceva (o să-i zic Partidul Dubios în continuare), al Mariei Grapini, a strâns din nou semnături, s-a dus cu un nou dosar. Și acesta a fost respins pentru că, atenție, propunerea de candidatură trebuia semnată de conducerea organizației municipiului București a Partidului Dubios și a fost în schimb semnată doar de conducerea filialei sectorului 4.

Într-un fel, este în întregime vina lui Piedone. Dacă ar fi candidat în continuare ca independent, n-ar fi fost nevoie și de semnătura conducerii unui partid în respectivul dosar. După prima respingere, însă, Piedone nu doar că a strâns încă un set de semnături, dar s-a înscris și în Partidul Dubios, ceea ce a creat această încurcătură.

Sunt sigur că acum cel care a semnat de la sectorul 4, fără să știe că trebuie semnat de la nivel de municipiu, are parte acum de scandalul vieții sale. Probabil că Piedone ar fi câștigat dacă ar fi intrat în cursă. Nu că-l regret.

succes_shutterstock_165529670

sursa: hotnews.
sursa foto: Success de pe Shutterstock.

    15 comentarii

  1. un borfas mai putin printre alesii nostrii !

      (Citează)

  2. Eu as zice ca si-au facut treaba, nu ca “l au lucrat”.

      (Citează)

  3. Nu l-au lucrat, e pe litera legii :
    1)Propunerea de candidatură este nelegală, nefiind formulată de structura partidului expres prevăzută de lege.

    2)Astăzi, Tribunalul București a explicat decizia luată: „jumătate din semnăturile prezentate nu îndeplineau condițiile legale.”
    Asta deoarece legea electorală prevede că o persoană care semnează pentru un candidat trebuie să menționeze foarte clar cetățenia, data nașterii, adresa domiciliului și să aibă cel puțin 18 ani.

    Ramai la routere!

      (Citează)

  4. Ete fleosc, Nici cu Partidul Dubios nu exista o modalitate reala in care ar fi strans legal semnaturile alea. Si nici nu trebuie sa ii verifici pe toti aia care au semnat… Furtul e furt.

    Iar Grapini (care e presedintele partidului dubios) a declarat inca de cand a iesit Piedone ca va recandida din partea lui ca nu il vrea pe gras in partid. Pentru cine cunoaste legea este destul de usor de gasit faptul ca, in conditiile astea, Piedone a trebuit sa eludeze legea.
    Cam care ar fi probabilitatea ca presedintele municipal sa nu fie de acord cu presedintele partidului?

      (Citează)

    • nashu_mare:
      Ete fleosc, Nici cu Partidul Dubios nu exista o modalitate reala in care ar fi strans legal semnaturile alea. Si nici nu trebuie sa ii verifici pe toti aia care au semnat… Furtul e furt.

      Piedone e in continuare destul de popular in sector, 5000 de semnaturi intr-un sector de 280.000 de locuitori, dintre care probabil jumatate cu drept de vot nu mi se pare asa de mult.
      Ce mi s-a parut dubios si greu de inteles a fost decizia lui de a candida din partea Partidului Dubios, cum spune Radu. Poate exista ceva in legea electorala privind posibilitatea de a iti depune candidatura din partea aceluiasi partid sau ca independent de mai multe ori.
      Legat de fraudare la prima depunere, cred ca problema a fost la modul in care s-au strans semnaturile, in graba, cu datele completate partial. Nu as numi-o frauda. Doar daca se dovedeste ca oamenii de pe liste nu au semnat, atunci ar trebui sa se lase cu niste anchete si dosare, dar nu cred ca este cazul.
      Pare ca Piedone a pierdut pe mana lui in ambele situatii, echipa care a strans semnaturile nu le-a strans cum trebuie sau nu le-a depus cum trebuie, in functie de caz.

        (Citează)

    • Cred că legea electorală este mai simplă dacă ești candidatul unui partid, pe când pentru independenți sunt necesare mai multe acte. Înainte diferea numărul de semnături necesare, acum este la fel, 1% din locuitorii sectorului.

        (Citează)

  5. Nu inteleg de unde frica asta ca un om sa se prezinte in fata oamenilor pentru a le cere votul. Care era problema daca piedone candida? Intr-o democratie poporul este suveran si decide. Presupunand prin absurd ca piedone candida si obtinea 60% din voturi, cine se crede x,y,x (casa nu dau nume) incat sa decida pe cine trebuie sa voteze cetatenii?

      (Citează)

    • Nu, poporul nu poate decide orice. De aia intr-o democratie exista o separare a puterilor. Poporul nu poate decide numeric daca un om este vinovat sau nu. Este suficient un singur individ din popor care sa demonstreze ca un om este hot, nu trebuie sa fie toti indivizii de acord. Asta inseamna democratie, “poporul suveran” este o lozinca.

      Faptul ca ai sustinere politica nu iti da dreptate. Vezi cazul parlamentarilor care analizeaza vina altora dintre ei. Sustinerea politica iti permite eventual modificarea legilor.

        (Citează)

  6. Cica aceeasi dixtractie ar fi pe la Suceava, de data asta cu listele PSD atat la primarie cat si la consilieri.

    :)

      (Citează)

  7. Sunt sigur ca berbecii din sector il faceau primar pe Piedone,cum,bag mana in foc ca Vanghelie castiga.Are dreptate Banciu,suntem un popor de tampiti.

      (Citează)

  8. Doamne, ce bine ca totusi sunt oameni rationali si care vor binele poporului !!!!

      (Citează)

  9. buuuun

    acu ca am scapat de el…noi cu cine votam?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus