un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Atelierul Digital de la Google îți oferă cursuri gratuite despre lumea digitală

27 Apr 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

Google a lansat ieri proiectul Atelierul Digital, o colecție de cursuri oferite gratuit oricui din România pentru creșterea competențelor digitale. Cursurile se accesează online (video și text), se finalizează cu un mic test și la sfârșit primești și o diplomă.

Motivul este simplu: România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană în domeniul competențelor digitale. Avem conexiuni bune la Internet (și nici măcar, dacă raportăm la întreaga populație), dar nu facem nimic cu ele. Un studiu numit Digital Economy & Society Index arată raportul adevărat față de alte țări:

studiu_desi_2016

Mai sunt și alte statistici ce mie mi se par tragice, mai bine le discutăm în alt articol, ca să le interpretăm pe îndelete.

Cursurile pot fi accesate pe site-ul atelieruldigital.withgoogle.com și sunt, mai degrabă, cursuri despre uneltele puse la dispoziție de Google pentru promovarea afacerilor: ce înseamnă email marketing, SEO, publicitate prin motoare de căutare, promovare geo-localizată, cum să interpretezi datele de la analytics, gestionarea brandului pe rețele sociale, promovarea pe dispozitive mobile șamd. Aici e lista completă. Găsiți și o listă de unelte pentru eficientizarea activității, listă chiar bună. Pentru o mulțime de business-uri online aceste cursuri pot fi un start bun în marketing și vânzări prin canale digitale, mai ales că Google este un canal mare pentru aceste activități (pentru cursuri despre Facebook vă adresați altora).

Sunt 23 de module, 89 de clipuri video, dar care au și transcriere. Le voi face și eu, deși sunt sigur că știu multe din cele de acolo, dar sunt curios cum explică cei de la Google multe lucruri și cum pun problema. M-am uitat la un clip, singurul lucru enervant este că au filmat-o pe domnișoară cu un singur softbox, așa că o jumătate de față este mai slab iluminată.

    10 comentarii

  1. Nu apar toate modulele? Am incheiat sapte si imi permite doar sa le reiau pe cele deja facute. A reusit cineva sa treaca mai departe?

      (Citează)

  2. WOW: Au Bing și Facebook pe lista de tool-uri…

      (Citează)

  3. In principiu, de ajutor pentru cei care nu stiu nimic. Am parcurs 66 din 89 de lectii disponibile si prezentarile mi se par de o superficialitate absoluta. Dar tot trag speranta ca voi afla ceva nou. Cred ca trebuie sa fii total in afara fenomenului online ca sa ti se para macar 25% util.

      (Citează)

  4. Jalnic rau, indiferent daca esti incepator sau nu. Este inadmisibil sa faci greseli cand pretinzi ca dai lectii, mai ales cand ai in spate un mamut financiar. Este aiurea sa scrii ca sunt link-uri si acestea nu apar nicaieri. Am verificat si pe Chrome si pe IE si sunt “invizibile”. De contactat unde-i putem contacta? Ei spun ca la Contacteaza-ne, dar nicaieri nu au asa ceva. Poate sunt tot invizibile ca si link-urile de la finalul lectie 36. Mai spun ceva si de o comunitate pe Facebook si Google+ Eu una nu am gasit nimic. Google Bucuresti este cam invizibila pe Google, nu prea iasa in primele rezultate :(

      (Citează)

  5. Un curs gratuit este un curs gratuit! Important este ca au demarat astfel de cursuri si oricine poate invata ceva. Am fost curios si am finalizat si eu acest curs. Este destul de interesant si am mai acumulat o diploma de la Google, cu toate ca nu sunt chestii noi pentru mine.

    Multumim de articol Radu!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus