un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Samsung Galaxy S7 băgat la apă!

9 Mar 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

18 comentarii

Am noul Galaxy S7 în mână. Dacă dorești să afli ceva anume despre el, scrie în comentarii și îți răspund în review-ul final, care apare… cândva. De cât de bună este camera foto si ce autonomie are bateria știu deja, mă ocup :P

Până atunci, iată telefonul băgat în apă:

Și o comparație foto făcută ieri noapte între S6-ul meu (stânga) și noul S7 (dreapta). Observați că noul S7 surprinde o scenă mai largă, chiar dacă a trecut la un format 4:3 de maxim 12 megapixeli. Pe total este mai luminos, pixelii mai mari și lentila F1.7 (față de 1.9 pe S6) fac diferența. Imaginile, însă, pierd în continuare multe detalii, dar măcar sunt utilizabile, înțelegi ce era acolo, ce se întâmpla șamd.

galaxy_s6_auto_iso1000_0143secgalaxy_s7_auto_iso1600_0100sec

Ca o scurtă concluzie în lumina zilei, fotografiile ies foarte bine, desigur, însă canalul galben este mult mai saturat decât în realitate. Sunt chestiuni de reglaj din software și, în principiu, o problemă foarte ușor de reperat și rezolvat. Singura explicație pentru care telefoanele pleacă așa este, în opinia mea, că producătorii vor să lase impresia unor fotografii mai bune prin amplificarea culorilor, că nu-i acesta primul telefonul la care observ suprasaturație pe galben sau roșu.

Telefonul poate fi văzut în magazine și cumpărat online și offline.

    18 comentarii

  1. intrebarea mea e o sugestie: la testele de apa trebuie sa arati ca difuzorul functioneaza in continuare

      (Citează)

  2. De care poze esti mai multumit ? De cele de pe S6 sau de cele de pe S7 ?

    Ce senzor foto are ? (Sony sau ISOCELL – poti verifica cu aplicatia AIDA din Play Store)

    Are drain in standby ? (pe forumul XDA sunt foarte multi care se plang de drain serios – majoritatea la modelele cu procesor Snapdragon)

    Cum sta la capitolul autonomie ?

      (Citează)

  3. SLSI este ISOCELL
    La Sony este ceva de genul SONY_IMX….

      (Citează)

  4. Mi se pare mie sau poza cu blocurile, cu luminozitate mai mare, are detaliile mult mai “șterse” față de cea puțin mai închisă? Tu…câți burgeri mănânci?

      (Citează)

  5. Hiiiii, ala e animalul deci!!
    Daca ai pus poza cu pisica, macar pune #kitty pe indexare si sigur iti vor creste vizualizarile, se stie ca pe net o pisica e mai importanta decat orice.
    Ca sa fiu on-topic, ai cumva un Oneplus2 la indemana ca sa faci un comparativ, cel putin la partea foto / video?

      (Citează)

  6. Fa un test si cum merge la dus.

      (Citează)

  7. Acela e lavoar, nu chiuvetă :)

      (Citează)

    • Care-i diferența, că nu știu?

        (Citează)

    • Pe scurt: chiuveta e la bucătărie iar lavoarul e la baie. Lavoarul e de obicei din ceramică.

        (Citează)

    • LAVOÁR, lavoare, s. n. 1. Mobilă de toaletă, pe care se află ligheanul și celelalte obiecte necesare pentru spălat. 2. Recipient montat într-o încăpere prevăzută cu o sursă de apă și cu un canal de evacuare, care servește la spălatul curent al oamenilor; lavabou, chiuvetă. – Din fr. lavoir.

      CHIUVÉTĂ, chiuvete, s. f. Vas de porțelan, de faianță sau de metal smălțuit prevăzut cu o gură de scurgere, fixat în perete sub un robinet de apă și folosit la spălat. – Din fr. cuvette.

      Deci, de ce nu e chiuvetă? Că e tot cam un drac…

        (Citează)

  8. abia aștept să aud cum se refuză la garanție pe motiv că a intrat apă în el

      (Citează)

  9. Looper: y sau ISOCELL – poti verifica cu aplicatia AIDA din Play Store)
    Are drain in standby ? (pe forumul XDA sunt foarte multi care se plang de drain serios – majoritatea la modelele cu procesor Snap

    Este Britecell, nu Isocell. Next gen. :)

      (Citează)

  10. Pentru un telefon scoate poze ok. Evident ca nu va face poze cum face o camera foto, niciodata nu va putea face asta. Senzorul unui telefon fiind prea mic in comparatie cu senzorul unui DLSR. Dar imi place la nebunie asta cu apa. Poti sa-l iei lejer cu tine la dus!

      (Citează)

  11. nwradu:
    Care-i diferența, că nu știu?

    Pe scurt: chiuveta e la bucătărie iar lavoarul e la baie. Lavoarul e de obicei din ceramică.

      (Citează)

  12. se mai aude ceva de acel review final … :) ?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus