un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

O nouă pereche de pantofi pentru mers intens

24 Mar 2016  ·

TURISM  ·

60 comentarii

De obicei merg foarte mult pe jos în excursii (20 de kilometri pe jos este o cifră uzuală), așa că periodic caut pantofi tot mai buni și mai rezistenți pentru asta.

Nu-i tocmai simplu să-i apeși cu 90 de kilograme, plus vreo alte 3-5 kg de haine și rucsac, pentru 20.000 de pași într-o singură zi. Talpa nu are timp să-și revină la forma inițială și rămâne permanent deformată. Au fost și cazuri când am distrus o pereche de pantofi normali, care-și făcuseră treaba de zi cu zi cu brio până atunci, într-o singură zi intensă de mers, de le simțeam apoi structura metalică din talpă.

Bătăturile sunt o altă problemă. Acestea apar pentru că degetele sunt presate între ele și se freacă și de șosetă. Aici ecuația are atâtea variabile încât este dificil de rezolvat.

Acum îmi încerc norocul cu o pereche Adidas luată recent din Decathlon. Mă dusesem după alta probată acum vreo 2-3 săptămâni, una Reebok cu talpă foarte moale, dar aceasta Adidas mi-a plăcut mai mult: are partea superioară din pânză, inclusiv în zona degetelor, unde lipsesc “tradiționalele” întărituri laterale din piele. Lipsa acelor laterale mi-a lăsat senzația că degetele stau mult mai libere în pantof, așa că poate evit bătăturile.

Și talpa pare bunicică, suficient de moale. Sunt și ușori, un alt avantaj major. Cei Reebok pe care-i voiam inițial aveau talpa mai moale, dar făcută așa de un burete pus în interior, și m-am temut că acel burete doar va încălzi piciorul prea tare. Să vedem ce-o fi.

adidas_1
adidas_2

    60 comentarii

  1. Adidas? Binepa. Am zis că la Untold ar fi comod să merg 4 zile în Adidas, ceva Running d-aștia, dar după 4 zile aveam efectiv amorțite 3 degete de la un picior … și asta m-am ținut câteva zile :))

    Am găsit Timberland mai comozi. Și Skechers. Preț: pe la 350.

    Sper să nu mai iau niciodată Adidas sau Nike. Încercați același lucru.

      (Citează)

  2. salomoooooon

      (Citează)

    • N-auzi c-al nostru cauta periodic tot mai buni? O sa ajunga si la Salomon. :)

        (Citează)

    • Dă-mi un link, ceva, să văd modele.

        (Citează)

    • @ radu: pe site-ul lor http://www.salomon.ro/ la pantofi de alergare. apoi te duci si faci prospectare in magazinele cu profil sportiv. eu am gasit saptamana trecuta la oferta la hervis modelul acs 2 lite skeleton. sunt bestiali. iti sustin laba picioului foarte bine (am si laba lata), sunt foarte confortabili, aerisiti, destul de usori

        (Citează)

    • da, Salomon

      una e sa mergi 20 de km prin oras (adica vreo 5 ore) si alta e sa mergi 8-10 ore pe munte, cat mergeam eu in mod uzual la o excursie (desi am avut si o excursie care a inceput la 7 dimineata si s-a terminat la 11 noaptea, adica 16 ore)

      am purtat pe munte o pereche de ghete Salomon vreo 3 ani, aproape in fiecare weekend de vara

      nici macar nu au prins miros dupa toata aceasta perioada.
      singurul motiv pt care a trebuit sa iau altii e ca nu mai erau impermeabili, desi nu s-au rupt.

      o alta pereche de Salomon a fost pantoful meu de vara timp de 5 ani.
      mi-am luat altii ca pur si simplu m-am plictisit de ei.

        (Citează)

    • sunt foarte ok Salomon și ghici cine îi face? exact, Adidas

        (Citează)

  3. Eu as miza mai degraba pe pantofi cu talpa tare si interiorul moale. Eventual schimbi branturile cu unele speciale. Apropo de bataturi, cele mai nasoale sunt cele aparute la degete. Tind sa cred ca apar datorita inclinarii pantofilor catre partea frontala. E ok, te ajuta la mers normal, dar cand faci efort prelungit piciorul aluneca in fata si degetele “se strivesc” de bombeu. Cei pe care i-ai luat tu sunt de panza, m-as mira sa nu se rupa dupa un efort prelungit. Ai incercat cumva si pantofi de munte? Sunt grosi si grei ce-i drept, dar rezolvi mirosul cu spray de picioare si multe sosete de schimb. Plus ca nu ai probleme cu ploaia, eu am fost super incantat prin Londra cand am mers toata ziua prin ploaie cu pantofi si haine impermeabile.

      (Citează)

  4. Eu m-am dus să iau tot Puma, cum am avut înainte, iar la magazin după ce am probat 100 de chestii am plecat cu niște ghete tot Adidas. Cred că e subliminală treaba, am tot primit comunicate de la Adidas :-)))

      (Citează)

  5. Asics

      (Citează)

  6. Salut,

    Am 100 kg si fac in timpul saptamanii, in fiecare zi, cate 10 km pe jos.
    Pentru asta mi-am cumparat acum 4 luni perechea asta : http://www.decathlon.ro/incaltaminte-deplasari-zilnice-borza-maro-barbati-id_8209310.html

    Pana acum nu am de ce sa ma plang. Talpa e suficient de moale pentru mine.

      (Citează)

  7. Poate omul vrea si ceva care sa arate decent in picioare, nu ca si cum ar fi venit de la maraton sau de la escaladat muntele. Am intrat pe site-ul Salomon si m-am speriat.

      (Citează)

    • Asta e o chestiune de gusturi.
      Mie de exemplu imi place foarte mult cum arata majoritatea pantofilor Salomon.

      De exemplu mie adidasii din poza lui Radu mi se par oribili, nu as purta asa ceva. Arata cheap (talpa alba, serios?!), a chinezarii.
      Bine, probabil chiar sunt facuti in china.

        (Citează)

  8. am probat la Decathlon Adidas aia la 150 de lei, negu cu alb. Oribili din punct de vedere al materialelor. Am trecut strada si ia uite ce papusei mi-am luat din Intersport, 300 lei, redus la 560.
    http://www.intersport.ro/pd/adidas-adidas-af6546-95340.htm?lang=ro&path=-1682963055&color=2809

    Din pacate promotia s-a terminat.

      (Citează)

    • +1 pentru promotie ” 300 lei, redus la 560 ” :)) . Typo , foarte amuzant :))

        (Citează)

    • eu si cu Versace, regele fitelor, numai la promotii din astea luam :)))

        (Citează)

    • Ai prins bine TARE perechea aia, boost la 300 e un preț ok pt România.

        (Citează)

    • Adidas boost
      Nike flex
      Asics gel (III sau V sau Kayano)

      Majoritatea celor de sus habar n-au pe ce lume se află. Pentru ce vrei tu să faci cu ei îți trebuie niște runners. A, am auzit că și conversii cu talpa nouă, refăcută de Nike, ar fi comozi însă nu bag mâna în foc.

      M-am amuzat maxim de cei care spun că ei nu mai cumpără brandul x sau y, de parcă toate modele sunt la fel.

      A, Puma trinomic, Puma disc iar sunt super comozi.

      Menționez că am cel puțin un model dintr-un adidas care are talpa cu tehnologiile de mai sus. Îți pot da o listă uriașă cu saituri de încălțăminte din Europa, dacă te interesează.

        (Citează)

  9. StefanH:
    +1 pentru skechers

    +2 si de la mine.

      (Citează)

  10. Air Cooled Memory Foam cushioned comfort insole – chiar memoreaza .. zici ca plutesti – https://www.skechers.com/en-us/style/52107/burst-in-the-mix/bmlt
    Daca nu te grabesti gasesti la reduceri (La mag. Office sau in alta parte). Eu am dat 129 lei si sunt super super.

      (Citează)

  11. incearca Nike flex experience, eu unul nu ma pot desparti de ei.

      (Citează)

  12. nwradu:
    Dă-mi un link, ceva, să văd modele.

    salomon or fi confortabili dar designerii sunt orbi

      (Citează)

  13. Nike Free.
    Adidas Pure Boost.
    Prefer prima varianta.
    NU vei gasi ceva mai confortabil indiferent de ce zic o parte din hipsterii de mai sus. :)

      (Citează)

  14. Pentru plimbareli mai lungi pantofii sport trebuie sa fie cu un numar mai mare… Cam asta e regula. Eu unul am mers pe jos cu o pereche de la Lidl (60 de lei) cateva zeci de km – minim 20 pe zi – timp de o saptamana. Cu siguranta, in afara ca sunt waterproof (chiar sunt) nu aveau nicio chestie “misto” ca cei de la 200+ lei, insa nu am avut nicio problema cu picioarele. Am respectat regula cu un numar peste ceea ce ar trebui sa port si atat.

      (Citează)

  15. mai tot ce-ati propus arata de parca am desenat eu.

      (Citează)

  16. Si daca esti obLigat sa mergi mult in bocanci de armata sau ghete…ce mai zici atunci?..lasati plansul..

      (Citează)

  17. Ecco

      (Citează)

    • Incredibil cati oameni compara niste Skechers butucanosi in detrimentul Nike Free cand vine vorba STRICT de comfort. Se vede ca n-ati probat never ever diverse tipuri de incaltaminte.

        (Citează)

  18. Asa cum mai zice lumea pe aici… Skechers

      (Citează)

  19. alexEAT:
    Incredibil cati oameni compara niste Skechers butucanosi in detrimentul Nike Free cand vine vorba STRICT de comfort. Se vede ca n-ati probat never ever diverse tipuri de incaltaminte.

    Sunt mai taran asa de felul meu, na, ce sa zic. Daca ma impac bine cu o pereche de incaltari, de ce as schimba-o? Chit ca sunt butucanosi..

      (Citează)

  20. Mama, cate probleme aveti! Eu ma lovesc de una singura si e mai grava decat pare la prima vedere – port marimea 37 sau 38 in functie de calapod. In afara de tot felul de pantofi (sport sau casual) cu personaje Disney imi gasesc foarte greu ceva care sa arate cat de cat ok. Ceva recomandari?

      (Citează)

  21. Dar nu pe ploaie. La prima balta esti fleasca. Partea pozitiva este ca se spala usor. Eu incerc sa evit astfel de incaltari

      (Citează)

  22. +1 Sketchers. +10 Daca ii iei de pe Amazon :) -30-50% la pret , pentru saraci cum ar zice Giovani.
    Am purtat si Adidas. Merg si aia . Doar ca se taie panzele la cusatura cam iute. Aia din poza nu ar trebui sa aibe problema asta.
    Am purtat si Puma , merg si aia , dar cam nu prea.
    Asics ruleaza . Mai ales modelele cu talpa de spuma ( in stil anii ’80) , gen OC Runner sau Sumyiaka .
    Smecheria consta in 63 de kile imbracat .Mai taie din burta.

      (Citează)

  23. Ehei, dragii mosului, Puma ca pe vremuri nu se mai fac…am o pereche de Marilia de acum vreo 12 ani. Abia acu incepe sa cedeze pielea (adevarata, nu rahat de imitatie), am facut Spania la pas cu ei, plus alte cateva mii bune de km in alte locatii.

      (Citează)

  24. marius popescu

    24/03/2016 la 11:54 PM

    numai basini la tete… pt baieteii de budoar recomand statul acasa si privit la tv ca doar aveti HD ;)

      (Citează)

  25. Adica tot adidas!

      (Citează)

  26. Robert:
    salomoooooon

    Adica tot Adidas!

      (Citează)

  27. Ai incercat Columbia?
    Sunt ceva mai scumpi dar sunt printre cei mai buni. Nu exista termen de comparatie intre Columbia si Adidas sau Nike atunci cand vine vorba despre incaltaminte de acest gen.

      (Citează)

    • Pt noi, astia care ne luam si haine si incaltaminte mai tehnice, Columbia e o marca entry level, mai mult pe fashion asa. Daca vrei ceva cu adevarat bun, ai Arc’teryx, Mountain Hardwear, Patagonia, Salomon, Outdoor Research, Marmot, Millet, The North Face, Rab. Au si modele care pot fi purtate in oras, iar calitatea e …wow. Bine…si preturile, dar mai pandesti reducerile.

        (Citează)

  28. Am cumparat acelasi model acum vreo luna. Am reusit sa ii port de vreo 5-6 ori ca vremea nu a permis (frigul se simte imediat prin panza, apa la fel). Sunt superbi, cloudfoam-ul e foarte moale si comod. Am laba un pic lata dar ei se simt f bine.

    Sa-i porti cu placere (sunt destul de sigur de asta :) )

      (Citează)

  29. Sa încerci neapărat și niște Asics-uri cu gel… Dau grav mucul lui Adidas…

      (Citează)

  30. Scarpa sau Lowa

      (Citează)

  31. Ai mai gasit ceva incaltari? Ca sunt si eu in aceeais situatie si vreau ceva sa tina si la greutatea mea ( in jur de 95 ), sa fie comozi, sa pot sa merg 20 km/zi, sa respire picioru in ei si sa fie impermeabili.

    Pana acum m-am oprit la:

    http://www.salomon.ro/salomon-xa-lite-gore-texr-116021.html

    si

    http://www.columbia-sportswear.ro/shop/produs/189/ventfreak-outdry/089

    merci

      (Citează)

    • Nu am mai cercetat. Sunt mulțumit de cei Adidas, dar am văzut și la Sketchers pantofi ce par foarte buni. În rest, pentru greutate mare aș merge la Decathlon să mă uit la cei de trekking sau la branduri specializate, că sunt și așa ceva.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus