un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Încă un update pentru ceasurile Vector cu noi funcții

17 Mar 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Înainte să plec la MWC am zis să încarc ceasul Vector, să nu rămân fără baterie fix pe acolo. I-am verificat nivelul și aveam cam 28%. Nu l-am mai încărcat, că 28% mă țin vreo două săptămâni, nu doar 4 zile.

La MWC am văzut alte ceasuri. La unul, parcă cel de la Fossil, care seamănă destul de mult cu Vector-ul “Luna” argintiu, îmi spune omul de la stand “și bateria ține chiar două zile, nu ca la altele”. M-a pufnit râsul.

M-am întors de la MWC și prima oară am încărcat ceasul pe 14 martie. Ar mai fi ținut, dar mi-au picat ochii pe încărcător și am băgat niște “benzină” în el.


Vector Watch a lansat săptămâna trecută un nou update pentru ceas și asta mă bucură: actualizările dese înseamnă că se preocupă să îmbunătățească ceea ce există deja pe piață și nu se gândesc doar la următoarea generație, ci ascultă și de vocea clientului.

Principalele îmbunătățiri vizibile sunt posibilitatea de a elimina secundarul din anumite fețe de ceas și posibilitatea de a regla intensitatea luminoasă a afișajului. Prima opțiune prelungește autonomia bateriei pentru că reîmprospătarea ecranului se face mai rar (chiar și la un minut, nu?). A doua permite un reglaj pe o scară destul de scurtă a intensității ecranului atunci când e aprins, înțeleg că asta fiind o altă funcție cerută de clienți.

Treaba cu secundarul este cu dus și întors. Eu l-am dezactivat (50 de zile de autonomie nu-mi ajung, vreau mai mult!) pentru că n-am nevoie de el, dar pentru mulți oameni este un semn că ceasul merge, că nu s-a blocat afișajul. N-am această teamă.

N-am apucat să spun, dar update-ul de prin ianuarie a adus aplicația de controlat muzica din telefon, însă pe Android nu afișa numele melodiei. Bug-ul acesta s-a rezolvat cu un alt update după vreo săptămână și acum funcționează bine nu doar cu aplicația de muzică din telefon, dar și cu cea Deezer, după cum am descoperit. Cred că funcționează cu orice aplicație de muzică bine scrisă pentru Android, adică una căreia telefonul să-i transmită corect comenzile ce vin de la ceas sau alt accesoriu bluetooth.

M-am întâlnit cu diverși oameni de la Vector pe la niște conferințe și, schimbând două vorbe cu ei, am înțeles că au fost modificări și mai mari “sub capotă”. Algoritmul ce calculează distanțele parcurse în funcție de înălțimea ta și pașii făcuți a fost rafinat, la fel și cel de calcul al caloriilor consumate. Următorul update, când o apărea el, va aduce aplicația pentru Uber (comanzi de pe ceas la locația detectată de telefonul din buzunar, vezi pe ecran ce mașină vine și în cât timp șamd) și alte îmbunătățiri interne privind sistemul de lucru cu poziția sau pe la notificări.

Îmi place cum evoluează lucrurile. Ultima știre despre Vector vorbește despre zeci de mii de bucăți vândute în primele luni, așa că startul pe piață este bun. Ceasul Vector este la Orange și la eMAG și PC Garage, plus alte magazine.

vector_watch_music_app

    8 comentarii

  1. vrei sa spui ca 28% te tin doua saptamani daca nu il atingi. pe mine la G Shock ma tine bateria vreo 5-6 ani. 28% inseamna cam un an jumate.
    stiu…nu pot sa ascult Justin Bieber la el.

      (Citează)

  2. desigur, primul lucru la care uita oricine atunci cand isi cumpara un ceas este cat tine bateria :D Nu este un diferentiator serios in real world.

      (Citează)

  3. Merge bine touchscreen-ul?

      (Citează)

  4. Radu, spune-mi te rog daca atunci cand primesc un apel, pot sa raspund de la ceas si sa utilizez casca “handsfree” conectata wireless la tel. Spun asta pentru ca merg cu masina si imi este greu sa observ la tel. cine ma suna. Daca asi avea ceasul la mana, cr fi foarte simplu.

      (Citează)

    • Om bun,

      Dupa ultimul update (cel cu Uber) da! Înainte puteai doar sa respingi apelul, acum din butonul de sus răspunzi, din butonul de jos respingi!

      Acum, așa la prima vedere:
      Interesant este ca, acest update a venit, pe lângă un salt de la 1.1.5 la 1.1.6 a os-ului, si cu un update al kernel-ului (nu mai țin minte versiunile).
      Ca downside, dupa ultimul update, dacă folosești o față cu informații mai elaborate (ceas, pași, Meetings, vremea, de exemplu), are tendința, dacă informațiile din partea de jos depășesc spațiul afișat, sa le deruleze continuu, ceea ce cred ca va avea impact asupra consumului ecranului (rămâne de vazut).

        (Citează)

  5. a venit si update-ul cu uber :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus