un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce jocuri bune urmează să apară în 2016

11 Mar 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

Două jocuri titrate s-au lansat în ultima vreme, Far Cry Primal și The Division, ambele de la Ubisoft.

FAR CRY PRIMAL este, pe scurt, un Far Cry în lumea preistorică. Chestia asta s-ar putea să nu fie pe placul tuturor (o mitralieră bună sau o pușcă de lunetist fac deliciul multor jocuri, pe când aici tragi cu arcul și lovești cu bâta), dar este și o alternativă la mulțimea de jocuri deja uzuale ce au loc în perioada contemporană. Mi-ar plăcea să văd mai multe companii încercând jocuri în perioade istorice diferite, cum a făcut și Thief, de exemplu.

Cumpără-l de la eMAG, PC Garage, Media Galaxy, Steam.

THE DIVISION este unul dintre cele mai așteptate ale anului și s-a lansat pe 8 martie. Este un joc exclusiv multi-player, într-un New York abandonat după ce un virus ciudat lovește orașul, iar acum diverse facțiuni se luptă pentru a-l recuceri. Un fel de RPG 3rd person shooter cu arme moderne, chiar ușor futuriste, grafică bună și un oraș mare de tot de explorat? Sună bine!

Jocul deja este cel mai bine vândut joc Ubisoft în primele zile de lansare. Cumpără-l de la eMAG, PC Garage, Media Galaxy, Steam.

Mic sfat: dacă aveți în plan un upgrade la placa video, majoritatea celor nVidia de top vin acum cu jocul The Division inclus. Verificați ofertele de pe eMAG, PC Garage și Media Galaxy. La PC Garage sunt unele care includ Far Cry și The Division, iar eMAG vinde un GTX 970 la care primești cadou un SSD de 120 GB și The Division.

Ofertă specială Steam: 10-13 martie este weekend special SEGA. Total War, Warhammer, Company of Heroes și altele sunt la reducere.

Iată ce alte jocuri mișto mai sunt programate anul acesta:

DARK SOULS 3 – 12 aprilie
N-am jucat niciodată ceva din serie, dar recunosc numele pentru că-i popular.

UNCHARTED 4 – 10 mai
Motivul pentru care mă bucur că am Playstation 4. Jocurile Uncharted au o poveste mișto și acțiune de calitate. Nu cred că mai este nevoie să le prezint.

DOOM – 13 mai
Noul Doom mi s-a părut un first person-shooter fără pretenții, un simplu joc de “mergi înainte și omoară monștri până termini nivelul”. Nu pot decât să sper că va fi bine echilibrat, că va avea o dificultate bine gândită și că va fi amuzant, că altfel mi se pare că vremurile de glorie ale unui astfel de joc simplu au dispărut de mult, chiar dacă am crescut cu Wolfenstein și Doom 1 și 2.
doom

OVERWATCH – 24 mai
Și are o sesiune open beta pe 5-9 mai, adică se va putea juca gratuit. Overwatch este făcut de Blizzard și urmărește deja o rețetă de succes a companiei, cu eroi ce folosesc diverse puteri pentru a forma o echipă complexă, greu de bătut. Diferența față de Heroes of the Storm sau WoW este că aici avem un first-person shooter, genul de joc în care cineva face un scut pentru a avansa împreună cu coechipierii spre inamici, iar de aproape un alt membru al echipei folosește cine știe ce altă putere sau armă de apropiere.

NO MAN’S SKY – 21 iunie
Un joc în spațiu în care poți zbura pe la mii de planete (miliarde, zic producătorii cu algoritmul în mână) pentru a le explora. Acum sper că vei avea și ce juca-juca la el, că altfel un generator inteligent de planete nu-i așa mare lucru. Un articol de pe Gamespot zice că vei explora de-ți va ieși pe nas.

DEUS EX: MANKIND DIVIDED – 23 august
Seria Deus Ex mi-a plăcut, este un RPG first-person shooter în care ai și diverse puteri datorită unor implanturi șmechere din viitor, jocul oferindu-ți libertatea de a rezolva probleme în diverse moduri, funcție de stilul tău de joc. Probabil că și noul Mankind Divided va fi bun.

FINAL FANTASY 15 – cândva în 2016
Toate jocurile FF jucate de mine au avut o poveste extraordinară și personaje foarte plăcute. Recent am luat FF9 pe Android și merge foarte bine, fără buguri, chiar l-au portat neașteptat de mișto. Un nou Final Fantasy, însă, este o chestie mare, mai ales cu un engine modern. Se pare că au schimbat stilul de joc, acum este un fel de hack-and-slash continuu, un joc de acțiune.

TITANFALL 2 – cândva în 2016
Primul Titanfall a avut o idee mișto, un multiplayer first-person shooter în care din când în când intrai și în roboți gigantici cu care-i băteai pe toți. Am văzut multe scene cu lupte reușite, dar din păcate jocul n-a fost popular multă vreme. Poate că numărul 2 va fi.

MAFIA 3 – cândva în 2016
Primul Mafia a rupt prin grafică, poveste, imensul oraș construit și modul de joc asemănător GTA-ului, dar mult mai realist. Numărul 3, la ceva distanță după 2, promite să fie un joc pe cinste.

CARMAGEDDON: MAX DAMAGE – cândva în 2016
Primul Carmageddon a fost un clasic. Nu m-ar deranja un joc nou, adus la zi, pentru că potențial are. Sunt însă un pic îngrijorat de tendința asta de remake a unor jocuri clasice, ca și la filme, în loc să gândească unele noi sau măcar niște continuări bune.
carmageddon

DISHONORED 2 – cândva în 2016
Abia aștept, este un first-person game într-o lume steampunk-fantasy și se prezintă foarte bine.

Se lucrează și la niște expansion-uri pentru The Witcher 3 și Far Cry 4. Noul Mass Effect: Andromeda a fost împins în 2017, așa că nu intră pe lista asta. Mai sunt și alte jocuri bune, sunt sigur, doar că nu au o dată certă de lansare.

    10 comentarii

  1. La GTX-ul 970 : Acest produs nu mai face parte din oferta eMAG

      (Citează)

  2. Carmaggedon a fost primul joc pe care l-am avut. L-as juca cu placere. In retea daca se poate.

      (Citează)

  3. Doom are potentialul sa te contrazica. Ce e fun e fun.

      (Citează)

  4. Și pt. Fallout 4 s-au anunțat deja 3 DLC-uri din care primul chiar în martie.

      (Citează)

  5. Astept cu nerabdare No Man`s Sky. Deja asteptarile tuturor sunt uriase de la el. Tocmai de aia mi-e teama ca o sa fie o mica dezamagire.

      (Citează)

  6. Mirror’s Edge Catalyst.

      (Citează)

  7. Thief (2014) a fost un joc de-a dreptul slab. Mare dezamăgire. Loading screen după loading screen și poveste dezlânată. Dishonored a fost asemănător ca tematică și atmosferă, dar mult mai bun.

    Că tot ai pomenit de Wolfenstein, ultimul (New World Order) a fost super.

    Eu aștept Uncharted.

      (Citează)

  8. Am jucat Dishonored acum cativa ani si desi mi-a placut foarte mult, finalul a parut prea brusc.
    Dar abia astept sa-l joc pe 2.

    Un altul pe care il astept e Mafia 3.

      (Citează)

  9. Far Cry Primal are mari probleme cu performanta

      (Citează)

  10. Syberia 3! :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus