un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un site cu rețete simple și apetisante

13 Feb 2016  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

20 comentarii

Vi-l arăt acum ca să aveți înspirație la cumpărături în weekend.

Nu știu dacă v-am mai spus, dar mie-mi plac rețetele culinare de dificultate mică spre medie și cu vreun element inedit în ele, ceva la aranjare sau la ingrediente șamd. V-am mai arătat de-a lungul timpului unele, fie ele ouă poșate de prepeliță sau ceva mișto pentru micul dejun sau poate chiar un burger, că nu caut să reinventez masterchef-ul, ci doar să mănânc ceva de “ocazie specială”.

Am descoperit un site foarte bun fix cu acest tip de rețete. Vine de la Buzzfeed, de fapt este buzzfeed.com/tasty, dar site-ul este greoi și mai bine îi urmăriți direct pe Facebook Tasty, și le prezintă pe toate inclusiv prin clipuri scurte, ca să vezi ce trebuie făcut. Acest tip de clipuri video mi-a plăcut mult, voi încerca și eu să filmez în mod asemănător în viitor, deși e destul de dificil (să pui camera deasupra plitei necesită de obicei plită cu inducție, plus observați că iluminatul este bine făcut).

Iată câteva exemple:

Cheesy Bacon Egg Cups

Posted by Tasty on Saturday, November 14, 2015

Poached Eggs In Tomato Sauce (Shakshouka)

Posted by Tasty on Saturday, October 17, 2015

One-Pot Cajun Pasta

Posted by Tasty on Thursday, September 24, 2015

    20 comentarii

  1. si tip hero face acelasi lucru (tot pe fb), dar cat rântaș si zahar folosesc oamenii aia; ma rog, alegi ce i mai bine pt tine.

      (Citează)

    • Nu mi-e jena nici cu carnatii aia cu paste de mai sus. Mi se pare pe model “mananci aici si mori acasa”. Prea greu, prea ca la tara.

        (Citează)

    • ipo:
      Nu mi-e jena nici cu carnatii aia cu paste de mai sus. Mi se pare pe model “mananci aici si mori acasa”. Prea greu, prea ca la tara.

      Pastele cajun? Da, par bombă calorică, se vede originea americană.

        (Citează)

  2. Wow, primul clip are 69 mil views?! For real? Daca totul e corect, as putea concluziona ca Facebook killed the Youtube star.

      (Citează)

    • Nu prea, Facebook contorizează un view după ce au trecut 3 secunde din clip, chiar dacă acesta este pe mute. Cu alte cuvinte, pune la socoteală şi vizualizări din partea oamenilor care doar dădeau un scroll prin newsfeed şi care în realitate au trecut rapid peste clip.

        (Citează)

    • cauta pe net care-i faza cu youtube si fb views ( yt considera viewed dupa tz secunde .. parca 30, fb dupa 3s plus face(a) autoplay )

        (Citează)

    • Da, Facebook este un pic nebuloasă în ceea ce privește vizualizările și clipurile copiate, dar nu ignorați puterea buzzfeed.

        (Citează)

  3. Iti recomand canalul de Youtube a lui Chef John: https://www.youtube.com/user/foodwishes
    Prezinta foarte simpatic tot ce face iar retele nu sunt niciodata prea grele dar foarte gustoase. Are si un site unde pune intotdeauna informatii aditionale pe langa ce zice pe video.

      (Citează)

  4. Mișto, mulțumesc! A doua rețetă e clasica shakshuka, care tot apare făcută în tigăi de fontă, doar ca dacă scazi suc de roșii în tigăile astea trebuie să le arzi dup-aia din nou cu ulei, că acidul la dizolvă pelicula.

      (Citează)

  5. In primul videoclip ce pune inainte de a sparge ouale? Branza cumva?

      (Citează)

  6. Stefan Gavril

    13/02/2016 la 9:48 PM

    Nu prea mai functioneaza clipurile….

      (Citează)

  7. Nicu:
    Iti recomand canalul de Youtube a lui Chef John: https://www.youtube.com/user/foodwishes
    Prezinta foarte simpatic tot ce face iar retele nu sunt niciodata prea grele dar foarte gustoase. Are si un site unde pune intotdeauna informatii aditionale pe langa ce zice pe video.

    Nu sunt acelasi gen.A lui Radu e mult mai bun,pentru cei gurmanzi si lenesi,ca mine.

      (Citează)

  8. Prima reteta foarte misto. Trebuie insa sa aveti niste forme mai inalte un pic si sa etansati foarte bine baconul cu patul de paine. Altfel va iesi albusul printre si va umple forma ceea ce deranjeaza doar estetic. Cred ca in videoclip folosesc oua mai mici pentru ca altfel la un ou normal e prea mult albus:D Data viitoare incerc cu oua de prepelita.

      (Citează)

  9. Stiu de site-ul asta de mai multa vreme dar mi-e complet imposibil sa gasesc o reteta dupa ce am vazut-o cu cateva zile inainte. Facebook iti afiseaza video-urile in mod (mai mult sau mai putin) random, asa ca daca ai vazut o reteta azi in feed, e posibil sa fie de acum vreo 2 ani. Mult noroc sa o gasesti din nou!

      (Citează)

  10. Știam de canalul lor de facebook. Chiar am făcut vreo două rețete mai simple de acolo.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus