un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 3 februarie 2016

3 Feb 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

16 comentarii

NSFW: colega domnișoarei de ieri.

    16 comentarii

  1. Uber ar fi mai bine sa se desfiinteze, daca face concurenta neloiala.

      (Citează)

    • Din oficiu daca se poate.

        (Citează)

    • N-ar fi mai bine să facă o concurentă loială decât să se desființeze?

        (Citează)

    • modelul lor de afaceri consta in concurenta neloiala. Nu platesc pensii pt soferi, cas, somaj, nimic. Practic 50% din salarii nu le platesc, spre deosebire de taxi. Si reusesc totusi sa plateasca la final mai putin decat o firma de taxi.

      Dpdv a angajatilor, UBER sunt tepari in serie. Bonusurile stabilite la inceput sunt taiate unilateral peste noapte. Soferii stau la ei pana isi dau seama ca nu se merita. Dupa aia vine alt fraier la rand, sau un disperat.

      Stiu ca pe client nu il intereseaza, dar disperatul ala cand termina nu o sa aiba pensie, nimic, si o sa fie o greutate in plus pe capul societatii.

      Foarte nasol, si o sa avem un viitor mult mai naspa daca permitem asa ceva.

      PS
      Stii ca americanii traiau mai bine in 1970 decat in 2007?

        (Citează)

    • Cum adică? Șoferul își plătește singur contibuția la pensie, la sănătate și ce alte contribuții are de plătit la stat, inclusiv impozit pe profit. Nu-i treaba Uber să facă asta, în modelul de business cu freelanceri, nu angajați.

      Concurența neloială vine din faptul că taximetriști au de plătit alte taxe și asigurări, dar în rest termenul nu are nici o legătură cu plata pensiei.

        (Citează)

  2. Pentru a downloada jocul NFS MW trebuie instalata aplicatia Origin de la EA care este suspecta de spyware si cu un exploit demonstrat asupra ei ce duce la executia de cod malitios pe client.

    Din pacate tot mai multe jocuri necesita instalarea unor platforme “suport” ce maresc riscul jucatorilor de a pierde datele personale, carti de credit, etc…

    Iar piata de jocuri mobila actuala este distrusa de modelul freemium, probabil cea mai bolnava idee din industrie.

      (Citează)

    • Asa este, nu esti paranoic deloc, iti recomand sa renunti la tehnologie. In perioada asta te adaptezi sau devii un dubios pentru societate, cum pari ca esti.

        (Citează)

    • Eu am Steam, Origin și Rockstar Club instalate, că așa e nevoie să faci când iei jocuri originale.

        (Citează)

    • Jokes on you, baieti! Eu v-am avertizat… O simpla cautare pe Google confirma ce am zis in legatura cu Origin. Electronic Arts n-are ca motto ‘do no evil’. ;)

      Lucrez in IT si in special pe partea de securitate informatica de cand caraiau modemurile prin unitatile centrale si va spun ca nu faceti decat sa mai adaugati un vector de atac in calculatoarele voastre.

      Ma bucur Radu ca ai ales sa te joci legal, dar puteai sa faci asta si cand cumparai jocul de la bun inceput si era al tau pentru totdeauna fara tot felul de subscriptions si alte mizerii.

        (Citează)

  3. Acum nu ca sunt carcotas, dar unde sunt stirile despre tehnologie?
    Sediu Apple, sigla Uber, concedieri, etc… Unde e tehnologia?!?

      (Citează)

    • Asta a fost azi, logic.

        (Citează)

    • daca Apple sau Google ar da afara 99.99% din angajati crezi ca ar fi interesant sau nu? interesant poate nu, dar important s-ar putea sa fie :P

        (Citează)

    • Ar fi si interesant si important, dar nu din punct de vedere al tehnologiei… E o tendinta in ultima vreme de a confunda campaniile cu tehnologiile din spatele lor.
      Normal ar fi sa se numeasca “Stiri despre companiile si indivizii ce folosesc intrumente IT”. Exemplu Uber – nu produce tehnologie, nu inoveaza, ci doar foloseste instrimete generally available pentru a oferi servicii de taximetrie. Gigelul cu loser.com? Daca nu foloseste vreo noua metoda nemaivazuta de a redirecta un domeniu, nu vad de ce ar fi interesant :)

      Anyway, nu e atat de important, e doar o frustrare a mea ca tehnologia s-a transformat din DirectX, OpenGL, SSL, 3DNow, RSA, C++ in Facebook, like, reach, Apple, iPhone, youtube.

        (Citează)

  4. Sunt destul de sigur ca am deja NFS:MW, e unul din jocurile NFS reusite.

      (Citează)

  5. Sunt destul de sigur ca am deja NFS:MW, e unul din jocurile NFS reusite.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus