un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Și, v-ați uitat la Super Bowl 50?

10 Feb 2016  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

După câte discuții a generat articolul dinaintea Super Bowl-ului, eu zic că putem să discutăm și meciul în sine, acum că probabil cei interesați l-au văzut deja.

Denver Broncos a bătut pe Carolina Panthers cu 24-10 într-un meci pe care, zic eu, l-au dominat de la cap la coadă. Au părut echipa mai puternică, mai sigură pe picioare, cu o mai bună strategie. Le-au ieșit mai bine fazele. Ca să vă faceți o idee, favoriții erau Panthers cu o șansă de 5,5:1.

Peyton Manning, quarterback-ul echipei, a făcut noi recorduri. A început meciul ca fiind cel mai bătrân quarterback de la un Super Bowl și l-a terminat învingător. Acum este de două ori campion Super Bowl, are 200 de victorii în meciuri, un record, cele mai multe pase în carieră, un alt record, și de 5 ori cel mai bun jucător din NFL, încă un record. Uitați ceva mișto la fotbalul american: Manning are 39 de ani, vârstă la care din fotbalul european ești de mult retras.

Puteți vedea pe YouTube un clip făcut de NFL cu momentele sale bune din Super Bowl 50. Au dezactivat opțiunea de a-l integra în alte site-uri, trebuie văzut acolo.

De partea cealaltă, Cam Newton mi s-a părut că n-a confirmat. N-a fost meciul lui, nu mă îndoiesc că este un jucător talentat, dar acum cei de la Broncos s-au apărat foarte bine și l-au și blocat foarte bine. Sunt câteva momente ce nu apar în clipul său cu momente bune în care jucătorii adverși sar pe el sau îi prind mâna înainte să paseze. Manning, dacă nu mă înșel, a pățit o singură dată asta. Puteți vedea câteva în clipul despre Von Miller, cel mai bun jucător al meciului.

Meciul în sine a fost destul de spectaculos. Mie îmi place toată ceremonia cu care americanii tratează sportul, este vorba de entertainment pentru spectatori, nu doar de competiție în sine. Înaintea meciului au fost prezente pe teren foste vedete din zona Californiei, pentru plăcerea celor din stadion (meciul s-a desfășurat lângă San Francisco, dar în zonă nu mai sunt echipe valoroase), o altă vedetă a aruncat moneda, a fost prezentat cu pompă arbitrul, cameramanii erau peste tot când jocul era oprit, filmând de aproape șamd. Poate că ce se întâmplă pe teren nu-i așa spectaculos în fiecare minut, dar pe total americanii știu să transforme totul într-o sărbătoare.

Rezumatul de pe YouTube nu surprinde și un touchdown foarte mișto de pe la începutul partidei, când un jucător a sărit peste întreaga grămadă și a aterizat în zona de finalizare, luând punctele. Pentru un om de o sută și ceva de kilograme, a fost o cascadorie excelentă.

Show-ul muzical de la pauză a fost foarte mișto. Am văzut pe net că cei de la Coldplay au fost eclipsați de Beyonce, dar n-am avut senzația aceasta. A ieșit un moment foarte bun, bine regizat și interpretat.

[FULL VIDEO] Coldplay rock the 50th Superbowl, with a breathtaking performance! (And a helping hand from Bruno Mars & Beyoncé)

Posted by Coldplaying on Sunday, February 7, 2016

Urmăriți clipurile neoficiale până nu sunt scoase de pe YouTube. sursă muzică: Infomusic.

    12 comentarii

  1. daca ma intrebi pe mine, in afara de touchdown-ul celor de la Carolina, a fost mediocru meciul. Peyton Manning mai mult a gresit, probabil ca nu intelege ca ar trebui sa se retraga in glorie, a batut recordul, are 200 de victorii si aia a fost. Impresionant defence-ul celor de la Denver, da.

    si cam atat. parca superbowl 49 a fost mai intens

      (Citează)

  2. A fost un meci castigat de aparare, Manning nu a iesit prea mult in evidenta, dar per total a fost un super bowl reusit. Mie mi-a placut mai mult Coldplay dar probabil asta tine si de gusturi :)

      (Citează)

  3. N-am reusit sa vad decat 3 Q-uri din meci, m-a doborat somnul. Totusi ma asteptam la mai mult din partea ambelor echipe. Parca au avut cate un Mourinho pe banca in aceasta finala, mai ales dupa ce i-am vazut pe tot parcursul sezonului in meciuri de exceptie. Au riscat putin, au mers mult cu mingea pe pamant si au QB au gresit pase pe care le dau si cu ochii inchisi in orice alt meci.

      (Citează)

  4. Cum eu nu sunt interesata de fotbalul american, m-am uitat dupa ce s-a terminat pe Youtube la anumite faze, gen Lady Gaga cantand imnul national si fiind perfecta, momentul celor de la Coldplay care au sustinut comunitatea LGBTQ+, Beyonce care a avut 50 de dansatoare de culoare imbracate ca si Black Panthers – sustinand astfel drepturile persoanelor de culoare in SUA, si Bruno Mars care a cantat nenoocita aia de melodie care a fost asa overplayed…
    Plus unele reclame care au fost super misto, in special cea a celor de la Nintendo pentru #Pokemon20.

      (Citează)

  5. Nu poti rezuma meciul doar la quarterbacks. Poti fii cel mai bun QB ever, dar daca nu te protejeaza in pocket echipa ca sa joci play-ul gandit nu realizezi multe. Ceea ce s-a si intamplat la SB 50.
    Cam Newton a fost in apele lui, dar defense-ul lui Broncos a fost senzational.

    MVP-ul meciului a fost Von Miller, outside linebacker la Denver.
    Uite ce stie sa faca https://www.youtube.com/watch?v=8yZuUP33xOY.
    Si uite ce a facut in SB 50 https://www.youtube.com/watch?v=cIthKet6sx0

    Carolina a avut un pocket slab de tot, nu l-au protejat deloc pe Cam.

      (Citează)

  6. Nu, dar am fost la Concussion si cred ca am iesit mai castigat.

      (Citează)

  7. Si eu am fost tot la Concussion

      (Citează)

  8. mircea (primul)

    10/02/2016 la 7:14 PM

    Eu am pierdut o bancnota de 100 de lei in noaptea aia, deci am fost mai castigat decat daca vedeam meciul. Oricum am auzit ca a fost misto, s-au uitat multi americani la el. A fost un fel de nora pentru mama

      (Citează)

  9. Nu mai pare acelasi spectacol ca pana acum. Sau poate pentru ca pana acum era legenda lui si acum am inceput si noi chiar sa ne uitam la el.
    Ca idee: “tonight’s Cavs-Kings game was broadcast in China and actually had more viewers than the Super Bowl” unde tonight = 8 februarie. Eu va recomand cu placere All-Star weekendul de saptamana asta.

      (Citează)

  10. fotbalul american e sportul meu favorit, singurul la care ma mai uit … si mi-a placut enorm tot superbowl-ul. show-ul a fost excelent, zi luminoasa, avioane, halftime de poveste, reclame dragute. Nu mi-a pasat prea mult cine castiga, doar sa-l vad pe cam newton trantit la pamant ca e un copil razgaiat desi supra-talentat intr-un sport de barbati.

    dar meciul in sine a fost deosebit – de cativa ani am invatat sa apreciez defensivele si meciurile pe care le domina. Putem vorbi si de greseli, sloppy game din partea ambelor ofensive, dar asta pentru ca nu puteau prinde nici un ritm. Liniile defensive (sunt de obicei 4 monstrii atletici) au brutalizat liniile ofensive si pe quarterbacks. Inveti sa te bucuri pentru ei cand il trantesc la pamant pe running back dupa ce abia atinge linia de scrimmage, sau pe quarterback cand acesta ramane cu mingea si incearca sa o paseze.

    rezultatul a fost o mica surpriza, dar nu chiar cum scrie radu – point-spread-ul a fost de 5.5, ceea ce implica odds de 7:3 (2.3:1)

    sper ca mai multa lume sa prinda gustul fotbalului american, e un sport mai cinstit decat fotbalul nostru de toate zilele. Ca si sugestie de posturi pe tema asta, daca mai are radu curaj, ar fi filmele grozave facute cu si despre fotbal american. Any Given Sunday si Friday Night Lights imi vin acuma in minte ca si capodopere.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus