un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

S-a trezit lupul moralist, Adevărul ne arată cum Internetul poate distruge reputația unui profesor

8 Feb 2016  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

Aparent, ne spune Adevărul, profesorul de matematică de la Tudor Vianu este nevinovat. N-a făcut copiii să se târască în genunchi până la catedră pentru note mai mari la teză, ci a fost o glumă, un elev din primul rând a făcut-o direct și fără ca profesorul să aibă timp să reacționeze.

Versiunea imorală s-a răspândit pe Internet din relatări de mâna a doua și a treia, amplificându-se în niște fapte care n-au avut loc niciodată.

Așa ne spune Adevărul într-un articol care elucidează misterul. Spun că elucidează pentru că eu înclin să dau crezare acestuia, analizând ambele versiuni, dar în același timp se face o anchetă și sper ca rezultatele ei să circule prin social media cu aceeași forță ca și zvonurile inițiale, pentru corectitudine.

Articolul din Adevărul încearcă să ne arate cum poate strica Internetul reputația unui om, a unui profesor cunoscut pentru rezultatele sale. Articolul din Adevărul încearcă să înfiereze acest sistem în care dăm share la orice tâmpenie, ca oile, fără nici un discernământ sau gând despre veridicitatea faptelor. Adevărul atrage de fapt atenția spre cât de “stricat” este Internetul în anumite aspecte; practic simți cum ești tras de urechi pentru că nu depui eforturi mai mari spre un Internet mai bun.

În timp ce ne ține tuturor morală despre cum Internetul strică mințile oamenilor, articolul din Adevărul este înconjurat de următoarele știri promovate pe lângă el:

  • “Cum să iubeşti o femeie plinuţă. Poziţiile sexuale pentru plăcere maximă” cu tot cu o fotografie cu o femeie sexy și plină.
  • “Câţi bărbaţi rezistă să nu tragă cu ochiul sub fusta acestei femei sexy.”
  • “Compilaţie cu cupluri surprinse în timp ce faceau sex în public”
  • “Dezbatere „Historia”: Ce a însemnat bătălia de la Rovine pentru români”
  • “Tehnici bizare de masturbare în antichitate: ce este olisbokollikes, jucăria sexuală a grecilor”

Să nu credeți că până acum am ales eu doar titlurile legate de sex. Nu, acestea erau primele 5 din sidebar, lângă articolul despre cum Internetul nu mai este ce-a fost. Mă întreb din vina cui.

Imediat dedesubt vine o promovare încrucișată cu Click, titlul fiind “Zodii înnebunite după sex. Cine sunt cei mai pasionali oameni în pat”, apoi una de la AndreeaRaicu.ro, cu titlul “9 obiceiuri ale femeilor pe care barbatii le considera respingatoare” și din nou Click cu “Cele șapte aroganțe sexuale ale Mihaelei Rădulescu”, cu tot cu o fotografie cu două femei care se sărută.

Urmează “ŞOC în showbiz, a MURIT! Vedeta a făcut atac cerebral la 34 de ani. Familia este distrusă…” despre un playmate american ce a murit, apoi “Din păcate, o veste foarte tristă. MARELE MAESTRU Marin Moraru…”. Am citit articolul acesta, titlul spre care duce nu mai conține “din păcate, o veste foarte tristă”, fiind de fapt un articol despre cum marele maestru a împlinit 79 de ani și-și vede liniștit de bătrânețea lui. N-am sesizat nimic trist în el.

marele_maestru_1marele_maestru_2

Cam așa este pe Internet. Tu crezi că se întâmplă una, că e o veste tristă, că marele maestru puncte-puncte, ce-o fi pățit?!, dai click și de fapt nu era adevărat ce-ai citit. De fapt nu s-a întâmplat nimic grav. Nu-i așa, Adevărul, cum de fapt ziceați și în articolul în care trăgeați lumea de urechi? Nu zic, e mișto articolul despre cum au stat de fapt lucrurile la liceul Tudor Vianu, dar cu o mână dai, cu alta furi.

Se continuă apoi cu alte titluri, inclusiv cu un “INCREDIBIL! Luna nașterii determină ce te va ucide. Află ce boli te așteaptă”. Noaptea minții.

În caz că vă întrebați ce este un olisbokollikes, este o pâine mică și lunguiață, coaptă mai mult. Probabil ceva în genul grisinelor mari sau poate o mini-baghetă. În caz că vă întrebați cum o foloseau grecii ca jucărie sexuală, vă felicit și vă admir pentru inocență.

adevarul_vianu_sidebar

via: Zoso.ro

    12 comentarii

  1. Tinand cont ca stiu despre un copil de a zecea care a iesit din clasa cand profesorul a vrut sa il asculte si s-a dus tinta la director sa se planga ca el de ce e ascultat, ca are deja 2 note, nu m-ar mira nici pe mine sa fie corecta versiunea cu gluma copiilor (nu e vorba de Vianu aici). Au ajuns niste tupeisti copiii din ziua de azi, si de multe ori parintii ii apara pana in panzele albe si chiar ii incurajeaza.
    Pe de alta parte, “UN playmate” sau “O playmate”?

      (Citează)

  2. “Via” duce către articolul din Adevărul.

      (Citează)

  3. Pune si un update cu mesajele elevilor care planuiau musamalizarea cazului si isi puneau in ordine declaratiile. si ajungi la neAdevarul, iRealitate, etc

      (Citează)

    • Da, pare logic sa vrei sa demonstrezi faptul ca un profesor este abuziv si nedrept cu elevii sai prin faptul ca elevii vor sa il scape.

        (Citează)

    • Nu-mi pasă așa tare. Mi-ar fi păsat dacă nu intrau autoritățile pe fir, dar cum deja se face o anchetă, e treaba ălora.

        (Citează)

  4. Indiferent cat de abject sau cretin ti se poate parea un ziar/post tv etc, el reflecta INTOTDEAUNA nivelul de inteligenta al publicului sau.

      (Citează)

  5. Dupa Adevarul, care a sucit problema, ProTV o suceste inapoi cu mesajele WhatsApp ale elevilor.

      (Citează)

  6. oamenii tind să creadă f. ușor zvonurile negative…. dovadă cîți fraieri cred poveștile de pe internet cum că omul nu a ajuns pe lună… dacă mîine vine unul si zice că de fapt Nadia nu a luat 10 la olimpiadă ci a fost o greșeală, avea de fapt 1.0 și s-a interpetat 10, se vor găsi destui să îl creadă.

      (Citează)

    • Sa crezi sau nu ca omul a ajuns pe luna nu indica deloc nivelul de inteligenta. Exista argumente atat pro cat si contra, fiecare are propriul filtru si decide intr-un fel sau altul. Asupra filmarilor s-au facut multe analize si anumite lucruri sfideaza fizica. Totodata pe luna se pot identifica anumite materiale ramase si cel mai mare atuu e ca rusii nu au contestat nimic. Poate ca au fost, misiunea fiind de risc mare a fost secreta, iar dupa reusita au mimat-o public folosind si anumite montaje.

        (Citează)

  7. Durata de timp in care internetul a recunoscut ca a gresit: 48 h.

    Durata de timp in care Antena 3 a recunoscut ca nu Emil Boc e vinovat pentru criza economica din 2009:………………………………..

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus