un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Huawei a prezentat MateBook, o super-tabletă cu Windows 10 (plus alte produse de la standul lor)

25 Feb 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Huawei a avut o singură lansare de produs la Barcelona și n-a fost noul P9, cum speram, ci ne-a surprins cu o tabletă cu Windows 10 ce arată foarte, foarte bine. De fapt, toate produsele Huawei din generația actuală arată foarte bine.

MateBook se numește tableta și are următoarele caracteristici:

  • ecran de 12 inchi, 2160 x 1440 pixeli
  • procesor Intel Core M, dual-core la 3,1 GHz
  • 4 sau 8 GB memorie RAM
  • 128/256/512 GB stocare pe SSD
  • un port USB tip C (dar include în pachet un adaptor cu de toate)
  • baterie 4430 mAh
  • 278 x 194 x 6,9 mm și 640 grame
  • rulează Windows 10 Home sau Pro

huawei_matebook_1 huawei_matebook_9

Este foarte subțire, arată foarte bine pe toate părțile, până și butoanele de volum sunt cumva la nivel cu carcasa, fiind practic îngropate în ea.

Tableta pare și foarte performantă, dacă mă iau după specificații, fiind la nivelul unui ultrabook modern. Opțional poți lua o husă-tastatură ce funcționează și ca stand, transformând totul chiar în ultrabook.

În pachet găsești un cablu USB-C la microUSB și un adaptor de la microUSB la USB-A, dar opționat este disponibil MateDock, un accesoriu foarte mișto ce adaugă conector de rețea pe cablu, ieșire VGA și HDMI, mai multe porturi USB normale și încă unul de tip C.

Tot opțional este și un stylus pentru tabletă, numit MatePen, care poate fi și un pointer laser pentru prezentări și pisici.

Punctul forte este ecranul, care are o rezoluție mare, culori bune și integrează în el senzorul de amprentă. În plus, cu ajutorul stylusului sunt detectate 2048 de niveluri de presiune. La capitolul specificații hardware, v-am spus, n-am ce să-i reproșez.

Prețul nu este cunoscut, iar pe piață apare în lunile următoare.

ALTE PRODUSE DE LA STANDUL HUAWEI

HUAWEI WATCH

Acest ceas mi s-a părut cel mai frumos din toate ceasurile inteligente văzute de mine până acum. Are mai multe carcase, unele foarte potrivite femeilor, are curele frumoase, arată elegant, are un ecran de înaltă rezoluție ce-l complementează perfect.

Trebuie să-l vedeți pe viu, fotografiile nu-i fac cinste.

HUAWEI BAND

Este o brățară inteligentă cu mai puține funcții decât ceasul, fiind gândită pentru a-ți monitoriza activitatea fizică și pentru a-ți arăta că te sună cineva pe telefon.

De ce are cureaua aceea uriașă? Nu știu. Ecranul este un PMOLED tactil, are o baterie de 70 mAh și este compatibilă cu iOS și Android.

HUAWEI GX8

Un phablet de 5,5 inchi cu rezoluție Full HD, procesor octa-core la 1,5 GHz și 2 GB memorie RAM. Bateria are 3000 mAh, camera are 13 megapixeli, totul într-o carcasă metalică.

huawei_gx8_01

    4 comentarii

  1. Arată chiar bine tableta și ca specificații…

      (Citează)

  2. in ce zona de pret o sa fie tableta?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus