un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Asus prezintă cel mai performant laptop produs de ei, modelul GX700

19 Feb 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

asus_gx700

Asus a prezentat ieri în România noul laptop de gaming GX700 din seria ROG, iar prețurile sunt pe măsură: 19.000 de lei la eMAG. Asta în varianta cu ecran Full HD, pentru că dacă o vrei pe cea cu ecran Ultra HD și 64 GB memorie RAM, v-o oferă PC Garage la 25.000 de lei.

V-am atras atenția, nu?

Este primul laptop cu răcire pe lichid, folosind un docking station special pentru acest lucru. Îl puteți vedea ca pe o demonstrație tehnologică, dar Asus spune că este o piață de câteva zeci de unități pe an aici în România, deci vor fi și cumpărători. De exemplu acum ceva vreme cineva a configurat un PC cu două plăci video de 6000 de lei fiecare, deci clienți există pentru orice.

Specificațiile sunt superioare și unor desktop-uri foarte puternice:

  • procesor Intel Core i7-6820 HK, ce rulează la 2,7 GHz și laptopul îl overclockează la 4 GHz
  • placă video nVidia GTX 980 cu 8 GB memorie RAM. Atenție, 980, nu varianta 980M.
  • memorie RAM tip DDR4, 32 GB sau 64 GB ce rulează la 2133 MHz și laptopul o overclockează la 2800 MHz
  • SSD-uri 2x 256 sau 2x 512 GB, unele Samsung seria 9xx
  • ecran de 17,3 inchi FUll HD (și în viitor vine și modelul Ultra HD) cu tehnologie G-Sync la 75 Hz, overclockabil la 100 Hz
  • port HDMI 2.0 (scoate Ultra HD la 60 Hz), Thunderbolt 3, mini Display Port, USB 3.0 și tip C, cititor de carduri SD

Răcirea cu lichid a permis introducerea unor componente mult mai performante, precum acel procesor din seria pentru overclocking ce lucrează în mod normal la 2,7 GHz, dar laptopul îi urcă automat frecvența la 4 GHz. SSD-urile costă 1500 de lei bucata de 512 GB, că sunt dintr-o serie ce trece de 2000 MB/s în anumite benchmark-uri și, puse în RAID 0, ajung la 2400 MB/s scriere și 2800 MB/s citire. Placa video are în jur de 14.000 de puncte în 3D Mark 11, dar overclockată datorită răcirii cu apă ajunge la 20.000 de puncte, o creștere de 43%, și este cuplată cu acel ecran cu G-Sync și cu posibilitatea de a conecta trei monitoare externe prin HDMI, Display Port și Thunderbolt.

Răcirea cu apă a permis și utilizarea unei carcase mai subțiri și mai arătoase pentru laptop, așa că dacă-l luați la drum fără instalația de răcire va fi chiar mai ușor de transportat și va arăta mai bine decât un laptop “clasic” din seria de gaming ROG.

Iată scheme cu sistemul de răcire:
asus_rog_gx700_racire
asus_gx700_13asus_gx700_12

Laptopul se înfige în docking station cu ajutorul unui sistem de ghidaj, iar mișcarea unei manete îl fixează pe poziție. În interior niște valve se deschid, pompa începe să lucreze, la fel și cele două ventilatoare și radiatoarele din docking station. Răcirea cu apă poate fi conectată și deconectată oricând, singura diferență fiind că hardware-ul va funcționa la frecvența de bază, fără overclocking, ceea ce îl face oricum un laptop foarte-foarte bun.

Și dacă tot au ajuns până aici, au mai introdus pe GX700 o tastatură de calitate cu sistem anti-ghosting (adică tastele apăsate nu rămân în “buffer”), amplificator pentru căști, software Gaming Center pentru a configura în detaliu hardware-ul, macro-uri și profile pentru fiecare joc în parte, acces pe viață la Xsplit Gamecaster, Sonic Radar (îți arată pe ecran exact de unde vine sunetul, ceea ce în multe jocuri ar fi considerat trișat).

Prețul include un troller de dimensiuni mari în care vei transporta laptopul, docking station-ul și cele două încărcătoare (primești și unul mai mic, ce poate alimenta doar laptopul).

Poate arăta ciudat în acest moment, dar acesta este cel mai performant laptop pe care-l poate oferi în acest moment tehnologia noastră. Să vedem cum se va vinde. Mai multe detalii găsiți pe WASD.ro, că Octavian Fulger i-a făcut review.

    7 comentarii

  1. laptopurile din seria ROG pot fi numite oricum, numai aratoase nu…

      (Citează)

  2. speedy.gonzales

    20/02/2016 la 12:15 AM

    la fel si femeile cu piercing-uri in nas, urechi, limba pot fi numite oricum, numai aratoase nu. doar ca si pe alea pana la urma le f**e cineva, eventual le mai ia si de neveste.

      (Citează)

  3. Interesant. Să îmi trimită Asus și mie unul. Stimă.

      (Citează)

  4. Este mare, greu de transportat, scump. Tehnologia este interesanta, dar incomod de folosit, nu e practic.

      (Citează)

  5. sunt curios care ar fi comisionul (profitshare) la un astfel de … avion ?

      (Citează)

  6. Și Eurocom sunt la zi cu tehnologia: http://www.eurocom.com/ec/productsg(1)ec

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus