un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Review Ultimate Ears ROLL – o boxă portabilă mică, dar surprinzător de bună

4 Jan 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

logitech_roll_09

Continui seria testelor de boxe portabile. După ce-am testat Ultimate Ears Boom 2, care mi s-a părut foarte bună, am testat și UE ROLL, o boxă produsă tot de ei, tot portabilă, dar ceva mai mică.

Specificații Ultimate Ears ROLL:

  • conectivitate Bluetooth A2DP
  • carcasă IP7X, rezistă la praf și la apă până la o adâncime de 1 metru pentru 30 de minute
  • conține un difuzor de 2 inchi și două tweetere, nivel maxim 85 dBA
  • baterie cu autonomie declarată 5,5 ore
  • 135 mm diametru, 40 mm grosime, 330 grame

Preț: în jur de 450-500 de lei la eMAG și Mediagalaxy. Uneori o găsiți sub numele Logitech, nu Ultimate Ears, după ce prima companie a cumpărat-o pe a doua.

SUNET

ROLL sună bine pentru dimensiunea sa. Mă așteptam la mai puține de la această boxă, dar Ultimate Ears se pare că produce echipamente audio de calitate. Sunetul este plăcut, destul de natural, iar volumul maxim este suficient de puternic încât să acopere zgomote uzuale din jurul tau, astfel că poți asculta muzică și în medii ceva mai zgomotoase.

Boxa conține un difuzor de 2 inchi și două tweetere  mult mai mici, așa că pe total asigură un sunet de calitate. Lipsește ceva dedicat pentru bass, iar difuzorul de 2 inchi nu-i chiar suficient pentru așa ceva și vei observa diferența pe hip-hop sau alte melodii pe care le cunoști bine de tot.

Chiar și fără a oferi un bass satisfăcător, ROLL vă poate asigura o experiență auditivă plăcută, iar pe total muzica sună bine. Volumul maxim declarat este de 85 dBA (Boom 2 are 90 dBA, o diferență sesizabilă pe această scară de măsură). Vă spuneam că la Boom 2 poți asculta muzică în condiții bune inclusiv peste zgomotul unei hote de bucătărie sau al altor electrocasnice sau într-o cameră în care vorbesc mai multe persoane (ca la o petrecere sau cum se cheamă genul acesta de eveniment); Roll este la limita aceluiași prag.

Nu sunt surprins, de fapt mi se pare că oferă chiar un sunet mai bun și mai puternic decât mă așteptam de la un difuzor de dimensiunea acestuia. Carcasa este IP7X, rezistentă la apă și praf, și făcută dintr-un material destul de rezistent, deci este o altă boxă perfectă pentru luat în drumeție, ascultat la cort sau folosit în diverse alte situații, nu doar în bucătărie.

CONECTIVITATE ȘI AUTONOMIE

ROLL are numai Bluetooth la dispoziție pentru conexiune wireless. Este un Bluetooth A2DP cu o rază de câțiva metri și poți pune muzică din telefonul sau tableta ta.

ROLL are și jack audio de 3,5 mm, așa că poți pune muzică și prin cablu, dacă asta vrei. Portul microUSB este numai pentru încărcarea bateriei.

logitech_roll_07

Autonomia declarată este de 5,5 ore, un pic cam puțin pentru dimensiunea aparatului, dar asta e situația.

CONSTRUCȚIE ȘI ALTE FUNCȚIONALITĂȚI

Am găsit din nou aceeași construcție de calitate ca și la BOOM 2. Carcasa pare făcută din materiale de calitate, este bine închegată și are grad de protecție IP7X, adică rezistă bine de tot la praf și poate fi scufundată în apă de 1 metru până la 30 de minute. N-ai de ce să o pui în apă, dar e bine de știut că o poți folosi fără frică pe lângă ea.

logitech_roll_05
logitech_roll_06
logitech_roll_08

Butoanele de volum sunt imense, pe față, ca să le poți apăsa foarte ușor. Butonul On/Off și cel de conectivitate Bluetooth sunt foarte mici și ceva mai greu de apăsat, dar nu-i bai, că nu le folosești foarte des. Un singur LED mic și alb semnalizează starea dispozitivului.

Pe spate găsiți un șnur portocaliu și elastic care este binevenit. Am descoperit o multitudine de moduri de a utiliza boxa ajutându-te de acest șnur, de exemplu o poți atârna “în cui”, o prinzi de mânerul ferestrei, de clanța ușii și, probabil motivul existenței sale, îl poți folosi pentru a prinde difuzorul de un cort sau de o creangă de copac sau de rucsacul tău atunci când vrei să asculți muzică la vreun grătar sau la o drumeție. O idee foarte buna, una dintre multele avute de cei de la Ultimate Ears.

logitech_roll_09
logitech_roll_10
logitech_roll_11
logitech_roll_12
logitech_roll_13
logitech_roll_14

Există și o aplicație UE ROLL pentru telefon. Nu-i nevoie să o utilizezi, dar dacă o faci vei putea regla câteva funcționalități ale boxei, având acces la:

  • egalizator
  • funcție double up: poți pune muzică sincronizat pe două difuzoare ROLL
  • alarmă sonoră
  • funcție block party: mai multe telefoane pot controla boxa ROLL

Închei prin a vă arăta împachetarea produsului. Ca și în cazul BOOM 2, Ultimate Ears a împachetat foarte mișto boxa ROLL. Pachetul este amuzant, zici că-i de parizer, desfaci hârtia într-o parte și alta și găsești boxa, care vine împreună cu un cablu plat de încărcare pe USB. Nu are și adaptor de priză, dar îl puteți folosi pe cel de la telefonul vostru mobil.

CE E BINE

CE E RĂU

  • Sunet plăcut și volum mai puternic decât te-ai aștepta la o primă vedere.
  • Carcasă foarte bună, inclusiv protecție IP7X la apă și praf.
  • Șnurul elastic este foarte util, acest model are o portabilitate excelentă.
  • sunet un pic uscat pe anumite genuri muzicale, neavând un bass puternic.
  • Autonomie de 5,5 ore, speram la 7-8 ore.

CONCLUZIE

Ultimate Ears ROLL s-a dovedit o boxă foarte portabilă, bine construită, perfectă pentru utilizare în natură, poate chiar la drumeții sau cort sau foc de tabără. Oferă un sunet bun și funcții bine gândite, fiind genul de dispozitiv care-și îndeplinește foarte bine rolul.

Preț: în jur de 450-500 de lei la eMAG și Mediagalaxy. Uneori o găsiți sub numele Logitech, nu Ultimate Ears, după ce prima companie a cumpărat-o pe a doua.

Citiți și review-ul modelului mai mare și mai bun, UE BOOM 2.

    4 comentarii

  1. Să corectezi “poate fi scufundată în apă de 1 metru până la 30 de metri”, până nu primești vreo reclamație :))

      (Citează)

  2. Cam scumpa pt un astfel de gadget, adică ceva ce sa cânte când stai în cadă, cu baia plină de aburi.

      (Citează)

    • Nu, pentru cadă îți iei una și mai mică și mai ieftină, am avut și eu una. Asta e și pentru scos pe afară și pentru autonomie mai lungă decât o baie.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus