un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Publicitatea naște monștri – colecția Colectiv și modele învelite în pături medicale

17 Dec 2015  ·

GÂNDURI  ·

17 comentarii

48 de zile și 62 de victime mai târziu, un designer de pantofi s-a gândit că și-ar putea face ceva publicitate prezentând la Bucharest Fashion Week o colecție numită #colectiv, în care modelele erau învelite în staniol din acela termoizolant în care se învelesc răniți.

Explicația oficială: a fost o “colectie caritabila, in influente rock, cu scopul de a oferi victimelor de la clubul Colectiv un plus de ajutor si din partea noastra“. Cum anume vedea acest ajutor? Zicând “o fi nasol că sunt învelită ca arșii, dar uite ce pantofi mișto am”? Sau poate “hai nu vă mai văitați atât, uite și noi ne-am pus staniol pe corp și arătăm chiar bine, mai ales cu ghetele astea frumoase în picioare!”?

S-o fi gândit că asta înseamnă să fii cool acum, să arăți ca niște răniți transportați de ambulanțe, între viață și moarte?

Multă dorință de publicitate, puțină minte! Și inexplicabil cum cei de la Bucharest Fashion Week nu i-au dat un șut în fund și o palmă peste obraz.

Mai jos câteva fotografii salvate, că eram sigur că dispare albumul de pe net. Doar câteva din cele 70:

Să nu vă luați vreodată pantofi de la Eugen Olteanu!

    17 comentarii

  1. how to be cool when burning. pentru ca moda nu se opreste cand arzi/suferi/smth.

    lumea in care traim
    #facepalm

      (Citează)

  2. mircea (primul)

    17/12/2015 la 6:08 PM

    Eu zic sa iesiti in stada sa le cereti demisia. Moda ucide !

      (Citează)

  3. Asta e din aceeasi categorie cu aia care ziceau ca “uite ce frumos au iesit francezii de la stadion, ai nostri de ce nu au plecat din club brat la brat, cantand imnul?”

      (Citează)

  4. Zi și de Afi și campania România în flăcări. Cei de la Golin au fost sfătuiți să nu îi dea drumul și pe Facebook, dar nu au ținut cont de părerea celor din industrie.

    http://www.iqads.ro/articol/33570/afi-palace-cotroceni-este-atat-de-mare-incat-lowe-organizeaza-ziua-nationala-afi

      (Citează)

  5. Evenimentul colectiv, la fel ca orice eveniment major, a scos la iveala toti prostii Romaniei din cotloanele in care stateau ascunsi. Si asta s-a vazut peste tot, de la comentarii, la postari, la emisiuni tv. Credeam ca-s mai putini, da-s multi tare, mult mai multi ca noi restu.

      (Citează)

  6. mircea (primul)

    17/12/2015 la 7:59 PM

    Bravo ma, toata tara timp de 50 de ani trb sa fie in doliu. Cata ipocrizie la internautii vietii. 90% din voi s-ar vinde pe 100€.

      (Citează)

  7. E f ok Radu. Cu trecerea timpului lumea uita de tragedii si e ceva normal. Orice actiune care ne reimprospateaza memoria e binevenita. Asta fiind fondul problemei. Forma e discutabila in functie de gusturile fiecaruia.

    Mesajul are o forma mai socanta, dar ar trebui sa fim si noi mai relaxati si sa incercam sa intelegem orice forma de arta.

    Acum pe bune, ce le poate face rau victimelor din colectiv prezentarea asta? Saracii au fost loviti de soarta intr-un mod urat rau. Macar sa mai stea in memoria colectiva de-a lungul timpului.

      (Citează)

  8. Cică a fost o colecție în scopuri caritabile, toți banii s-au donat uneia dintre victime. Dacă nu erau păturile alea… Bine intenționat dar prost inspirat.

      (Citează)

  9. nwradu:
    Dacă tu ai face asta, nu înseamnă că toți sunt așa. Mi se pare că trăiești într-o depresie continuă.

    trebuie sa-i dau dreptate …….cate accidente se intampla in tara in fiecare zi dar nu pica guverne atata tam tam ….. condoleante si lets move one !

      (Citează)

  10. mircea (primul)

    17/12/2015 la 10:48 PM

    Daca si eu as face asta inseamna ca n-as putea sa ma diferentiez. E greu cu logica. Iti supraestimezi grav cititorii.

    De vina in colectiv, iti convine sau nu, a fost ala care a dat foc la artificii, nu ponta, nu basescu, nu arafat.

    Asa ca +1 pentru rochia distrusei din hunger games.

      (Citează)

  11. Au sarit calul, acum trebuie sa-l sara inapoi si sa se faca mici, mici o perioada.

      (Citează)

  12. Ce bine imi pare ca a existat reactia asta puternica pe net impotriva colectiei tipului asta si ca nu se mai scuza totul sub pretextul ca e publicitate neconventionala, ca trebuia sa creeze rumoare, ca si asta e o forma de arta… Uite ca atunci cand atingi subiecte sensibile, nu mai poate fi acceptata orice traznaie a unuia care vrea sa iasa din rand in activitatea lui obisnuita.

      (Citează)

  13. Ce te faci dacă apare pe profitshare?

    PS. De văzut “mema” lui Teo (#nimicnou) despre partzarul asta….

      (Citează)

  14. am vazut azi interviu cu “artistul”. parea pastilat.

      (Citează)

  15. Andreas Scotch

    20/12/2015 la 10:19 AM

    Bine ca nu le-a imbracat in carniok,gen Lady Gaga style:)
    Radule noi cititorii tai nu trebuie sa fim mereu De Acord cu tine,live with it:)
    Puteau sa faca si zece bannere de 100m2 unu si tot morti is aia din HASHTAGcolectiv:)
    Ipocrizia Romanului cat si Lipsa Contactului cu Realitatea este speachless!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus