un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ofertă foarte bună pentru Archer C9, un router foarte performant

22 Dec 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

Dacă tocmai sunteți în căutarea unui router foarte bun, vă semnalez oferta aceasta: TP-Link Archer C9 la 474 lei, redus de la 664 lei.

Routerul este excelent, probabil cel mai bun model TP-Link. În testele mele, a prins 932 Mbps pe cablu, are wireless 802.11b/g/n/ac la 1300 + 600 Mbps, are un port USB 3.0.

Are și noua interfață TP-Link care este foarte, foarte bune. E o interfață curată, ușor de utilizat, iar orice modificare se face imediat, fără a necesita restartarea routerului. Poți schimba parole wifi, canale, setări, ce vrei tu – apeși OK și gata, sunt activate.

Singurul dezavantaj este forma. Arată după cum îl vedeți mai jos, cu acel picior fix, dar măcar este alb și frumos. Găsiți mai multe detalii în review-ul complet.

[smart-product id=”66125″ width=”640″ interval=”60″]

    10 comentarii

  1. Prețul normal este undeva între 515 (pe badabum) și 580 de lei: http://www.compari.ro/routere-c3144/tp-link/archer-c9-ac1900-p263359141/, în niciun caz 665 lei. Dar da, reducerea e bună.

      (Citează)

  2. Se pot instala FW 3rd party ?

      (Citează)

    • Parca OpenWRT dar nu sunt sigur. Nu prea sunt firmware-uri pentru TP-LINK in afara de cel oficial. Asta e un plus la Asus (dar preturile umflate il trag in jos).

        (Citează)

  3. Pentru piciorusul ala chiar nu este nicio solutie? Mi se pare foarte aiurea sa iti limiteze atat de tare posibilitatile de “instalare”…

      (Citează)

  4. ba, ia, ca-s multi destepti pe-aici.

    de ce toate softurile 360 view invart produsul invers decat tragi tu de el? ma framanta de ceva vreme…

      (Citează)

  5. La ce folosesc eu unul din porturile USB ale noului meu C5: http://imgur.com/suK65Xa. De ce? Pentru ca nu merge portul sa pui HDD pentru ca gaura de securitate: http://arstechnica.com/security/2015/05/90s-style-security-flaw-puts-millions-of-routers-at-risk/

    Si fixul ala promis pe 30/05/2015 sau cum zic ei 2015/05/30 se pare ca nu a ajuns inca.
    A… si wifi pe 2.4 merge 5 minute si apoi nu pot accesa netul. Isi mai revine din cand in cand si apoi pica iar. Semnalul e ok dar pica transmisia pe el. Pe 5 merge super ok. Si da… am incercat cu toate firmwarele de la ei.
    Oare la minunatul C9 e la fel?

      (Citează)

  6. Caut sa inteleg cauza unei latente cu probleme: provider local ofera internet prin infrastructura+server CFR. Dupamiaza de la 5 la 11 noaptea latentele cresc de la 30-50 la 120-250-300 cu salturi si pierderi. Legatura e fibra optica – mediaconverter-ruter, autentificare mac,DHCP.
    Am schimbat 3 trei rutere si problema lipsei de constanta in latenta nu inceteaza.
    Culmea e ca descarca constant torent la 1MBs.
    Ma poate lamuri cineva unde e problema?
    MULTUMESC ANTICIPAT.
    Nota: cu latenta peste 100 nu se poate juca WOT, asta e problema.

      (Citează)

  7. C:
    Parca OpenWRT dar nu sunt sigur. Nu prea sunt firmware-uri pentru TP-LINK in afara de cel oficial. Asta e un plus la Asus (dar preturile umflate il trag in jos).

    Cam nu merge OpenWrt-ul pe el si asta e buba, probleme cu driverele pentru partea de radio. Dar ddwrt se pare ca le foloseste pe cele de la tp-link.

      (Citează)

  8. Deocamdata exista 2 versiuni de C9, amandoua suporta DD-WRT. Piciorul ala se poate da jos cu bomfaierul, este una din cele mai stupide idei la un router, mai ales unul premium.

    Nu are gauri pentru montat pe perete, pentru ca se stie ca nu iti trebuie sa fie sus ca sa ai semnal bun in tot apartamentul. Iar portul USB este pus orizontal si in spate, probabil ca sa fie usor de accesat, si oricum nu se incurca in perete pentru ca nu il poti monta pe perete.

    Eu as lua alt alimentator, nu-mi place ce pun producatorii in cutie zilele astea, nu mi se par deloc sanatoase si in stare sa alimenteze un router puternic.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus