un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Locuri pe măsura oamenilor

27 Dec 2015  ·

GÂNDURI  ·

25 comentarii

M-a uimit o declarație a doamnei senator Cristiana Anghel făcută după ce a contestat legea anti-fumat:

E un articol de lege care poate fi interpretat că nu poți fuma nici în casa ta. În cazul în care stai la bloc și vecinul de sus sau de jos sau vecinul care trece pe scară constată că e deranjat de fumul din casa ta, poate să dea telefon la mediu, la gardă, și să te amendeze.

Mă gândesc, acum, oare în ce condiții trăiește doamna senator? În ce cocină, că altfel nu pot să-i spun, ți se poate părea normal ca în casa ta să miroasă precum în casa vecinului, indiferent că vorbim de fum, pește, cârnați prăjiți sau gunoaie? În ce lume accepți așa ceva ca fiind ceva normal?

În rest, doamna senator Anghel merge mai departe. Și-a votat o pensie mai mare. Mandatul de senator (sper să nu aibă și un al doilea) îi va aduce suplimentar la pensie 1.500 de lei, pe când un profesor cu 40 de ani experiență și funcție de director de școală are 1.300 de lei în total. A susținut menținerea imunității parlamentarilor de câte ori a fost adus subiectul în discuție. A propus schimbarea codului de procedură penală și a codului penal în defavoarea procurorilor, că aceștia prea cercetau cu spor parlamentari. Este fumătoare, așa că face tot posibilul să-și apere obiceiul și să elimine acea lege.

Dacă ne uităm la orice fotografie cu dna senator putem vedea cam cât de mult fumează:
cristiana-anghel

Un senator tipic. Folosește funcția pentru a modifica și vota legi pentru beneficiul propriu, plus alte legi care să-i împiedice pe alții să-i ia acele beneficii sau măcar să le cerceteze activitatea. Apoi, paradoxal, se arăta îngrijorată de starea democrației din România, temându-se că DNA-ul ar putea aresta dintr-o dată 200 de parlamentari pentru nereguli dacă s-ar elimina imunitatea.

Doamna senatoare are și alte gânduri. L-a apărat pe Ponta până-n pânzele albe. A dat pensii mai mari și primarilor, mărturisind că nici n-a citit legea pe care a votat-o, că doar nu dă de la ea, nu? S-a certat recent cu un oier când aceștia protestau la Parlament zilele trecute, l-a numit prost în față, apoi când oierul i-a rupt foile pe care i le tot băga sub ochi, doamna senatoare a cerut SRI-ului și MAI-ului să-l identifice, pentru că sigur este un agitator. Tot doamna senatoare l-a apărat pe Șova spunând că ce fel de oameni ar fi ei dacă l-ar lăsa pe mâna justiției în postul Crăciunului. VICE are o retrospectivă.

Pe vremuri, doamna Anghel a intrat în greva foamei după ce Boc a tăiat salariile din învățământ. Iată ce declară mai nou:

“V-aţi uitat la maşinile cu care mergem noi de obicei? Şi, staţi puţin, nu avem toţi senatorii câte o maşină. Este o maşină de la dispecerat cu care suntem duşi, şi pe care o aşteptăm în barul Senatului, câte o jumătate de oră, câte o oră, ca să ne putem duce acasă. Şi dacă nu avem maşină, mergem cu taxiul. Dumneavoastră vi se pare normal să mergem cu taxiul? Şi nu vorbesc că plătesc, dar vorbesc despre siguranţa demnitarului”

Se simte acolo o foame teribilă pentru bani și beneficii. Pare genul care ar cere și copiilor de la școală bani (copiii pe care legea anti-fumat ar trebui să-i protejeze, dar mai dă-i în mă-sa, trebuie să fumeze undeva și doamna învățătoare!) și nu ar vedea nimic în neregulă cu asta, considerând că i se cuvin, ba chiar că nesimțiții au dat prea puțin. Se vede că a pus-o Voiculescu acolo. Un singur lucru nu poate avea niciodată: respectul cuiva.

Oameni care ne conduc, votează legi, dezvoltă țara.

Scris înainte de Crăciun, dar n-am vrut să vă stric atunci sărbătorile.

    25 comentarii

  1. @Radu, ai făcut portretul robot al politicianului roman. Fiecare de acolo e este omu’ cuiva: Voiculescu, Hrebe, Dragnea ..etc. Sunt curios dacă ai putea scrie despre un parlamentar care chiar este în slujba cetățenilor :)

      (Citează)

  2. Daca nu facea greva foamei si nu era mediatizata de Antene crezi ca mai pupa “functie” de parlamentar? Ramanea un neica-nimeni…
    Aparte de asta, show-ul (mediatic) pe care il tot face “doamna” miroase a campanie electorala mascata, crezi ca n-ar mai vrea inca un mandat? De ce nu?
    Aparent, actiunile ei nu denota prea multa inteligenta, dar cred ca prind foarte bine la o parte a electoratului, cat sa o asigure pentru inca patru ani. Si ea stie acest lucru si le face premeditat… :)

      (Citează)

  3. dna este oglinda cetatenilor ce au cocotat-o acolo.Va oripilati degeaba sunt sigur ca la fel gandesc si alegatorii ei.Si nu citesc nwradu !

      (Citează)

  4. Țara tuturor posibilităților!
    Pentru ce e îndreptățit un parlamentar la beneficii?
    Ei pot să răspundă, dar sunt toți hilari în răspunsurile lor!
    Responsabilitate? Pot să enumăr sute de locuri de muncă cu responsabilități infinit mai mari? Dacă pentru legile date de ei există mecanisme de corecție și blocare a executării, pentru sute de alte joburi nu există așa ceva! Iar oamenii ăia își asigură pensia din contribuțiile proprii! Nu cadou “că nu dau de la mine”!
    Dar dacă militarii au pensii speciale, parlamentarii de ce nu ar avea? Nu mai sunt la curent dacă vreunii din ăștia plătesc contribuțiile vreodată…acum câțiva ani militarii nu plăteau contribuțiile de pensii, dar încasau pensii… Doh! E normal pentru generali de izmene! De ce să plătească niște contribuții la buget atâta timp cât sunt plătiți de buget? Doar că erau vehemenți în discuțiile de ce alți bugetari trebuiesc să plătească acele contribuții? Când am întrebat de ce se plătește tva la contractele plătite de buget le-am depășit nivelul de înțelegere…

    Doar niște profitori de ultima teapă! Colecții de prostie! Parcă erau alegeri uninominale…Mdeah…cu pocitania asta de profă e clar ce uninominale sunt…

    Despre fumat? Sunt fumător. Fumez pe balcon de ani de zile! Ăia din casă nu au nici o vină să miroasă putoarea mea de fum! La restaurant alegeam să merg la nefumafori. Plec eu 5 minute când vreau să fumez, dar nu vreau să miros fum de țigare când mănânc! De când am plecat nu mai sun să fac rezervare la nefumatori ;-)
    Aici, acum, se discută interzicerea fumatului în mașină când în mașină sunt copii! E o idee stupidă pentru că e imposibil de implementat. Conceptul e corect! Pentru oamenii care gândesc, tâmpiții vor fuma în mașină când își duc copii la școală, ca doar de aia sunt tâmpiți!

      (Citează)

    • Şi eu am un vecin 2 etaje mai jos care fumează pe geam, dacă mă prinde cu geamul deschis simt mirosul iar când să aerisesc pac mai bagă una. Asta apropo de faptul că tu fumezi pe balcon şi nu deranjezi pe nimeni…

        (Citează)

  5. De fapt asa s-a intamplat si in SUA, unde nu s-a mai putut fuma langa cladirile de birouri, etc. Pentru ca fumul urca pana la geamuri.
    La mine la birou au amenajat niste spatii ce includ si un spatiu de fumat. Una din colege a inceput sa se planga de mirosul de tigari. Faza e ca fumatorii au inceput sa stea si acolo si cand se deschide geamul intra si mirosul de fum, chair daca e spatiu deschis afara si nu suntem la primele etaje.

    Din punctul meu de vedere fumatul ar trebui sa fie doar o chestiune de bun simt si intelegere, dar in ultima vreme am remarcat ca e precum pisatul. Cand e prea mult pute prea rau.

    In Bucuresti multe put. orasul pute cumva. Parcurile put si ele duap ce trece primavara. Daca nu prea ninge pute mai devreme. Remarc asta de cate ori merg pe undeva pe unde e aer curat.

      (Citează)

    • Da, statele unite, raiul democratiei, unde daca fumezi afara langa o cladire si deranjezi o prea frumoasa gladiola a doua zi ti se interzice fumatul acolo, e aceeasi tara in care poti cumpara armele de pe net, ceea ce e misto, la fel cum sunt misto si zecile de atentate din scoli. In aceeasi tara, daca o companie cumpara patentul unei pastile vitale pentru bolnavii de cancer si de sida o poate scumpi cu 5.500% de la o luna la alta. Dar doamne fereste sa fumezi in fata unei cladiri si sa deranjezi o printesica, ca te ia dracu. This world is fucked up.

        (Citează)

  6. Vreti restrictii prea lejere pentru fumatori. Rezolvati mai simplu daca-i dati afara din tara. O petitie online careva?

      (Citează)

  7. Vreti restrictii prea lejere pentru fumatori. Rezolvati mai simplu daca-i dati afara din tara. O petitie online careva?

      (Citează)

  8. Iarasi despre fumat? Ca pana acum toate discutiile se pot rezuma asa (comentariu genial de un articol d-al lui Petreanu):

    FUMĂTORII: Foarte bine că nu vreţi să staţi în fum, daţi-ne şi nouă o posibilitate să fumăm în condiţii decente, fără să fiţi voi afectaţi.
    NEFUMĂTORII: Ba să nu mai fumaţi deloc, ‘r-aţi ai dracu’ cu ţigara voastră !

      (Citează)

    • S-ar rezuma greșit așa.

        (Citează)

    • Da’ despre PDL si niste miliarde furate de la ANRP, ceva, ceva?

        (Citează)

    • Nu, nu s-ar rezuma gresit. Am mai comentat si la alt articol, si am fost facut in fel si chip doar pentru ca sustineam – culmea tupeului – ca fumatorii ar putea avea camera lor, separata de cea a nefumatorilor, unde sa se afuma pana-si fac plamanii praf. Ca, asa cum nefumatorii au dreptul de a respira aer curat, si fumatorii au dreptul sa se afume cu ce vor ei, fara a-i deranja pe nefumatori.

      In jurul ideii asteaia s-a invartit discutia. Fumatorii vor sa aibe, totusi, o camera de fumat, departe de nasul nefumatorilor, da’ nefumatorii nici nu vor sa auda de asa ceva doar pentru ca pitong.

      Exemple din belsug aici. Sau la articolul lui Petreanu.

        (Citează)

  9. ce pacat ca nu a mai continuat cateva zile greva foamei.

      (Citează)

  10. Tanti senator a votat legea fara sa o citeasca sau sa cunoasca ce a votat :))

      (Citează)

  11. Ce ti-a facut Radu de te iei de el? Sau crezi ca blogul e post de televiziune ca sa poti trai o viata decenta doar din el?

    samE:
    Da’ despre PDL si niste miliarde furate de la ANRP, ceva, ceva?

      (Citează)

  12. mircea (primul)

    28/12/2015 la 10:16 AM

    @marius m blogu asta, din punct de vedere politic, e o cocina. Basescu primar si ponta la puscarie. Binesssa

      (Citează)

    • e un semn de intrebare cit a rezistat stinga fara sa se inece singura cu tot felul de imbecili ca membrii, sustinatori si reprezentanti ai sai.

        (Citează)

  13. marius popescu

    28/12/2015 la 11:21 AM

    Dar lăsaţi măcar strămoşii ca să doarmă-n colb de cronici;
    Din trecutul de mărire v-ar privi cel mult ironici.
    Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
    Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
    Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
    Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!

      (Citează)

  14. cu mirosul ala te provoc la o vizita in orice cartier bucurestean in zona de blocuri ( turnuri de 8 -10 ) sa stai pe balcon la “aer curat”

    o sa primesti mai ales spre toamna mirosuri de ce vrei tu: zarzavat, fum de tigara, un mititel, etc

    ps. poti sa ai tu apartamentul cel mai aranjat daca sconsii vecini au probleme

      (Citează)

  15. cu mirosul ala te provoc la o vizita in orice cartier bucurestean in zona de blocuri ( turnuri de 8 -10 ) sa stai pe balcon la “aer curat”

    o sa primesti mai ales spre toamna mirosuri de ce vrei tu: zarzavat, fum de tigara, un mititel, etc

    ps. poti sa ai tu apartamentul cel mai aranjat daca sconsii vecini au probleme

      (Citează)

  16. #trollbait

      (Citează)

  17. http://stirileprotv.ro/stiri/politic/33-senatori-au-contestat-legea-anti-fumat-la-cc-e-o-lege-proasta-nu-pot-sa-inteleg-cum-a-putut-sa-iasa-o-asemenea-mizerie.html

    Ultima declaratie a “doamnei”: “Interzici fumatul, dar bautura nu o interzici. Crimele se fac la un pahar de bautura, nu la o tigara. Este o lege proasta, e gandita prost, este scrisa prost si este facuta de niste persoane care habar n-au de drepturile cetateanului. Deci nu pot sa inteleg cum a putut sa iasa o asemenea mizerie. Probabil se vor imbogati cei care trebuie sa dea amenzi”.”

    Deja nu mai e amuzanta, e chiar tragic ca o persoana care ar trebui sa ne reprezinte debiteaza intr-un asemenea hal. Chiar nu se autosesizeaza nimeni?

      (Citează)

  18. Citesc postarile de mai sus azi,14.02 si deja se discuta de schimbari in legea care inca nici nu a intrat in vigoareE clar ca legea e facuta pe genunchi si aici scarba aia a avut dreptate.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus