un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ghiciți vârsta bucătarilor de pe TV Paprika

29 Dec 2015  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

Vă uitați pe TV Paprika? Noi da, destul de mult. Sunt diverse emisiuni în care diverși bucătari preferă tot felul de minunății ce sunt, de obicei, de două feluri:

  • rețete pe care le pot face și eu pe acasă, așa că învăț ceva nou privind emisiunile
  • rețete foarte “fancy” de la restaurante unde totul se prepară la mare artă și cu tot felul de procedee și ingrediente impractice pentru acasă, dar măcar văd ce există prin lume și le apreciez mai mult dacă ajung să le încerc la vreun restaurant.

Altfel spus, win-win.

Anyway, dacă vă uitați pe TV Paprika, e imposibil să nu fi văzut două femei celebre la ei pentru emisiunile culinare pe care le fac, Nigella Lawson și Lorraine Pascal.

Iat-o pe Lorraine Pascale. Are o poveste foarte interesantă, a crescut prin diverse orfelinate și familii adoptive, apoi a prezentat modă în Londra și New York și apoi a fost atrasă de bucătărie. Prezintă niște rețete foarte mișto, dar pe care le-ai putea face și acasă cu ingredientele necesare, că-n rest nu folosește procedee sau unelte extraordinare.

Știți ce vârstă are? 43 de ani.

Iat-o și pe Nigella Lawson. Are un stil particular de a prezenta gastronomia, aproape erotic în modul în care vorbește despre vreun ganache de ciocolată, un vermut cu care însiropează o prăjitură sau felul în care prăjește fisticul pentru vreo salată.

Ghiciți vârsta? Face 56 de ani peste câteva zile! 56!

Din ce se vede, mâncarea bună și o viață plină de sport fac minuni.

Apropo de TV Paprika, rețetele și restaurantele prezentate pe acolo sunt interesante, mai puțin când ajung de partea cealaltă a Atlanticului. După ce-am văzut cândva cum amestecau undeva prin SUA jeleu cu bacon și cu unt de arahide, ieri am văzut alte rețete grețoase undeva în Canada: o bucată groasă de foie gras era dată prin făină și prăjită în baie de ulei încins, acoperită apoi cu brânză cheddar afumată, cu bacon prăjit și peste toate acestea încă o bucată de foie gras prăjit. Practic foie gras-ul era ca o pâine de la sandviș. Un alt restaurant făcea tăiței cu șorici și homar.

    10 comentarii

  1. mmm, taietei cu sorici si homar. WOULD.

      (Citează)

  2. intr-adevar, mancarea buna si mult sport fac minuni, dar sa nu uitam de lipsa stressului.. ca idee, din ce familie provine nigella…

      (Citează)

  3. la 56 de ani nu ai cum sa arati asa fara bisturiu.

      (Citează)

  4. Uau… nici nu ai spune ca au trecut de 30 de ani cele doua personaje..

      (Citează)

  5. De Nigella stiam ca are peste 50 de ani, dar de Lorraine habar nu aveam. Si da, ai dreptate, are Nigella o voce sexoasa cand vorbeste despre mancare …miam miam :)

      (Citează)

  6. Pe langa retete vad ca te uiti foooarte atent si la cine le prezinta … :)

      (Citează)

  7. Meh… Nigella in 2004 nu arata chiar grozav https://en.wikipedia.org/wiki/Nigella_Lawson#/media/File:Nigella_Lawson_booksigning.jpg

    Plus ca in timpul unui proces pe care l-a avut cu niste asistenti personali, a recunoscut ca a consumat cocaina si canabis. Asa ca, nu prea as lua-o ca role model.

      (Citează)

    • Ai remarcat si contextul in care a inceput sa consume ‘substantele’? Ca tot pomeneai de wikipedia, ai citit si de viata personala, de sotul pierdut, de problemele din ultima casatorie?

      P.S. De curiozitate, ce “role model”-uri feminine ai tu?

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus