un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Weekend lung: parada de 1 decembrie, lumini de Crăciun și alte activități

28 Nov 2015  ·

GÂNDURI  ·

17 comentarii

Vine un weekend prelungit și din păcate stricat de vremea de afară. Dacă ar mai fi ținut vremea aia bună încă o săptămână ar fi fost perfect, dar parcă e deja o tradiție ca de 1 decembrie să avem vreme proastă.

Voi aveți ceva planuri? Mergeți la munte să vedeți zăpada sau stați prin București în căutarea unui vin fiert?

Două evenimente importante au loc marți, de ziua națională:

Parada militară de 1 decembrie

Are loc în Piața Constituției, în față Palatului Parlamentului, deoarece Arcul de Triumf este încă în reconsolidare. Începe în jurul orei 8:45 (cel puțin atunci încep televiziunile programul special) orei 11, spune un comunicat mai recent al MApN, și ar fi bine să fiți în Piața Constituției chiar dinainte de acea oră, ca să prindeți un loc cât mai în față.

Ca în fiecare an, vă sfătuiesc să mergeți la paradă, mai ales dacă aveți copii. Aceștia se vor simți cel mai bine văzând multitudinea de vehicule militare și uniforme de paradă, iar dacă ține vremea cu noi poate și câteva avioane și elicoptere. Mai mult, dacă se respectă ce s-a întâmplat în ceilalți ani, după paradă veți putea vedea toate vehiculele oprite în zonă pentru încă vreo 30 de minute, ocazie pentru copii să se suie pe ele, să se fotografieze și să le vadă mai cu atenție.

Îmbrăcați-vă foarte gros, căciula, fularul și mănușile sunt obligatorii pentru acea oră și în spațiul deschis din Piața Constituției.

 


Parada 1 Dec 2009 #23Parada 1 Dec 2009 #21

Apropo, anul trecut, tot pe 1 decembrie, făceam fotografia de mai jos de la o paradă militară cu torțe. Tocmai ningea în București:

Târgul de Crăciun și aprinderea luminilor de Crăciun în București

Târgul e deja deschis, ține între 27 noiembrie și 27 decembrie în Piața Universității. Sunt 60 de căsuțe ce servesc diverse preparate sau oferă spre vânzare diverse obiecte. Vor fi colinde, concerte de la diverse formații, meșter populari și ce se mai face la un astfel de târg.

Nu vă așteptați la ceva de nivelul Viena sau Nuremberg, dar faceți măcar o vizită în această perioadă – nu poate deveni mai bun decât dacă mulți oameni trec totuși pe acolo să bea un vin fiert, să mănânce o gogoașă sau niște hamsii și să se uite la căciuli și globuri de brad.

Luminile de sărbătoare se aprinde pe 1 decembrie, probabil pe la ora 18 sau 19 direct din târgul din Piața Universității. Puteți face apoi o plimbare pe jos până la Romană și înapoi, acesta fiind sectorul cel mai frumos.

Din păcate, Primăria este incapabilă să anunțe concret lucrurile de mai sus și ora lor exactă. Pe site-ul primăriei nu-i nici un comunicat, pe site-ul de turism al Bucureștiului ultimele două actualizări sunt din septembrie și aprilie, pe pagina de Facebook nu-i nimic nou, nici un sistem nu funcționează cu adevărat. Cică vrem turiști.

Fotografii din alți ani:

În rest, în acest weekend nu sunt așa multe de făcut prin București. Pot să vă sugerez niște burgeri? Sau poate o schimbare de anvelope și un joc bun din ofertele de Black Friday?

    17 comentarii

  1. Parada incepe la ora 11 :)

      (Citează)

  2. Dar daca vrei totusi sa prinzi cel mai bun loc posibil trebuie sa vii la ora 06.00 zulu………….sau sa lasi macar o sacosa cu niste borcane.

      (Citează)

  3. “Luminile de sărbătoare se aprinde pe 1 decembrie”. :)

      (Citează)

  4. In alti ani beculetele se aprindeau de pe 6 decembrie

      (Citează)

  5. Nu fac nimic, patriotismul meu se vede in impozitele si taxele pe care le platesc statului. Sa imi scot tartita in frig ca sa vad pe ce-a aruncat banii mei nu ma intereseaza.

      (Citează)

  6. Stii sigur ca se aprind pe 1 decembrie luminitele?

      (Citează)

  7. Obligatoriu sa duceti copii la parada, de mici trebuie sa vada tancuri si rachete.

    https://www.youtube.com/watch?v=WphNO24h9nA

      (Citează)

  8. Iar daca vrei sa prinzi fasole cu carnati la cazan si un paharel de tuica trebuie sa vii de la cinci. Ca si acolo e pe putere ca la Black Fr(aer)iday!

      (Citează)

  9. Cand se va uni Romania cu Moldova musai sa o faca vara.

      (Citează)

  10. Iți dai seama cata vopsea s-a consumat ca sa putem sa ne dam si noi mari c-avem tehnica.

      (Citează)

  11. Băga-mi-as, iar nu pot sa circul pe acolo cu mașina în drum spre casă. No, ok, enjoy.

      (Citează)

    • Nu mai bine stai matale dracului acasa ca sa nu mai ai de unde te intoarce? Ca tot e zi libera. Strada n-a fost facuta sa mergi tu acasa pe ea mereu. Boule!

        (Citează)

  12. mircea (primul)

    29/11/2015 la 6:16 PM

    Fratioare, eu zic sa isi dea ciolos demisia ca nu scriu astia cum trebuie pe site unde si cand trebuie sa iesiti ca prostii. Si apoi, musai sa iesiti ca prostii sa scandati cuie polos ca nu v-a zis unde sa iesiti ca prostii. De 1 decembrie oare emag livreaza mancare de pisici?

      (Citează)

  13. cam somnoros azi Raducu. sau s-a angajat?

      (Citează)

  14. Salut Radu, ai cumva idee cum putem afla de ce anul asta nu au pus steaguri pe Calea Victoriei? De ziua drapelului erau, anul trecut erau, acum de 1 decembrie, ziua nationala, pentru prima oara nu sunt, nu se sesizeaza nimeni? Eu vroiam sa sun la primarie astazi dar in mod evident e inchis.
    Eu am sa fiu ca in fiecare an la parada, iar wk-ul ce tocmai a trecut l-am petrecut in fosta comuna Bratieni, in spiritul liberal :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus