un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Votarea proiectului anti-fumat se amână

25 Nov 2015  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

Proiectul de lege pentru interzicerea fumatului în interiorul localurilor a fost scos astăzi dimineață de pe ordinea de zi, unde trebuie votat pentru aprobare. Inițial nu s-au dat explicații.

O explicație a apărut acum: deputații vor un punct de vedere și de la Consiliul Concurenței, deoarece proiectul are și niște măsuri privind locurile unde se pot vinde țigările sau unde se pot pune acestea le vedere în vitrine, nu știu exact.

După ce se va obține un astfel de punct de vedere, proiectul PL-x 399/2011 se va reintroduce pe ordinea de zi pentru vot. E foarte probabil ca asta să dureze mai multe zile, ba chiar să intrăm în vacanța parlamentară de Crăciun și să se discute la anul, pentru că așa lucrează Parlamentul și de asta sunt foarte bine plătiți.

Tot ce-am spus aici rămâne valabil.

    12 comentarii

  1. He he… chiar ma intrebam cum de s-au hotarat ei asa de-odata dupa 4 ani sa o si voteze.

      (Citează)

  2. Am scris mailuri. Am primit doua raspunsuri, de la Mihai STURZU si de la Ana BIRCHALL. In rest nu a raspuns nimeni. :(

    Imi doresc din toata inima sa se voteze legea. Speranta moare ultima…

      (Citează)

  3. Este doar un pretext pentru a se trage de timp, iar cand vor vota o sa aiba ei grija sa modifice niste definitii din lege ca, in realitate, sa nu schimbe cu nimic situatia actuala!

    Fumatorii invoca libertatea lor de a fuma, dar ignora faptul ca orice libertate inceteaza acolo unde afecteaza libertatea altora (nefumatori).

      (Citează)

  4. Într-o scrisoare adresată de producătorii de țigarete (JTI, BAT și Philip Morris) deputaților, aceștia au precizat că au redactat o adresă către Consiliul Concurenței, prin care semnalau “afectarea mediului concurențial din industria tutunului prin excluderea posibilității de prezentare a produselor noi și a inovațiilor, inclusiv a produselor cu risc redus pentru sănătatea consumatorului”.

      (Citează)

  5. M-am încălzit astăzi cu noi discuții despre fumat și legea asta și clișeele clasice pe care le zic fumătorii, cred că mai scriu un articol.

      (Citează)

  6. Bogdan:
    Dar cine îți îngrădește libertatea de a nu intra acolo unde nu îți place?

    Bogdan, stii prea bine ca localurile aleg “the easy way”, adica sa declare tot restaurantul ca spatiu pentru fumatori. Daca ar face spatiu separat pentru nefumatori, ar trebui sa faca investitii foarte mari si multe localuri nici nu au suprafetele cerute de lege.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus