un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Prezentare Acer Aspire S7 – ultrabook bine făcut

5 Nov 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

28 comentarii

acer_aspire_s7_08
M-am jucat puțin timp cu un Acer Aspire S7, un ultrabook pe care l-am observat de multă vreme în magazine, fiind greu de ratat: are un capac atât de alb încât atrage privirile și este, într-adevăr, subțire și ușor, un model remarcabil în acest segment.

Specificații Acer Aspire S7 cod 393:

  • ecran 13,3 inchi, rezoluție 2560 x 1440 px
  • Core i7-5500U, 2,4 GHz, dual-core
  • 8 GB memorie RAM
  • stocare 256 GB pe SSD
  • fără placă grafică dedicată, are una Intel HD5500 integrată
  • două porturi USB 3.0, un cititor de carduri SD, HDMI, port extensie
  • baterie 9250 mAh, autonomie maximă 9 ore, aprox 5 ore pe wireless
  • Windows 8
  • dimensiuni 323 x 223 x 12,9 mm, greutate 1,3 kg

Preț: 7112 lei la PC Garage.

AMBALARE ȘI ACCESORII

Cutia nu-i importantă, dar în ea vei găsi șî o husă de transport. Nu-i una foarte solidă, dar își face treaba.

Tot în cutie am găsit și un convertor pe care-l conectezi la portul ultrabook-ului și obții din el un port USB, un port RJ-45 de Ethernet și un port VGA. Este foarte util și mă bucur că-i inclus în preț.

CONSTRUCȚIE

Aspire S7 arată foarte bine. Este subțire, se simte ca fiind ușor în mână, iar balamaua permite să-l deschizi la 180 de grade, deși nu știu de ce ți-ar fi util acest lucru. Grosimea de doar 13 milimetri este atuul său, o carcasă subțire, ușor de transportat în mână, ușor de băgat în plic.
acer_aspire_s7_09
acer_aspire_s7_07
acer_aspire_s7_17
acer_aspire_s7_18

Vă spuneam că arată bine și atrage privirile. Da, dar capacul alb este “după gust”, s-ar putea ca multora să nu le placă, fiind prea alb. Mie nu mi-a plăcut pentru că este prea lucios, neavând nimic cu culoarea în sine, ci cu aspectul de plastic (și chiar este plastic, evident).

acer_aspire_s7_04

Dincolo de asta, ai un ultrabook care are o carcasă bine făcută. Balamaua are o formă interesantă și se deschide ușor. Există un mic mâner deasupra camerei web de care poți trage pentru a-l deschide mai rapid. Picioarele de cauciuc sunt suficient de mari încât să se așeze bine pe masă. O mare parte a carcasei este făcută din aluminiu, iar ecranul este îmbrăcat în Gorilla Glass pe interior, dar și pe exterior, zona aceea albă. Senzația este bună, ultrabook-ul pare foarte solid făcut.

Mă declar mulțumit de așezarea porturilor. Ai câte un USB pe fiecare parte. Butonul on/off este pus în stânga, dar nu l-am apăsat din greșeală. Pe partea dreaptă avem jack-ul audio, un HDMI și portul Acer pentru adaptorul din pachet.
acer_aspire_s7_05

Tastatura nu-i rea, am tastat fără probleme. Este iluminată, iar tastele au o cursă bine echilibrată, le simți la deget apăsarea.

acer_aspire_s7_06

acer_aspire_s7_11acer_aspire_s7_14

Difuzoarele sunt pe fundul laptopului, o soluție care mizează pe reflexia sunetului din masa pe care-l ții. Se cunoaște asta, dacă ții laptopul în brațe sunetul are o altă tonalitate decât dacă este pus pe un suport tare și cu acei câțiva milimetri asigurați de picioarele de cauciuc liberi. Dincolo de asta, difuzoarele sunt surprinzător de bune, își fac treaba bine.

acer_aspire_s7_10

acer_aspire_s7_15

Un singur lucru nu mi-a plăcut la design: văzut din față, ultrabook-ul are niște guri de ventilație un pic inestetice. Personal nu sunt supărat de asta, nu iau un laptop pentru că-i arătos, ci pentru că e mic, ușor de transportat și bine dotat “sub capotă” (haha).
acer_aspire_s7_19

UTILIZARE

Aspire S7 model 393 merge bine de tot și nici nu are cum altfel: Core i7 la bord, 8 GB memorie RAM și 256 GB stocare pe SSD spun totul. Procesorul este rapid pentru majoritatea sarcinilor de pe un laptop/ultrabook, faci aproape tot ce vrei pe el, inclusiv un World of Tanks în rezoluție mai slabă.

Ecranul nu m-a dezamăgit. Are 13,3 inchi și rezoluția nativă 2560 x 1440 px, destul de mare, iar culorile sunt bune. Afișajul este suficient de luminos încât să nu-l ții niciodată la maxim. Se pierd un pic nuanțele atunci când îl privești din alte unghiuri și, desigur, sticla de pe ecran îl face să reflecte împrejurimile, dar la utilizare normală nu e ceva foarte important.

Sunetul, după cum vă spuneam, este satisfăcător. Volumul maxim este destul de ridicat, iar muzica se aude normal atunci când ții ultrabook-ul pe masă, astfel încât sunetul din cele două difuzoare de pe fund să se reflecte din ea spre tine. Dacă-l ridici sau îl ții pe vreo suprafață moale, precum o pătură, tonalitatea se schimbă, ceva normal pentru laptopurile cu astfel de difuzoare.

Autonomia mi se pare suficientă. Producătorul spune de 9,5 ore, dar în practică eu am obținut vreo 5 ore de autonomie cu wireless-ul conectat și făcând browsing și treburi uzuale prin Windows, cu ecranul pe la 35-40% luminozitate, o valoare suficientă pentru o experiență plăcută. Este drept, un astfel de test devine tot mai dificil având în vedere că noile browsere folosesc tot mai intens procesorul și tot mai mult RAM.

Probabil că te vei adapta greu la tastatura acestuia. Observați că are doar 5 rânduri, nu 6 cum au multe alte modele. Nu asta ar fi problema, ci poziționarea dubioasă a tastei Delete, jos după Space, în locul unui CTRL dreapta, și a altor taste în jurul săgeților, care sunt și ceva mai mici și trebuie să te asiguri să nu apeși altceva din greșeală. Nu înțeleg nici de ce tastele Esc și Fn sunt destul de mici ca suprafață, dar ambele shift-uri sunt imense, la fel și acel \ de deasupra Enter.

CE E BINE

CE E RĂU

  • Hardware performant.
  • Ecran de înaltă rezoluție.
  • Ușor, portabil.
  • Designul nu va fi pe toate gusturile cu acel capac alb.

CONCLUZIE

Acer Aspire S7 este un ultrabook clasic, cu o carcasă subțire și ușoară, dar cu hardware performant, căruia chiar n-ai ce să-i reproșezi având în vedere dimensiunile. Mici elemente de design pot îndepărta unii cumpărători, dar dacă treci peste ele vei descoperi un model cu care sigur îți faci treaba.

Preț: 7112 lei la PC Garage.

    28 comentarii

  1. Jeez… 71 de mil pe un acer cu procesor vechi, dualcore, cu 8 gb de ram si o rezolutie penibila…

      (Citează)

    • Toate procesoarele Core i7 de tip U au două nuclee. Cele cu 4 nuclee consumă de 3 ori mai mult și sunt gândite pentru laptopuri tip desktop replacement/gaming, cu siguranță nu pentru ultrabookuri.

        (Citează)

    • Platesti pentru portabilitate. Acer-ul asta e insa dintre modelele mai scumpe de pe piata.

        (Citează)

  2. Rezolutia ca rezolutia, dar bateria tine 5 ore pe wifi ?? La 7100 de lei ? Radu, te stiam mai direct, mai mofturos de-atat …

      (Citează)

  3. “Portul acer” pare a fi aceeasi chestie cu portul “thunderbolt” de la mac sau “mini displayport” in rest. Cred ca merita un articol doar portul in sine :)

      (Citează)

  4. Ce e rau:
    – acer
    – ecran lucios
    – doar 8 Giga RAM
    – design … lucios.

    Asus UX303LA/LN e mai ieftin si mai bun.(Acelasi procesor, ecran “doar” full hd, dar matt -> il poti folosi si afara).

      (Citează)

  5. Fuck, sorry. Asta l-am cumparat eu, intre timp s-a scumpit…
    http://www.amazon.de/gp/product/B00S6H3X80?psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o03_s00

      (Citează)

  6. E puțin 5 ore pentru banii ăia. Tind să cred că e din cauza procesorului și a softului, mie personal mi se pare că era de ajuns un i5 de 2.4 GHz. Pe laptop de 13.3″ n-o să faci nu știu ce (chiar dacă atunci când îl cumperi crezi că vei face), așa că nu cred că ai nevoie de i7.

    N-ai zis nimic de trackpad, dar dacă nu e cine știe poate o soluție mai bună e MacBook Pro-ul de la Apple sau Microsoft Surface Book.

      (Citează)

  7. Andreas Scotch

    05/11/2015 la 11:43 AM

    Sa inteleg si eu :
    7100 RON pe 8g de ram?
    Windows 8 = W7 mai cu masca?:)
    La 7100 RON fara sa te superi dar iei un HP Zbook 16g RAM 4×3.2ghz and etc…
    Am inteles vrei 13inch si subtire la pachet cu o Cola intr-un Burger dar totusi…7100 RON?In Romania?
    Radu..sincer nu mai fa review la banane cand noi vrem de la tine mere,ok?
    Nu uita noi “ne adaptam” dar totusi ..un review de genul,prost produs din start sa il bagi sub nasul cititorilor tai,care banuiesti ca majoritatea suntem mai nerds si cu F5 pe stiri mereu…mi se pare deplasat.

      (Citează)

    • Bai nene, Zbook ala e caramida. Realizezi ca e altceva, nu?

        (Citează)

    • De acord, dar cum incercam si eu sa spun: de ce ai da 71 de mil pe un … acer?
      De banii aia poti cumpara thinkpad x1, noul surface book, macbook …

        (Citează)

    • Mie comentariul tău mi se pare deplasat. Nu știu exact ce vrea Radu, dar toți cei care am cărat laptopuri grele vrem să fie mici, subțiri și ușoare. Laptopul de care pomenești tu e complet altceva și, culmea, se adresează unui grup mai restrâns de oameni – nu oricine trebuie să se plimbe cu stații grafice după ei toată ziua.
      Normal că e scump, că 7100 lei nu cresc pe garduri, dar contează și alternativele la produs, dacă sunt sau nu mai ieftine.

        (Citează)

    • ionica: De banii aia poti cumpara thinkpad x1, noul surface book, macbook …

      Lenovo sau Asus. Un Macbook cu configurație similară găsești doar pe Pro și la preț mai mare, iar Surface Book nu e la noi, dar dacă ar fi ar costa mai mult. Nu uita că începe pe la 1500 în SUA, cu taxe ajunge la alte valori la noi.

        (Citează)

    • Portabilitatea și miniaturizarea costă. Un ultrabook performant nu se adresează celor cu bugete mici, ci celor care vor un pachet ușor, dar rapid, și acceptă să plătească suplimentar pentru asta.

      De asta nu vezi nici Macbookuri la 1199 lei.

        (Citează)

  8. Astia cu tastele sageti asa mici si in plus cu taste deasupra stanga-dreapta sunt idioti. Si inclusiv pe laptopuri normale fac asta nu doar pe ultrabooks, orice gasesc acceptabil ca pret vs specs au tastele sageti mici. Nu e cazul aici dar baga inclusiv numpad cu cifre in dreapta si sagetile tot mici raman.
    In rest cpu i7 il consider cam mult pt ultrabook dar na, flagshipul trebuie sa aiba maximul disponibil, la banii astia nu ar conta diferenta de pret. Totusi i7 fara placa video dedicata, cam ce poti face mai bine cu el?

    Intrebare: cum e trackpadul? Se incalzeste si nu mai detecteaza la folosire intensa cum am patit la altele?

      (Citează)

  9. Andreas Scotch

    05/11/2015 la 11:42 PM

    nashu_mare:
    Bai nene, Zbook ala e caramida. Realizezi ca e altceva, nu?

    Corect,nu`s ignorant sau dumb sa nu fac diferenta intre 13 si 15,work station sau slim,doar evidentiez lipsurile acestui Acer,nu`s fan HP:) eu acum scriu de pe un Acer cu 8g de ram i3 ,deci…nu ma baga in grupa haters si groupies:)
    Spun doar ca radu ne prezinta ceva ce nu face 7100ron,aia e singura faza deranjanta pentru mine,faza este ca radu e si “placut surprins” de el cand toti putem vedea ca e “ceva exagerat ca pret”,flagship or not!
    Mai mult sau mai putin cum zice cineva mai jos/sus…punem i7 pe un 13 inch dar nu dam placa video dedicata?Fitze si Basini!:)
    Side note : HP Zbook alea la 3k,toate..dar TOATE se incalzesc in ultimul hal(ssd or hdd nu conteaza).

      (Citează)

    • Eu am un Dell XPS cu ecran HD, placa video dedicata si i7 de vreo 3 ani. (are chiar si subwoofer). Cand l-am luat, avea un pret de lista la vreo 5000 de lei. Nu are nicio problema sa ruleze vreo aplicatie (poate si jocuri, nu stiu, nu ma mai joc => nici placa dedicata nu e vreun atu), dar dupa ce l-am carat in spate prin diferite aeroporturi parca vreau acum altceva. Zbook nu e altceva.

      Asta de 7000 de lei e cam varf de gama si e normal sa fie unul dintre cele testate: te lauzi cu ce ai mai bun.

        (Citează)

  10. Noile Dell XPS 13 cum vi se par? De fapt chiar si XPS 15 care la dimensiune se apropie de 14 inchi mai mult devine o gaselnita interesanta pentru cei ce vor portabilitate si performanta…

      (Citează)

  11. am modelul acer aspire S7 de aproximativ un an, calitatea finisajelor e foarte buna, configuratia e ok pentru ce il foloseste majoritatea, ca puncte ce ar trebui imbunatatite as enumera o iluminare mai puternica a tastaturii. Pana la update ul de firmware ventilatoarele porneau si stateau pornite aproape tot timpul, indiferent de ce aplicatii rulau, dupa update acestea pornesc mai rar si sunt mai silentioase, temperatura laptopului ramanand una normala

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus