un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Game of Thrones 6: ce se știe până acum

24 Nov 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

9 comentarii

Au apărut multe indicii despre ce ne așteaptă în sezonul 6 din Game of Thrones și, implicit, în volumul 6. Chit că George Martin a declarat că serialul va fi diferit de cărți, nu poate fi diferit în firele sale epice principale, ci cel mult diferă acțiunile mici ce duc spre aceleași mari rezultate.

Prin urmare, cred că cele de mai jos sunt indicii puternice despre ce se va întâmpla în continuare. Reamintesc tuturor că încă nu a fost anunțată o dată pentru lansarea volumului 6, ceea ce înseamnă în cel mai bun caz mijlocul lui 2016, dar poate fi și mai târziu. Au trecut 5 ani de la ultimul volum publicat, pe care l-am citit în 3 zile. Mă gândesc cu teamă că va apărea volumul 6, îl voi citi tot în trei zile, apoi se va face 2022 până va apărea volumul 7, dacă nu și mai târziu.

O mulțumire am, Matilda a terminat de citit toate cele 5 volume și apoi măcar înțelege și ea glumele și meme-urile cu GoT.

Urmează spoilere masive, desigur.

CE SE AUDE DESPRE SEZONUL 6 / VOLUMUL 6

A apărut recent un poster pentru sezonul 6 care-l înfățișează pe Jon Snow sângerând. Asta poate fi un semn că trăiește sau poate fi un trolling excelent făcut de HBO.

Posibilitatea că acesta s-ar întoarce la viață este tot mai mare. În trecut a fost văzut pe platourile de filmare ale sezonului 6 și, chiar dacă ar fi putut fi acolo în vizită ca să-și vadă foștii colegi, aparent câteva zile mai târziu a fost văzut filmând o scenă de luptă, îmbrăcat în armură. Se pare că este o scenă legată de luptele dintre nobilii din Westeros, nu de Night’s Watch, așa că sunt speculații că Jon Snow, reînviat poate de Melisandre, nu mai face parte din Night’s Watch.

Mai multe, câteva scene se filmează pe lângă un vechi turn, iar fanii bănuiesc că ar fi vorba de flashback-uri de la nașterea lui Jon Snow. Se bănuiește că ar fi fiul pierdut al lui Rhaegar Targaryen și Lyanna Stark, amândoi morți în răscoala ce a îndepărtat dinastia Targaryen, motiv pentru care Ned Stark l-a luat pentru a-l crește ca pe un fiu, dar ținându-i identitatea secretă. Teoria aceasta, numită R+L=J, sună bine, având în vedere că prin carte sunt tot felul de alte indicii, precum faptul că “dragonul are trei capete” și cam lipsește un al treilea din ce personaje avem până acum.

Daenerys se pare că este bine. Sfârșitul cărții și sezonului 5 o găsește în pustiu, dusă acolo de un dragon ce o scoate din mijlocul unui oraș aflat într-un conflict civil și atacat de forțe dușmane. Ajunge în pustiu, fix în fața călăreților fostului ei soț, care o abandonaseră după moartea acestuia (băi, cum sună toate astea ca o telenovelă proastă, nu?).

Din ce scene s-au filmat până acum, se pare că-i va câștiga pe călăreți de partea ei, probabil urmând să se întoarcă la oraș cu o mare armată.

Toate sunt zvonuri de pe Watchers on the Wall, unde mai găsiți unele și despre Margaery.

Eu nu înțeleg unde merge Martin cu alte personaje. De exemplu e clar că ceva dubios se întâmplă în Citadelă, unde ajunge Sam, cu diverse intrigi și asasinate și acolo. Serios, asta ne mai trebuia într-o carte atât de încâlcită? Nu înțeleg nici unde bate cu Arya, care e prea departe pentru a mai conta în acțiunea mare, dar are vreo minim 4 capitole în volumul viitor. Au trecut 5 volume, mai sunt doar 2, dacă respectăm planul, și nici măcar nu vedem indicii despre care va fi lupta finală, punctul culminant al seriei, ca să zic așa. Încă așteptăm să vină iarna.

    9 comentarii

  1. Mie îmi e ca moare GRR și editura va angaja diverși fani să termine cărțile! Sau să anunțe că Arya moare ca să nu mă mai deranjez să caut cât a mai scris

    Și când văd cât timp petrece la mizeria aia de fotbal al lor mă apucă nervii! E bătrân, dar să învețe de la Stephen King: simți că ai chef sau nu, scrie!

      (Citează)

    • R.R.Martin a lăsat deja povestea in mare producătorilor HBO in caz ca da coltu oana sa termine si ea apăruse intr-un timp pe 4chan din partea unor angajati HBO, dar a fost stearsa. Bine ca am apucat sa o citesc si tot ce pot spune e ca nu o sa ajungă nimeni din cine si-ar fi închipuit vreodată cineva pe tron. Ca sa dau un mega spoiler, totul are legătură cu “a song of ice and fire”.
      Probabil o sa detaliez zilele următoare pe blogul personal.

        (Citează)

    • A zis și el așa, le-a dat câteva indicații: “ăla moare, ăla rămâne cu aia, ăla o belește”. Nu mă interesează musai să aflu cum s-au terminat lucrurile, ci să și citesc în detaliu cum s-a ajuns acolo.
      Altfel, iese ca la Dune, unde vezi cum se termină, dar cărțile 7 și 8 sunt incredibil de prost scrise.

        (Citează)

    • Da, pare obsedat de fotbal și călătorii inutile pe la comic-conuri și conferințe. De scris nu-l văd niciodată zicând că a mai scris ceva.

        (Citează)

  2. Cred ca serialul asta va bate toate recordurile posibile si va ramane de vazut si catre juniorii nostri!

      (Citează)

  3. Unde merge Martin cu personajele? Cat de departe poate. Omul a dat peste o mina de aur. Daca se opreste din scris, secatuieste si mina. Voi ce ati face in locul lui?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus